SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Madem Böyle Bir Müjde Verildi, Gelin Mağduriyete Son Verelim"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler öncesinde esnafa emeklilik şartı için verilen 7200 günlük prim açıklamasına dair göndermede bulundu.

Ağbaba’’ esnafımızın emeklilik şartı için ödemesi gereken 9000 prim gün şartının 7200 güne indirilmesi için kanun teklifimizi veriyoruz. Eğer iktidar samimi ise daha fazla beklemeden kanun teklifimize destek verir, esnafımız ise emeklilik için daha fazla beklememiş olur’ ’dedi ve şöyle devam etti:

"Yıllardır esnafımızın 9000 gün prim mağduriyetine son verilmesi için çağrıda bulunduk. Önerilerimizi dikkate almayan iktidar, seçim öncesinde esnafımızın emeklilik hakkı için ödemesi gereken prim gün sayısını 7200 güne çekileceğini açıkladı.

Bizde madem böyle bir müjde verildi gelin çok beklemeden esnafımızın yaşamış olduğu bu mağduriyete hemen son verelim diyoruz. Emeklilik hayali kuran esnafımızı daha fazla bekletmeye gerek yok. Meclis tatile girmeden vermiş olduğumuz kanun teklifi hemen desteklenirse, esnafımıza seçim meydanlarında Erdoğan’ın vermiş olduğu sözü yerine getirmesinde ne kadar samimi olduğunu da böylece anlamış oluruz.

Teklifimiz hemen yasalaşırsa esnaflarımız 7200 prim günü ile emekli olabilecek. Bu da aynı zamanda 25 yıla denk gelen prim süresi 5 yıl daha azalarak 7200 güne inecek. Bu durumda emeklilik hayali kuran esnaflarımızın emeklilik hakkına erişmesini sağlayacak.EYT yasası ile emeklilik işlemleri halen devam ederken, gelin bu teklif ile de milyonlarca esnafımızın ve ailesinin yıllardır yaşadığı bu mağduriyete son verelim.

Seçim öncesi Erdoğan’ın seçim meydanlarında müjde diye verdiği sözlerin her birinin takipçisiyiz. Bu bakımdan 7200 gün prim müjdesinin de esnafımız adına takipçisi olmaya bu kanun teklifi ile devam ediyoruz. Bu teklif aynı zamanda iktidarın ne kadar samimi olup olmadığının da göstergesi olacaktır."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • hkb (11 ay önce)
    Erken emeklilige bende karsiydim ama 2000 oncesi giris yapanlarin bir kismi yararlandi bir kismi yararlanamiyor buyuk haksizliklar oluyor. soz verilen 7200 gun duzenlenmeli. inaniyorumki , Veli bey bunu meclistede gundeme getirecektir. unutanlara hatirlatilmali
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (11 ay önce)
    Bu ülkeye ne kadar kötülük, ihanet, hainlik yapıldıysa hepsini bu Chp'liler yaptı. Allah bu Chp'lilere fırsat vermesin, vermiş olsaydı şimdi ülkenin halini düşünemezdim.Ülkeyi parsel parsel satanların, hazineyi boşaltırlardı, ülkeyi soyup soğana çevirileri, insanları ekmeğe muhtaç ederlerdi, camileri yıkarlar, camilerde içki içerlerdi, ekonomiyi bitirip, Ülkeyi araplara satalardı, ülkeye ne kadar terör örgütü varsa onlarla doldururlardı, millet açlıktan birbirini yerdi eğer bu Chp'liler gelseydi haklısınız. Allah başımızdakileri eksik etmesin Müslüman gibi müslümanlar, doğrular, dürüstler, halk için çalışıyorlar, bakın yerli arabamız var onlar sayesinde, ülke refah içinde, bolluk bereket, her vatandaşın evi, arabası, yazlığı var, bedava kömür, ekmek, aş, çay, muhtaliklar aracılığıyla fakire fukaraya para, kaymakamlıklar, valilikler aracılığıyla halkın bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Sesinizi çıkarmayın ve başımızdaki hükumete dua edin, halinize şükredin. Chp gelseydi açlıktan ölürdünüz unutmayın .Yağ, ekmek, patates, soğan kuyruğunda kap krizinden ölürdünüz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Senin gibi cahiller aynen böyle devam edin. Dolar 25 lira, bir kurbanlık hisse 12 bin, bir evin kirası 11 bin olmuş, millet çadırlarda konteynarlarda perişan olmuş, gelmiş burda artistlik yapıyorsun. Git başkasına algı yap ülke mahvolmuş, hazine boşalmış, enflasyon uçmuş. Gözünü aç aklını kullan.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Avukat Atakan KAYA (11 ay önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    63 yıldır iktidar olmayıp sırf çamurunuzu atmak istediğiniz Cumhuriyet Halk Partisine ve Cumhuriyete düşman olan zihniyetinizi kınıyorum. Apo mektubu okutan şehite kelle diyen, bebek katili apoya tv aldık diye övünen zihniyete,her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen zihniyete hesap soramayanlar sadece iftiralarıyla algı yapmaya çalışır.Düne kadar fetoyla kol kola olanlar ,parsel parsel satanlara keşke bunları söyleye bilsen.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ne zaman chp başa gelmiş tek başına.şimdi aclıktan ölmüyormusun caya benzine gelen zamları gormeyecek kadar.ama banane benim durumum iyi ağzını açıp devletin yardımını beklesinler.chp hangi dönemde bu kadar çaldı.bu senin gibi siyasal islamcılar ancak milleti daha da beter soğuttu.deizm arttı.neden sordunmu hiç ama yok sadece din elden gidiyor.biz Allah ı akp zamanında tanıdık sanki.beni ilgilendirmez benim dolarım da altınımda var.size pişmişse bana soğumuş
    %25
    %75
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (11 ay önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Adam ters köşe yapmaya çalışmış (Ramazan-avukat-oktay) hepiniz aleyhine yorum yazmışsınız.Düz okumayın,biraz okuduğunuzu derinine düşünün, ama nerede !
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sen ne anladın çavuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (11 ay önce)
    Tebrikler.inşallah siz teklif verdiniz diye red çıkmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Filiz (11 ay önce)
    Planlı ve akıllıca iş yapmak lazım har gelip harman savurmak ülkenin altını oyar . CHP ancak bütçeyi boşaltıp gelecekte insanları ekmeğe muhtaç için planları var . Eytliler biraz dah sabirli olsalardı ilerde emekliler çok yüksek maaş alacaklardı . Yanlış politika her zaman vatandaşı ezer.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Eyt yi bir haftayla kaçırmışsın gibi geliyor bana.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu CEHAPE her şeyi bozar. Ekonomimizin içine etti.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • anlatamazsın kardeşim anlatamazsın.boşver dolar 25 olmuş çeyrek 2500 tl omuş banane ya onun için hiç zorlama herşeyi chp yaptı:)))) he de gec yada halay başına geç halay cek.
    %100
    %0
    Yanıtla