SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kültür İnsanlığın Ortak Paydasıdır"

0
Güncellendi - 2018-09-22 19:10:03
A- A+ PAYLAŞ

10.Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında Malatya’ya gelen Kuzey Osetia Sarmat Ansemble Halk Oyunları Topluluğu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, 10. Uluslararası Kervansaray Buluşması’na gösterileri ile renk katan grubu kutlayarak, “Türkiye ve Osetya arasında gönül köprüsü kurdunuz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında Malatya’ya gelen Kuzey Osetia Sarmat Ansemble Halk Oyunları Topluluğu ile Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Burada topluluk üyeleri ile bir süre sohbet eden Başkan Gürkan, Kuzey Osetia Sarmat Ansemble Halk Oyunları Topluluğu’nun Osetia ile Türkiye arasında gönül köprüsü kurduğunu söyledi.

Başkan Gürkan, Kuzey Osetia Sarmat Ansemble Halk Oyunları Topluluğu’nun 10. Uluslararası Kervansaray Buluşması etkinliklerinde yaptığı gösterilerle renk kattığını ifade ederek, “Kervansaray Buluşmamız çerçevesinde yapmış olduğumuz davete icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Kervansaray Buluşmamız 10 yıldır uluslararası düzeyde yapılıyor.  Bu yıl 10'uncusunu yaptık.  Yapmış olduğunuz gösteri ve sunumlar, halkım nezdinde büyük bir beğeni kazanmıştır. Bu anlamda yapmış olduğunuz gösteriler içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Anadolu medeniyetinin özeti Malatya'dır. Siz Malatya'yı görmek ve Malatya'nın insanını tanıyarak, Anadolu'nun bütün coğrafyasında yaşayan bütün insanları tanımış oldunuz. Dolayısıyla sakın siz üzülmeyesiniz Anakara'ya, İstanbul'a Antalya'ya gitmedik diye. Uygarlıkların ve medeniyetlerin, kültürün beşiği Malatya'dır. Şu bulunduğunuz yerdir, Battalgazi'dir. İnşallah kaldığınız süre içerisinde misafir perverliğimizden memnun kalmışsınızdır. Memleketinizde de Malatya insanını, gördüğünüz tanıdığınız şekilde anlatırsınız. Malatya'nın selamını da oradaki kardeşlerimize iletirsiniz. Kültürler insanın ortak değeridir. Siz Osetya'dan geldiniz, Gürcistan'dan geldiniz. Belki başka yerlerde gelenlerinizde var içinizde. Ama sunmuş olduğunuz sunumlarda herkes oradan bir lezzet alıyor, demek ki kültür insanlığın ortak paydasıdır. Kültür aynı zamanda insanlara arasında kaynaşmayı, dayanışmayı, sevgiyi, birliği, beraberliği ve gelecekteki dünya barışına katkı noktasında önemli bir fonksiyonu icra etmektir. İnsanlar bir birlerini tanımadığı zaman, insanlar hakkında belki olumsuz düşünce olabilir, ama tanıyınca insanların bir birleri ile özdeş ve aynısı olduğu ortaya çıkar. O zaman bu yeryüzündeki mezhepsel anlamda, dinsel anlamdaki savaşlar, bu kültürel etkinliklerin entegrasyonu ile ortadan kaldırılır. Bu anlamda da dünya barışına katkı sağlamış olursunuz. Sizler bu anlamda da Türkiye, Gürcistan ve Osetya arasında gönül köprüsü kurdunuz. Önemli olan bu gönül köprüsü üzerindeki trafiğin yoğun olması, gidiş gelişlerin yoğun olması. O zaman sevgi daha çok temayüz eder, yükselir. Sizleri misafir etmekten onur duyuyorum. Buradaki yapmış olduğunuz gösterilerden dolayı sizlere tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyaspor (5 yıl önce)
    başkan iyi işler yapıyor. yetki verilse daha büyük çaplı organizsaysonlar yapar malatyada. bu adamda vizyon var
    0
    0
    Yanıtla