SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuru Kayısı İhracat Rakamlarında Dünya Şampiyonu"!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan yılın 11 ayında 66 bin 305 ton kuru kayısı ihracatına karşılık 350 milyon 963 bin dolar gelir elde edildi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, gazetecilere, kuru kayısı ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Geçen yıl kayısı ihracatından 347 milyon dolar elde edildiğini, bu yılın 11 ayında geçen yılın rakamının geçildiğini belirten Özcan, "Aralık ayı ihracat rakamlarını da iyi bekliyoruz, bu yılın sonunda 400 milyon dolarlık kuru kayısı ihracatını yakalamış olacağız." diye konuştu.

Özcan, kasım ayı ihracatının ve elde edilen gelirin sevindirici olduğunu dile getirerek, "Kasım ayında 9 bin 181 ton kuru kayısı ihracatına karşılık 49 milyon 844 bin dolar gelir elde ettik. Geçen yılın kasım ayına göre ihracat miktarı da geliri de arttı." dedi.

Ramazan Özcan, "Kuru kayısı şu an bizim tahmin ettiğimizin de üzerinde işlem görüyor. Bunun için mutluyuz. Enerjide oluşan ekonomik kriz ve bunun derinliği dünyadaki gıda ihracatını da ciddi anlamda etkilemiş bulunmakta. Kuru meyve ile kabuklu çerez diye tabir ettiğimiz diğer gruba da baktığımızda kuru kayısı gerek ihracat rakamlarında gerekse miktarda şu an dünya şampiyonu diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mustafa (1 yıl önce)
    Gübre ve ilaç yüzde 300 zamlanmış üreticeden 60 ve 70 tl alanlar 150 tl satıp kayısı şampıyon oluyormuş maşallah. Allah üreticiye sabır versin. Acaba bu milletvekilleri memunmu tabi malatya milletvekili varsa.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    MaşaAllah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Dünya şampiyonu olmuşta halaa fiyatlar çiftçiyi kurtaracak bedelden satılmıyor Bu ihracatçı firmalar yaradanın huzurunda nasıl hesap verecekler inşalllah hepimize görmek nasip olur
    %54
    %46
    Yanıtla
  • ALİ KARAOĞLU (1 yıl önce)
    kaysı kaymağını tüccarların yediği bir kez daha tescil etmiş oldunuz. kaysı fiyat ayaklar altında çiftçi malını ölü fiyatına alınmaktadır. sahipsiz kaysı. tüccarların elinden 150 tl. çiftçide 75 tl. yüzde yüz kar tüccar kazanıyor. çiftçi eziliyor. taban fiyat açıklanmadı. tmo alım yapmadı. kaysı sahipsiz.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Atilla (1 yıl önce)
    Dünyada %80 'ni malatyada yetişiyor elbette dünya şampiyonu olacak kayısımız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fuat (1 yıl önce)
    İşte görmek istediğimiz haberler bunlar. Ramazan bey göreve geldiğinden beri kayısı da gelişen olumlu süreç meyvelerini veriyor. Tebrik ederim
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Burhan (1 yıl önce)
    Göreve geldiğinden beri kayısı ihracatı anlamında büyük özen gösteren ve önemli çalışmalarda bulunan başta ticaret borsası olmak üzere bütün kurumlarımızı tebrik ediyorum. Malatya için sevindirici bir haber
    %62
    %38
    Yanıtla