SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuyumcu Cinayetinin Faili Cezaevinde Öldü

0
Güncellendi - 2018-07-26 03:27:21
Kuyumcu Cinayetinin Faili Cezaevinde Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 3 yıl önce  tanınmış kuyumcuyu öldürmekten dolayı, azmettirmekle suçlanan ağabeyi ile birlikte müebbet hapis cezası alan 54 yaşındaki cinayet hükümlüsü cezaevinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Cezaevindeki ölümle ilgili adli ve idari soruşturmada, cinayet hükümlüsünün vefat nedeni normal ölüm olarak belirlendi.

-Kuyumcu dükkanında cinayet

Malatya’da 31 Temmuz 2015 günü öğle saatlerinde, merkez Soykan Parkı yanındaki Cumhuriyet Çarşısı girişindeki Saadettin Kuyumculuk isimli işyerine gelen ve kuyumcunun amcasının oğlu olan Orhan Kıskaç, saz kılıfına sakladığı pompalı tüfeği çıkarıp ateş açarak 53 yaşındaki Kuyumcu Saadettin Kıskaç’ı ağır yaralamıştı.

Cinayeti işleyen şahıs kısa bir süre sonra yakalanırken, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılan Saadettin Kıskaç (yandaki fotoğrafta), 2 Ağustos 2015 Pazar günü kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

-Müebbet hapis cezası almışlardı

Cinayetten sonra Orhan Kıskaç ve ağabeyi Rıdvan Kıskaç tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Yargılama Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılmış ve 14 Temmuz 2016 tarihli karar duruşmasında oy birliği ile verilen hükümde Orhan Kıskaç’a kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis, yine sanık Rıdvan Kıskaç’a ise ‘sanık Orhan Kıskaç’ı bu suça azmettirmek suretiyle tasarlayarak kasten adam öldürme suçuna iştirak”ten müebbet hapis cezası verilmişti.

-Kalp krizi sonucu vefat

Cinayetten müebbet hapis cezası alarak Malatya E Tipi Cezaevinde bulunan 54 yaşındaki Orhan Kıskaç, kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Ölüm olayı üzerine yürütülen adli ve idari soruşturma sonucunda hükümlünün vefatının normal ölüm olduğu belirlendi. Orhan Kıskaç, Malatya Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

__________________________

MALATYAHABER'COM'DAN HIRSIZ, SAHTEKAR VE ÇAKMA SİTELER UYARISI: Sitemizin ve sitemize katkı sağlayan muhabir arkadaşlarımızın burada yayınlanan ve sadece onların izlediği birçok "özel" haberi, olayları, gündemi izlemeyen- izleyemeyen “sözde” yayın kuruluşları ile muhabirlerin yanı sıra ve yeni ortaya çıkan taklitçi, sahteci "çakma" siteler tarafından, meslek ahlakına uymayacak bir şekilde “aşırılmakta”dır. Özellikle, son zamanlarda malatyahaber.com taklidiyle "Google'u tokatlama ve haksız kazanç" amaçlı olarak ortaya çıkan "tokatçılar" dahil olmak üzere malatyahaber.com'un "çakma"larının, özgün başlıklar ve fotoğraflar da dahil olmak üzere haberleri benzer şekilde kullanarak, görsel benzerlik de yaratmaya yönelik çabalarını her geçen gün artırdıkları görülmektedir. Bu haber aşırmacılarını, emek hırsızlarını ve sahtekarları engellemeye yönelik olarak, buradan uyarıda bulunduğumuzu, ayrıca hukuki yollardan gereğini yapacağımızı belirtir, okurlarımızı da bu sahtekarlara karşı uyarmayı görev biliriz.

__________________

KUYUMCU CİNAYETİ ARŞİV FOTOLARI:

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyanin yerlisi (5 yıl önce)
    Kimse malatya haber.com için ithamda bulunmasın adamlar olmasa bişeyden haberimiz olmayacak gayette güzel sunumları var
    0
    0
    Yanıtla
  • Gamli (5 yıl önce)
    Allah in laneti sadettin bey i şehit edenlerin üzerine olsun yatacak yeriniz olmasin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Takır Kelleli (5 yıl önce)
    Bu yazıdan pek bişey anlamadım.Ama haber sitesine laf sokuyon galiba:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet akboğa (5 yıl önce)
    Protokol iskarpini yalayan hazirunun kravatını düzelten kurumlara evinden çok ziyaret eden hayatını beleş üzerine kurmuş sabunu ve suyu sevmeyen tatlı su balıkları emeği çalmayı gayet nolmal bilirler. Bunlar keşke haber çalmakla yetinseler. Duygu çalarlar umut çalarlar ve hatta haber kaynağı bile çalarlar. Kendi hayatlarını çalanların haber hırsızlığı onlara çerez gelir.omurgası olmayana tükürsen yağmur der. Genlerine işlemiş.
    0
    0
    Yanıtla