SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ligi En İyi Yerde Bitirme Mücadelesi Vereceğiz"

0
Güncellendi - 2020-01-11 00:25:58
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, “İkinci yarıyı daha iyi puan toplayarak, çok iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Geçen sezon beşinci olduk, bu sene tabi ki beşinci, dördüncü olmak istiyoruz. Bu beklentilerin olması da normal ama bu sene lig çok farklı geçiyor. Biz ligi en iyi yerde bitirmenin mücadelesini vereceğiz. Geçen sezon 47 puanla beşinci olduk ama bu sene 47 puanla beşinci olunmaz. Ona da bakmak lazım. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

Takımın Antalya kampını takip eden Gevrek, devre arası kamp çalışmalarının iyi ve verimli geçtiğini ifade etti. 

Gevrek, Antalya kampında teknik heyet ve futbolcularla bir araya geldiklerini kaydederek, şuanda her şeyin istedikleri gibi geçtiğini belirtti.

Ligin ilk yarısının kendileri adına kötü olmadığını ancak istedikleri gibi de geçmediğini dile getiren Gevrek, şunları söyledi: “Ligin ilk yarısını 24 puanda bitirdik. Ligin ilk yarısı artık geride kaldı, ikinci yarı hazırlıklarını yapıyoruz. Şuanda takımımızın çalışmaları devam ediyor. Bu kısa süre içerisinde arada birde kupa maçı oynayacağız. Hem kamp hem de maç hazırlıkları devam ediyor. Zaman kısa olduğu için önümüzdeki maçları da düşünüyoruz. Kamp oldukça iyi geçiyor. İzinli olan futbolcularımızda kampa katıldı, tam kadro çalışıyoruz. İnşallah ikinci yarıya hazır bir şekilde gireceğiz.” 

Gevrek, transfer çalışmalarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Mevcutta çok iyi bir takımımız var. İyi bir takımız. Belki aksayan yerlerimiz olabilir. Yeterince performans alamadığımız futbolcularda olmuştur ama genel anlamda baktığımızda iyi bir takıma sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Tabi ki belli noktalara transfer gerekiyor ama şunu söyleyeyim; ekonomik dengeleri de bozmamalıyız. O anlamda da dikkat etmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz bir lisanslama talimatı var. Bu lisanslama talimatıyla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Transfer konusunda yapma sıkıntımız yok ama biz kendi bütçemizi aşmamak istiyoruz. Sıkıntı yaşamamak adına da dengeleri hesaplamamız gerekiyor. Takımdan kiralık giden iki oyuncumuz oldu, bir transfer yaptık. Forvet bölgesine Umut Bulut’u aldık, bana göre önemli bir transfer. Çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. 1-2 transfer daha yapabiliriz demiştik. Bir orta saha birde stoper alacağımızı söyledik. Bir transfer yapabiliriz ama ikinci transferi takımdan giden olursa yapacağız çünkü hem yabancı kontenjanı hem de ekonomik denge adına bunları yapmak zorundayız. Bir transferi de bizim istediğimiz transfer olursa olacak. Şuan görüştüğümüz oyuncular var. Transfer yapmış olmak için transfer yapmamaya gayret ediyoruz. Takıma katkı sağlayacağına inandığımız, bize değer katacak oyuncuların olması gerekiyor. Görüştüğümüz oyuncular var, mevcut takımı korursak bir oyuncu transfer edeceğiz. Eğer giden olursa da belirli bölgelere transfer yapılabilir. Devre arası transferi çok zordur. Bu transferlerinde gelip takma katkı sağlayacak isimlerin olması gerekiyor. Yoksa transfer yapmış olmak için transfer yaparsak, maddi anlamda da dengeleri bozmuş oluruz. O anlamda buna biraz dikkat ediyoruz. Transfer için daha zaman var.” 

Anadolu takımları içerisinde çok iyi bir takıma sahip olduklarına dikkat çeken Gevrek, “İyi bir kadromuz var. İlk yarıda UEFA maçları oynadık. Toplamda 23 karşılaşmaya çıktık. UEFA ön eleme maçlarında hem Malatya’mızı hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz inanıyorum. Bu anlamda ilk yarı bizim adımıza yoğun geçti. Performansı düşen oyuncularımız oldu. Ona rağmen iyi bir takıma sahip olduğumuzu biliyoruz. İlk yarıyı 24 puanda tamamladık ama 29 ya da 30 puan olabilir miydi diye de sorguluyoruz. Bana göre 24 puan kötü değil ama daha iyi olabilirdik. Oynadığımız futbola bakılırsa belki kısmetsizlik, belki hakem hataları, belki kendi hatalarımızla 24 puanda kaldık ama olduğumuz yer kötü değil. Birçok maçımızı da deplasmanda oynadık. Bu anlamda hem hocamızı hem de futbolcularımızı gösterdikleri performanstan dolayı tebrik ediyorum. Kötü değil ama daha iyi olabilirdik. Niye çünkü bu takım o güce sahip. 30 puanda olabilirdik diye sorguluyorsak demek ki iyi bir takıma sahibiz. Onu da gözden kaçırmayalım” şeklinde konuştu.

Gevrek, takımın yeni transferi Kubilay Yılmaz ile ilgili ise “Biz genç oyuncuları her sene alıyoruz. Takımda tutmaya gayret ediyoruz ya da duruma göre kiralık veriyoruz. Zaman zaman bu yatırımları yapıyoruz. Kubilay’da genç bir kardeşimiz. Onunla alakalı görüşmelerimiz oldu. Kulübüyle alakalı ufak bir pürüz vardı. O pürüzü çözmeye çalışıyoruz. O sonuçlandıktan sonra transfer gerçekleşecek ama büyük ihtimalle de kiraya gidecek. Kulüp olarak bunları da yapmalıyız çünkü bu da bir politikadır” yorumunda bulundu.

Futbolculara gelen her teklifi değerlendirdiklerini ifade eden Gevrek, “Anadolu kulüpleri olarak tabi ki değerini bulan oyuncu varsa kulüp olarak hem futbolcunun hem de kulübümüzün menfaatini düşünerek transferi gerçekleştirebiliriz. Guillherme’nin adı hem sosyal medya hem de basında geçti. Tabi bu bizim için önemli ama şuan bize gelen resmi bir teklif gelmedi. Ama herhangi bir teklif gelirse futbolcunun ve kulübün menfaatini düşünürüz. Hadebe ve diğer birkaç oyuncuyla da görüşmeler, sözlü konuşmalar var ama resmi bir görüşme olmadığı için bir şey söylemek doğru olmaz. Bizde satılabilir bir değil birkaç oyuncu olduğunu biliyoruz. Bunları da kulübümüzün menfaatini ve ekonomik denge anlamında değerlendiririz” diye konuştu. 

Gevrek, Mehmet Ekici ve Alper Potuk ile ilgili ise “Bahsedilen isimler gündemimizde var. Hem Alper hem de Mehmet Ekici gündemimizde var ama şuanda bu transferleri yapmak için şartlar oluşursa, giden olursa gelen olacak. İyi ve kaliteli oyuncular. Olursa bu isimlerde düşünülebilir. Bölge olarak stoper ve orta sahaya en fazla iki oyuncu düşünüyoruz. Giden olursa ona göre transfer yapacağız. Bu süreç biraz bekletiliyor” dedi. 

Gevrek, ikinci yarıda zor bir fikstürün kendilerini beklediğini kaydederek, “Kolay maç yok. Zor denilen maçlar bazen kolaylaşıyor, kolay dediğiniz maç zorlaşabiliyor. Bunları ilk yarıda yaşadık. Zor dediğimiz maçların hepsini kazandık veya yenilmedik ama ‘yeneriz’ dediğimiz maçları yenildik. Futbolun içerisinde bunlar var. Zor bir lig, kimin kimi yeneceği belli değil. Ligde herkes herkesi yenebilir. O anlamda kolay değil. 17 maçımız var. Ligin başı, sonu, ortası fark etmiyor. Önümüzdeki ilk 5 haftaya baktığınızda kolay değil, zor maçlar bizi bekliyor. Bizim kaliteli bir takımımız var. Biz hafta hafta gideceğiz. Sivasspor ile oynayacağımız kupa maçı bizim için önemli, ardında da Başakşehir ile deplasmanda oynayacağız. Takımımız iyi hazırlanıyor. Tabi ki zor maçlar olacak. Bütün maçlar zorlu geçecek. Çıkıp oynadığı ve gününde olduğunda her maçı kazanacak güçteyiz. İlk yarıya baktığınızda da bunu göreceksiniz. Büyük takımlara yenilmeden ilk yarıyı tamamladık. Fikstüre bakıldığında sahamızda daha çok maç oynayacağız. İnşallah ikinci yarıyı daha iyi puan toplayarak, çok iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Geçen sezon beşinci olduk, bu sene tabi ki beşinci, dördüncü olmak istiyoruz. Bu beklentilerin olması da normal ama bu sene lig çok farklı geçiyor. Biz ligi en iyi yerde bitirmenin mücadelesini vereceğiz. Geçen sezon 47 puanla beşinci olduk ama bu sene 47 puanla beşinci olunmaz. Ona da bakmak lazım. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Başkan tam bir ömür törpüsüsün valla senin bu transfer dönemindeki cimriliğinle adamı çatlatıyorsun bir sezonda transferi zamanında yap sezon içinde aksayan yerleri hem görüyor hemde hocayla konuşuyorsun şu transferleri adam gibi takip eden ekibiyle devre arasında yada sezon sonunda halletsende bizde takımımızla gururlansak bak kupada Sivas bu takımı yiyecek ve sebebi senin pintiliğin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu İbRaHiM (4 yıl önce)
    Sergen istifa
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Bu kadro ile on numaran yok ilerde tek kilit oyuncun vardı onuda verdin beleşe adam sözleşme yapmış büyuk takimlara anlaştimmi giderim diye başkan çıkmış bos konusuyor ikinci yari sen ve yönetiminle bu takim ligde kalirsa büyük başari olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (4 yıl önce)
    Bu kadro ile isimiz cok zor baskan kimse kimseyi kandirmasin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (4 yıl önce)
    Sen Ligi en iyi yerde değil en altlarda olma mücadelesi veriyorsun Sergen yerini yaptı zaten cilerme gibi bir oyuncuyu göndertti Beşiktaş a yarın bürsün kendide gider senin gibi vasıfsız bir Başkan kalır başımızda günahımız neydi sen Başkan oldun biran önce istifa et kendine saygın olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Sn Ümit kardeşim;Maksadın ne?Amacın ne?Başkanı şahsen tanımam ama 6 yıldır fevkalede başarılı.Tabiiki yanlışlarda olacak ama bütün olarak değerlendirmemiz gerekir.Yorumunuz insaf sınırlarını. aşmış.Herşey dışardan gözüktüğü gibi değil.Bu böyle biline
    0
    0
    Yanıtla