SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Belgeleri İstedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:42:39
Mahkeme Belgeleri İstedi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının gizli tanığı ve aynı zamanda sanığı da olan İlker Çınar'ın askeri cezaevinde tutuklu ve hükümlü olarak kaldığı dönemlere ilişkin belgeler, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce istendi. 

Alınan bilgiye göre, Zirve Yayınevi ile ilgili davanın yargılamasını yürüten Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 5. Kolordu Komutanlığı’na gönderilen yazıda, davada gizli tanık ve sanık olan İlker Çınar’ın hakkındaki firar suçu nedeniyle 14 Eylül 1993 ile 15 Kasım 1993 tarihleri arasında tutuklu ve hükümlü olarak 33. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı cezaevinde kalması ile ilgili olarak, firar suçuna ilişkin mahkumiyetinin infazına dair cezaevi kayıtları, cezaevi koğuş arkadaşları, ziyaretçi defteri, cezaevinin yetkili amir ve komutanlarını isimlerinin birer suretlerini çıkartılarak mahkemeye gönderilmesi istendi.

Gizli tanık İlker Çınar, mahkemede verdiği ifadelerinde herhangi bir askeri mahkemede yargılanmadığını, herhangi bir askeri cezaevinde tutuklu ve hükümlü kalmadığını, kendisi hakkında mahkumiyet ve tutukluma verilmiş olsa bile yargılanan ve cezaevinde tutuklu kalan kişinin kendisi olmadığını iddia etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız