SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Maddi Külfeti Hafifletecek Adımlar Atıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz. Evleri kullanılamaz hale geldiği için kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 ila 5 bin lira kira yardımı yapıyoruz. 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile ikinci depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Afşin ilçesine geçti. Erdoğan ve beraberindekiler, burada kurulan çadır kenti ziyaret etti. Depremzede ailelerle görüşen Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

“15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz”
Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Gerek hava şartları, gerekse deprem alanının genişliği sebebiyle çeşitli zorluklarla karşılaşmış olsak da ilk günden itibaren sizlerin yanındayız. İlçemizi biran önce ayağa kaldırmanın gayreti içerisinde oldukça Afşin’de de yaraların hızla sarıldığını görüyoruz. İlçemizde ihtiyaç duyulan çadırlar dağıtıldı. Şimdi de konteynerleri süratle yerleştirerek, çadırlardan konteynerlere geçmeye başlayacağız. Altyapı çalışmaları devam ediyor. Gıda temini, elektrik, içme suyu ve diğer ihtiyaçlarla ilgili herhangi bir sıkıntı kalmadı. Maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz. Evleri kullanılamaz hale geldiği için kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 ila 5 bin lira kira yardımı yapıyoruz. 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları için 100 bin lira veriyoruz. Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10’ar bin lira ödeme yapıyoruz. Depremzedelerimizi en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşturmak için de yoğun gayret gösteriyoruz. Afşin genelinde 4 bin 516 binadaki 9 bin 295 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Kahramanmaraş’ın tamamına baktığımızda bu rakamın 45 bin 475 binada 119 binden fazla bağımsız bölüme ulaştığını görüyoruz” diye konuştu.

“Mart ve nisan ayında 309 bin konutun temeli atılacak”
Deprem bölgesinin tamamında mart ve nisan aylarında temelini atacakları konut sayısının 309 bini bulduğunu hatırlatan Erdoğan, ”18 bin 681 köy evini Kahramanmaraş’ta inşa edeceğiz. Hasar tespitlerinden sonra bu sayılar kesinleşecek. Allah’ın izniyle ilçemizdeki maddi kayıpların tamamını telafi edeceğiz. Sizlerden devletinize, hükümetinize güvenmenizi istiyorum. 1 yıl içerisinde bunları tamamlayıp, sizleri evlere getireceğiz. Van’da, Bingöl’de, Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de, Kütahya’da nasıl bu işi başardıysak, Allah’ın izniyle 11 vilayette de bunu başaracağız. Devlet olarak bugüne kadar hiçbir vatandaşımızı bırakmadıysak bugün de aç ve açıkta kimseyi bırakmayacağız. Zor günlerin üstesinden hep beraber geleceğiz. Huzurlarınızda Cumhur İttifakı olarak Devlet Bahçeli, Mustafa Destici ve milletvekillerimizle buradayız. Sizlerin yanında olduk. Buradan da Malatya Doğanşehir’e geçip, oradaki kardeşlerimizle kucaklaşacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Kahramanmaraş, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • kadir (1 yıl önce)
    dünyanın her tarafında yardımlar gelirken.. belediye ekmeği ve toplu taşımayı paralı yapmasını hazm edemiyorum. depremin birinci ve ikinci günü vatandaş çeyrek ekmeğe muhtaçken ve vatandaşa kucak açmayan belediyeleri ve milletvekillerini kınıyorum.. vatandaşa resim vermek için selahattin gürkan sanki iş yapıyormumuş gibi üzerine kırmızı yardım yeleğini giymesine sinir oluyorum. sayın cumhurbaşkanımız malatyaya geldiğinde milletvekillerini ve belediye başkanlarını yanında görüyoruz onun haricinde kayıplar.. yarin seçimlerde hangi yüzle oy istemeye geleceksiniz... malatya tarihi sizi unutmuyacak.. hele hele birde önceki belediye başkanları ve şu an görevde olan belediye başkanlar döneminde yapılan evlerin yerle bir olmasına ne demeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Esnafın kredi borçlarını sifirlamalari lazım,evleri gitti işyeri gitti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdo (1 yıl önce)
    Milyonlarca mülteciye 40 milyar dolar harcadık dedin kendi vatandaşına hane başı 10 bini çok gördün bir hasar olacak diyorsunuz herkesin maddi manevi kaybı büyük kimseye el atmadınız algıdan başka bir şey yaptığınız yok ev sahibi alır kiracılar ne yapacak kiracılar evde mi yaşıyor afedzede değil mi onlar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Akin (1 yıl önce)
    Yorumuma başlamadan önce ölenlere rahmet, yaralılara şifa geride kalanlara Yüce Allah'tan sabır diliyorum.Rabbim bir daha böyle afetleri hiç bir yarattığı kuluna yasatmasin.Simdi şunu sormak istiyorum Cumhurbaşkanı depremeden sonra yaptığı açıklamada şunu söyledi her depremzede aileye 10000 TL maddi destek sağlanacak.Gelgelelim daha sonra bu yardım sadece evi az hasarlı, ağır hasarlı ve Orta hasarlı kişilere tespit yapıldıktan sonra hasar tesbitine göre verilmeye baslanacak dendi ve başlandı alanda var alamayanda.Simdi şöyle bişi anlatayım kişi kiracı veya ev sahibi veya Esnaf bu insanlarin evleri yapılan tesbitlerde hasarsiz olarak beyan edilmiş.Hasarlida olsa hasarsizda olsa kişiler bu süreçte evlerine giremiyor.Îsyeri diyelim zarar görmedi ama kimse yokki işyerini açsın veya cesaret edip nasil çalıştıracak veya kişi kiraci ve çalıştığı iş yeri yıkılmış çadırda veya herhengi bir yere sığınmış hayatini idame ettirecek bi geliri kalmamış ve bu süreci nasıl atlatacak cebinde Parasi yok başka bişi söylemeye gerek yok.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Berk (1 yıl önce)
    Daha.10.tl.görmedim
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Ev hasar tespiti yapıldıktan sonra en fazla 5 gün içinde ikametiniz azhasarlı,ortahasarlı,ağırhasarlı ve yıkık ise 10000 TL Ziraat Bankası hesabınıza yada diğer aile bireylerinin Ziraat hesabına yatar sizin hesap yok ise.İkametgahta bulunan bireylerde hiç kimsenin Ziraat hesabı yoksa TC kimlik numarası ile alırsınız.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Biz alamadık. Az hasarlı çıktı birkaç gün sonra bankaya gittik ama sadece babamın adına kontrol ettirdik Acaba aileden herhangi yani rastgele birinin TC sine mi yatıyor?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bende 2 hafta bekledim e devlete gözükmedi benim aktif Ziraat hesabım yoktu eşimin 15-20 yıl önce kullandığı bir Ziraat hesabına yatmıştı
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Teşekkür ederim. Bizde takipteyiz o halde. Ayrıca yoruma eksi puan verenlerin amacı gerçekten ne merak ediyorum?
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Sn. Cumhurbaşkanım istifa da memlekete hizmettir. Yoruldun 20 senedir. Yonetemiyorsunuz. Bir kez daha bir kez daha görmüş olduk. Yine helallik istediniz bu kaç oldu.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Dr Cengiz (1 yıl önce)
    Daha 10 bini göremedik;((
    %62
    %38
    Yanıtla