SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Turgut Özal Vakfı' Kurdular, Mal Varlığı Bir Araba!

0
Güncellendi - 2020-01-23 01:57:45
'Turgut Özal Vakfı' Kurdular, Mal Varlığı Bir Araba!
A- A+ PAYLAŞ

Aralarında Malatyalı bürokrat olduğu 'öne sürülen' birinin de yeraldığı 6 kişinin, Ankara'da Turgut Özal Vakfı (TÖV) adıyla bir vakıf kurduğu açıklandı.  Söz konusu vakfın ilanı 19 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesinin 7 Ocak 2020 tarihinde kesinleşen, 6 Aralık 2019 tarihli kararı ile kurulan ve Turgut Özal’ın hayatının, fikirlerinin, düşüncelerinin, vizyonunun araştırılmasını amaçladığı belirtilen Turgut Özal Vakfı’nın mal varlığı ise “"54 D 2366 plaka, 67195002536432 motor, KPTAOA1SSCP059021 şase numaralı Ssangyong Korando 2,0 4x2 AT marka otomobil ve 30 bin TL" olarak açıklandı.

Söz konusu mahkeme kararına göre, vakfın mal varlığını vakfedenlerin Fatma Aykul ve Harun Aykul olduğu belirtildi.

Buna göre, 2012 model bir otomobil ve 30 bin TL vakfedilerek kurulduğu açıklanan Turgut Özal Vakfı yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

 “Harun Aykul, Hüseyin Karakullukçu, Mustafa Kemal Yalınkılıç, Ali Rıza Akbaş, İbrahim Çelebi, Ahmet Özdemir”.

Vakfın amacı, “Özal’ın vizyonunun araştırılması ve dini ve milli değerler temelinde çalışmalar yapmak”

Turgut Özal’ın düşünce ve vizyonunun araştırılarak toplumsal bilinirliğini hedeflediğini açıklayan Turgut Özal Vakfı, vakfın kuruluş amacını, “Turgut Özal’ın düşünce ve vizyonunun araştırılarak toplumsal bilinirliğini hedeflediğini açıklayan Turgut Özal Vakfı, vakfın kuruluş amacını “Ülkemizin siyaset tarihinde müstesna yeri olan merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın hayatının, fikirlerinin, düşüncelerinin, vizyonunun araştırılması, bunların toplumsal bilinirliğinin artırılması, bu çerçevede uygulanabilir ve sürdürülebilir projeler üretilmesi; özellikle gençlerin bu konularda bilinçlendirilmesi ve toplumun tutum ve davranışlarının dini ve milli değer ve geleneklerimiz temelinde sürdürülmesi için çalışmalar yapmak” şeklinde duyurdu.

Vakfın ikametgâhı için adres verilmedi

Vakfın kuruluşunu ilan eden mahkeme kararında, vakfın ikametgâhı olarak herhangi bir adres belirtilmedi, bunun yerine sadece “Ankara” denildi.

Bu arada, vakfın mal varlığı olarak gösterilen aracın Sakarya plakalı olması, kuruculardan Harun Aykul'un adının Sakarya kökenli bir müteahhitlik firmasının sahibi ile eşleşmesi dikkat çekerken, Google'da bu isimle yapılan taramada bazı ilginç iddialara muhatap olmuş bir  isimle de benzerlik dikkatlerden kaçmadı.

Vakfın Resmi Gazete'de yayınlanan kuruluş ilanı

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

GÖRSEL: Vakfın sermayesi olarak gösterilen Ssangyong Korando marka 2012 model aracın aynı marka ve modelinin Google'deki bir görseli

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • mustafa kemal yalınkılıç (3 yıl önce)
    Değerli yorumcular, Özal'ın Türkiye'ye bıraktığı miras "iyi niyet ve gayret"tir. Gerisi nasip kısmet, ticaret de sanayi de sosyal sorumluluk da ülkemizin gelişmesine, gençliğimizin geleceğimize yılmadan yorulmadan inançla sahip çıkmasına yönelik olsun ve ülkemiz dünya Türkleri, İslam dünyası ve mazlumların lideri olsun istiyorsanız bizimle iletişimde olun ltf. Onbinlerce Alman ve ABD kaynaklı vakfın cirit attığı ülkemizde rahmetli Özalın adıyla ve inancımıza hizmet için yüzlerce vakıf kurulsun faaliyet göstersin, bunun neresi kötü. Varsa olumlu bit katkınız düşünceniz yazın, arayın görüşüp haberleşelim. Yoksa bulunduğunuz yerde ahkam kesmeyin işn aslını astarını bilmeden. Fitne kolay hizmet zordur. Sizleri birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç-Yönetim Kurulu Üyesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sermet Demirci (4 yıl önce)
    Rahmetli öleli 27 yıl oldu. Yeni mi akıllarına gelmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Sağa sola proje yazıp, para kazanacaklar,
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (4 yıl önce)
    Amaç Özal’ın vizyonunun araştırılması bunu ancak yaşayan bir Özaldan öğrenebilirdik... 1993 den beri araştırlmamış anlaşılmamışsa rahmetlinin vizyonu misyonu bu saaten sonra ancak vakıf ticarete bağlanır.Üç yıl sonra görürüz mal varlığı nasıl 500 e katlanmış. Tabii her zamanki gibi art niyetli düşüncelere sahibiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    acaba böyle bir vakıf kurmak neden icap etmiş.
    0
    0
    Yanıtla