SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Ayağa Kalktığında Gidenlerin Döneceğini Ümit Ediyoruz'

'Malatya Ayağa Kalktığında Gidenlerin Döneceğini Ümit Ediyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, uluslararası 34 basın mensubuna yönelik 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da gezi düzenledi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Halk Kütüphanesi'nde Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen basın mensuplarına depremin ardından kentte yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Kentte, yıkılan, ağır hasar alan ve yıkımı gerçekleştirilen binalarla ilgili sayıları paylaşan Yazıcı, kalıcı konutların da yapımının sürdüğünü söyledi.

Kent merkezini oluşturan metropol ilçeler Yeşilyurt ve Battalgazi'nin yanı sıra Doğanşehir ve Akçadağ'ın da depremden etkilendiğini belirten Yazıcı, ticari faaliyetleri de bir an önce ayağa kaldırmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 313 hektarda 23 bin konut, 11 bin ticarethane yapımına başlayacağını, bunun bir bölümünün şehir merkezinde eylül ayı itibarıyla başladığını ifade etti.

Büyük Türk devletinin böyle bir afetin ardından vatandaşlarını yalnız bırakmadığını, depremin hemen ardından depremzedelere çeşitli nakdi yardımlarda bulunduğunu dile getiren Yazıcı, 6,1 milyar lira taşınma ve kira yardımı yapıldığını, ayda 5 bin lira kira yardımının sürdüğünü, öte yandan konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların giderlerinin devlet tarafından karşılandığını vurguladı.

Vali Yazıcı, depremde kentte 100 caminin yıkıldığını, 66 caminin onarıldığını, 2 okul binasının yıkıldığını, 46 okul binasınınsa ağır hasar aldığını aktararak, şunları kaydetti:

"855 dersliğimiz eğitim göremez hale gelmiş, yıkılmış ya da ağır hasarlı. Bin 600 dersliğimiz inşaat halinde devam etmekte. Bunların yaklaşık 500'ü de tamamlanmış durumda. Okullarımızın bir kısmı hayırseverler tarafından yapılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak depremzede çiftçilerimize bu süreçte 695 milyon liralık destek sağladık. 5 bin 23 depremzede esnafımıza 2 milyar lira KOSGEB tarafından destek sağlandı. Büyük hastanelerimizden hiçbirinde sağlık hizmeti durmadı, çünkü büyük hastanelerimizde ağır bir hasar oluşmadı, sağlık hizmetlerimiz aksamadı. 812 bin nüfusa sahip Malatya, geçen hafta yeni nüfusumuz açıklandı. 742 bin küsüre düştü. Yaklaşık 70 bin kişinin Malatya'dan ayrıldığı gözükmekte. Şuna inanıyoruz ki Malatya'mız ayağa kalktığında, özellikle şehir merkezi, çarşı diye tabir ettiğimiz bölge ki 1,5-2 yıl içinde ayağa kalkmış olacak. Ayrılan Malatyalı hemşehrilerimizin büyük bir çoğunluğunun geri geleceğini ümit ediyoruz."

Depremin en çok etkilediği 4 ilde Hatay'dan sonra en fazla göçü Malatya verdi. Son rakamlara göre, bu 4 ildeki göç miktarı şöyle:

Hatay 141.403 kişi
Malatya 69.855 kişi 
Kahramanmaraş 60.818 kişi 
Adıyaman 30.191 kişi

Basın mensupları daha sonra merkez Battalgazi ilçesi Gelinciktepe bölgesinde, TOKİ'nin deprem konutlarını ve örnek daireyi gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

47 yorum yapılmış

  • Erkan (3 ay önce)
    Yorumlara bakıyorum ne kadar Memleket düşmanı olmuşsunuz Alldan gelen bir deprem bu kim böyle olmasını isterdi gazzelilier. Bile toprağına sahip çıkarken daha zor durumda sizlerin düşünceleri ne kadar da saygısız seviyesiz Malatya sahipsiz diyorlardı doğru sizin gibi insanlar yüzünden sahipsiz ama biz memleketimize sahip çıkarız gelmesenizde olur
    %25
    %75
    Yanıtla
  • seni malatya da tutan özel işlerin olmasa sende durmazdın, bırakın şu vatan millet sakarya martavalarını
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    Malatya depremden sonra değil, depremden 1-2 yıl önce teksasa döndü, çağa çoluk silah, bıçak taşıyor. Çevre yolu bitirilemedi, istasyon kavşağı yıllardır tıkanıyor. Trafik keşmekeş. Şehrin yöneticilerinden biri talep etse 3 ayda yapılacak alt üst geçitler. Yöneticilerin gittiği güzergahta, sadece ülkemize has, trafik polisleri yolu açtığı için, bu sıkıntıyı göremiyorlar. Basın desen o da sessiz. Gerçek büyük şehirlerde binlercesi var karayolları için çocuk oyuncağı yapmak. Fakat liyakat yok talep eden yok. Eğitim desen okullar sıkıştırılmış, sosyal hayat bitmiş. Gitmediğime pişmanım. Ne gelecekler!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Furkan (3 ay önce)
    Vali de ilginç bir adam ya Malatyayı terk edenlerin Malatyaya dönmesi için Malatyanın ayağa kalkmasına gerek yok ki dönmeyenleri AK PARTİDEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERT HEMEN DÖNÜYORLAR NASILSA :)
    %72
    %28
    Yanıtla
  • memet (3 ay önce)
    ev olsa bende gelecem kalacak yerim yok eşya bir depoda malatyada
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 ay önce)
    Bu şehrin bir futbol takımı vardı 15 günde bir maça giderdik, bu şehirde müzik gurupları vardı ( Musiki cemiyeti, Büyükşehir belediyesi Müzik gurupları) yılda en az 3-4 konser olurdu giderdik. Deprem olunca herkes kepenkleri kapattı maalesef. Şuan yalnız nefes alıp veriyoruz geçimimizi sağlayıp yaşamaya çalışıyoruz. Sosyal anlamda dipteyiz maalesef.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Cafana (3 ay önce)
    Kim neden gelsin ki buraya bakınız silahlı saldırı olaylarında bölgede birinciyiz : 2023 yılında Malatya’da 27 ölü, 100 yaralamanın olduğu 78 olay, Elazığ’da 16 ölü, 61 yaralamanın olduğu 44, Erzurum’da 15 ölü, 21 yaralamanın olduğu 27, Van’da 14 ölü, 31 yaralamanın olduğu 16, Ağrı’da 17 ölü, 8 yaralamanın olduğu 13, Kars’ta 12 ölü, 9 yaralamanın olduğu 9, Bitlis’te 8 ölü, 6 yaralamanın olduğu 8, Ardahan’da 3 ölü, 8 yaralamanın olduğu 7, Bingöl’de 3 ölü, 7 yaralamanın olduğu 5, Iğdır’da 2 ölü, 15 yaralamanın olduğu 5, Muş’ta 2 ölü, 2 yaralamanın olduğu 2, Tunceli’de 1 ölü, 3 yaralamanın olduğu 2, Hakkari’de 1 ölünün olduğu 1, Erzincan’da 3 yaralının olduğu 3 olay… kaynak: https://www.blog.umut.org.tr/2023-yili-turkiyenin-siddet-haritasi.html
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu ne demek Malatya'da çok ciddi asayiş sorunu var ki deprem bile durdurmamış insanları evet manevi açıdan depremler neden oluru da bir bakıma özetliyor birinci olmamız. Bunun ötesinde zamanında aldığımız göçün de kalitesini ortaya koyuyor. Bu yılda birinciliği kimseye kaptırmayız sanırım. Bir musibet yaşadık ama akıllanan yok aksine insanlıktan çıkan çıkana. Malatya adliyesinde 5. ağır ceza ve 14. asliye ceza mahkemeleri açıldı. Yeni adliyemizde 100 tane duruşma salonu olacak. Yani adli konuda potansiyelimiz gayet iyi. Giden arkadaşlar dönmeyin bence yeriniz iyiyse kalın. İlimiz sahip olunan refah ve sakinlikte maalesef dipte. Yazık çok yazık gerçekten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 ay önce)
    Fatma teyzenin soyadına bi karar verseniz diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatya'lı (3 ay önce)
    O iş İmkansız, bir yıl geçti daha yıkımlar bitiremediniz.. Sayın cumhurbaşkanı gelip kendi mi yapsın bu ileri neden bu kasar pasifsiniz.. Talimat var, kaynak var bu basiretsizlik neden? Sayın cumhurbaşkanımız bu konuya çok sinirli
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Bu rakamlara aldanmayın. İnsanların çoğu evler yapılınca geri dönecek. Ben Burda 16 senedir yaşıyorum. Buraya gelenlerin çoğu evler yapılınca, depremler durunca geri döneceğini söylüyor. Üstelik bunu söyleyenler burda ev almış kişiler. O yüzden karamsarlığa gerek yok. Şehir öyle güzel olacak ki gidenler severek geri dönecek.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Malatya Malatya Bulunmaz Eşin (3 ay önce)
    Kalana zorda gidene kolaymı. Hele bide gidene sorun kolaymı zormu. Doğup büyüdüğün memleketten uzakta olmak. Kim ne derse desin Malatyalı olmak bir başka güzel. Elbette dönecez Allah' ın izniyle.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Açık konuşayım fırsatım olsa, içimde bulunduğum durum yüzünden zorunda olmasam bir dakika durmam. Şehirde sadece binalar yıkılmadı sahip olunan değerler de yıkıldı. Asayiş olayları zirve yaptı. Aslında depremden sonra insanların kendine bir çeki düzen vermesi gerekirken tam tersi oldu. Manevi değerler yitirildi. Gidenlere kızıyorlar ama bir de onlara sormak lazım memleketini bırakıp gitmek öyle kolay oldu mu? Yitirilen onca şeyden sonra başka bir seçenek bırakılmadı gidenlere onları suçlamıyorum fırsatları oldu ve gittiler. İyi de yaptılar. Bakın binlerce bağımsız bölüme ihtiyaç var ama gelin görün yapılan bina ihtiyacın yüzde 6,5'i. Yani tüm Türkiye Türkiyede bir inşaat seferberliği başlatılamaz mıydı? İnsanlar mağdur kalan evlere kimse güvenmiyor. Az hasarlı diye oturuyoruz ama ne olur bir daha olsa diye her gün düşünüyoruz. Her bina irili ufaklı 15 bin üzerinde deprem yaşadı birçok bina yorgun. Belediye kalan her bina için bir çalışma yapamaz mıydı? Çok soru var cevapsız ama tek bildiğim gidenler iyi yaptı. Darısı biz kalanlara....
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Giden Nüfus en az 200 bin nüfus kaydını almadan gidenler.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • ATİLLA (3 ay önce)
    zor zamanda malatya yı terk edenler . iyi zamanda gelmesinler
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Çok beklersin hacı.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Hiç kimse rahatını bozup,keyfinden gitmedi.Zor durumda evsiz,işsiz kalanlar neyi ,niye,ne zamana kadar bekliyecekti.?Belliki sen büyük bir sıkıntı yaşamamızsın bunları anlamakta da zorluk çekiyorsun.Malatya deprem bölgesinde en fazla göç veren 1.Şehir niye oldu!Önce bunu kendine sorman lazımdı.Zaman geçtikçe belirsizlik hakim olmaya devam ettiği sürece bu böyle devam edecektir. Fırsatını bulan şehri terk etmeye devam edecektir.Gidenler gittikleri yerlerde mecburiyetten yeniden bir hayata başlamak zorunda kaldılar.Zaten istesende artık gelemezler.Şehir bilmem kaç kere soyuldu!Zaten Yabancılara kalmıştı ve yabancılar gelmeye devam edecektir.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Oğuz (3 ay önce)
    Bence gidenlerin yüzde 90 ı daha gelmez çünki gittikleri şehir her yönden Malatyadan kat kat daha iyi ve bence malatyanın gerçek nufüsuda yarı yarıya düşmüştür adres kaydını aldırmayanlar var o da seneye belli eder malatyanın gerçek nufüsunu bence artık Malatya büyükşehirden alınmalıdır
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 ay önce)
    Bu şehir den giden sayısı çok daha fazla bir çoğu da kira yardımı verilmez diye adresini bile aldırmadı giden sayısı Malatya da en az 250 bin
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ferit (3 ay önce)
    Sayın valimiz isallah donelerde dönmezler benimde iki üc senem.kaldi emeklilik e bende gideceğim gidende gelmez zaten evim var iki tane kiraya vereceğim buradan gidecegim nasipse çünkü eski hali yok Malatya nin dahada olmaz ben böyle düşünüyorum
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Polat (3 ay önce)
    Doymadık daha değil mi suriyeliye pakistanlıya. Genç erkekler gelip burada hayat kurarken Mehmetçiğim hayatını feda ediyor. Tiktokta kadınlarımızın kızlarımızın videolarını paylaşmalarına tahammül edebiliyoruz değil mi? Anormal talep oluşturup ezici bir enflasyon yaratmalarına. Meydana gelen işsizliğin başta hırsızlık ve tefecilik olmak üzere birçok ahlaki dezenformasyon oluşturmasından rahatsız değiliz değil mi? Teyzem temiz kalpli ama okumamış ne bilsin. Zaten tahsilli insanlardan destek bulamıyorlar. Bunun adı vatana ihanet kardeşim. Görmezden gelmen bile çocuklarımızın torunlarımızın istikbaline ihanet etmektir.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    15bin TL kiraların hiç birinden vergi alınmıyor. Kiralayacak ev yok. Metropol iller seviyesinde kira var. Gidenler neden geri dönsün ki? Bizim evimiz yıkıldı evsiz kaldık. Geri kalan mülk sahipleri Daha fazla kira geliri elde etsin diye mi gidenler geri dönsün? Bırakın insanlar gitsin ve konutlar devlet dairelerinin yeteceği bir nüfus kalsın geriye.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Davut (3 ay önce)
    En az 1246 tanesi kesin geri dönmeyecek... Allah rahmet eylesin.. Ancak giden en az 150 bin ,75 bin dısardan gelen var...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • zihni (3 ay önce)
    Büyükşehir 750 bin sınırı ne olacak bu gidişle büyükşehit olacaz
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Eyvallah memleket , dede baba ocağı,eş dost akraba dedik ama bir yere kadar. Her gün silahlı saldırının olduğu, hırsızlığın arsızın uğursuzun kol gezdiği, işsizlik olan , esnafının ve ev sahibinin fırsatçılıkta yarıştığı, sokakta çar çakal dan ailen ile yürümeye çekindiğin ,yerel yöneticilerinin iş bilmez olduğu memlekete neden dönecek mişim? Şu an Sakarya'da bir fabrikada çalışıyorum, günde 8 saat çalışarak 32 bin lira alıyorum, Yaşadığım yer yatay mimari ve yemyeşil ... Herşey de bir yere kadar
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Çok güzel yazmışsınız gerçekleri. Kimsenin derdi vatandaş değil. Buradaki iş gücünün başka kaçmaması.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ağzına sağlık gardaş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Depremzede (3 ay önce)
    750.000 altı nüfusta Büyükşehir statüsü değişir mi ?
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Bence değismeli Malatya ya Malatyaliya yaramadı belediyeler kurumlar Malatyalı olmayanlarca dolduruldu artı su elektrik parası vergisi herşeyi büyüksehir kazziginda
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya Seyehat (3 ay önce)
    Fiili sayım yapsanız o tahmin ettiğiniz rakamın çok altında bir sayı çıkacaktır. Merkez nüfusu gerçekte söyleyenlerin çok altında. Şehirde kimse kalmadı. Olanlar da diğer şehirlerden günü birlik kontrole gelenler.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Cevahir (3 ay önce)
    Oy seni Malatya içmem suyundan içmem. Bundan sonra yanından dahi geçmem. Çarşıyı yapın ama ürün satacak insan bulabilirmisiniz onu bilmem. Devlete kalacak işyerlerini ve evleri alacak adam bulabilirmisiniz onu hiç bilmem. Ama kiracı dahi bulamayacaksınız. İşte bunu biliyorum. Malatya ya ne memur gelir. Ne de gidenler geri döner. Boşuna umutlanmayın. Sadece yazın gelir kayısıları toplar, geri dönerler. Geçmiş ola.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • huseyın kara (3 ay önce)
    Sn vali sadece ümit ediyor:) siz malatyayı 10 senede ayağa kaldıramazsınız. Malatya bitmiş, tükenmiş, mv desen ortada yoklar, sami er de bol keseden ümit dağıtıyor. Malatyayı ayağa kaldıracakmış, nasıl kaldıracaksınız bir anlatında ulusal tv lerde bizde dinleyelim. Sİz önce belediyede torpille çalışan liyakatsizleri bir temizleyin. Ondan sonra da yiğitseniz imar izinlerini verenleri bir savcılığa gönderin. O kontrol mühendislerinede suç duyurusunda bulunun. Bol keseden atmalar. Hayırlı işler. Ama suç sizde değil size oy verenlerde...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (3 ay önce)
    Yeni şehir planı ile bir Malatya kalmayacak ki dönelim. Milletin malını millete para ile geri satacaklar. Yarısına çöktükten sonra tabi ki.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ülkü (3 ay önce)
    Hergun hırsızlık olayı haberleri duyuyoruz valim.Emniyet güçleri daha çok kontrol yapmalı ekip sayısı artırılmalı
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ Efendi (3 ay önce)
    Malatyaya dönmek için bir tek sebep söyleyin, dönelim. Ben dönememek için bin sebep sayarım. Birbirlerine bedduası "Evin yıkılsın" olan haset yani kıskanç insanların memleketi olan Malatyada nasıl huzur içinde yaşanacak bir bilen var mı?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • vecihi (3 ay önce)
    sn vali ağır hasarlı ve yıkılan okul binalarında tık yok tık yokkkk. Örnek Barguzu da ki ilköğretim okulu ve yakınca da mı okullar. Ne zaman temel atılacak 1 sene geçti üzerinden çocuklarımız km lerce uzaktaki okullara gidiyor kimisi de okul olmadığı için şartlarını sonuna kadar zorlayarak özel okullara gönderiyor
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Reel (3 ay önce)
    Ne demişler;Umut fakirin ekmeği ye mamo ye...Niye gelsinler duzen kurduktan sonra ve yahut gitmeyi düşünenler neden gitmesinler.Hicbir ekstra özelliği olmayan kayisidan başka biseyi olmayan üç beş kişinin tekelinde vurup donderdigi bir şehir.Rabbim bu kayisiyi vermesiydi acından ölürdü,ayrıca kayısı insanları tembellestirip diğer üretim alanlarına yonelmenin önünü kesmiş.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Selçuk-İZMİR (3 ay önce)
    Gidenleri kınamayın. Dönseler ne olacak ki? Kiralar uçmuş. İş yok. Hala memleket sallanıyor ve yetkililer daha büyük kırılma bekliyoruz bölgede diyor. Konteynerde yaşam devam ediyor. Esnaf perişan. Hırsızlık had safhada. Her gün silahlı saldırı haberi okuyoruz yerel basından. Canım memleketim nasıl ayağa kalkacak ki. Sadece iyi niyetli söylemlerle mi? Bir tek Milletvekilimiz Mecliste Malatya'mız ile ilgili bir gündem oluşturdu mu? Kahramanmaraş ve Hatay da hızla yapılaşma ve toparlanma olurken bizde ne kadar ilerlendi? Banka faizleri uçtu. Ne ev almak mümkün ne de arsa kredi ile. Nasıl toparlanacak sayın Valim?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • yazdığınız yorumda sadece 'yetkililer daha büyük kırılma bekliyoruz bölgede' sözünüze takıldım. Bazı olayların, şuyuu vukuundan beterdir misali gibi bir söz. Sözüne en çok itibar edilen Naci Görür, malatya fayına stres yüklenmiş olabilir, tam bilmiyoruz diyor. Halk bunu deprem olacak gibi anlıyor. Bölgeyi en iyi bilen, inceleyen, bilimsel yayınlar yayınlar Mehmet Önal, ölü fay derken bu lafı uzatmanın bir anlamı yoktur. Artık halkında bu lafı sakız gibi uzatmasının anlamı yok.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmeyenler neyi beğenmiyor acaba? Sabah akşam deprem olacak yandık bittik lafını duymak hoşunuza mi gidiyor :))
    0
    0
    Yanıtla
  • Giray (3 ay önce)
    Sayın valim; Niye gelsinler ki! Hastaneler de randevular en erken 10-15 gün sonraya veriliyor. Malatya ya gelip burada perişan mı olsunlar. Allahtan Elazığ yakında hastalar oraya gidiyor. özelde de Sağlık müdürünün, rektörlerin ve de başhekimlerin koltukları bol olsun.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Gidenlerle görüşüyorum herkes bir düzen kurmuşlar Malatyanın toparlanma süreci ne kadar uzarsa geri dönüşler o kadar azalır.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Şahıs (3 ay önce)
    Gidenler şuanda şükrediyorlar böylesine bir memleketten kurtuldukları için
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Siyah (3 ay önce)
    Gidenler hakkında konuşmak gerekirse ; Sevgili ev sahipleri depremden 3 gün sonra ya evleri yıkıldığı için kiracılarını çıkardılar ya da depremden 15 gün sonra kiraları 3 katına çıkardıkları için malesef kiracıların birçoğu il dışına gitmek zorunda kaldı. Kiracıların hiçbir şeyde hakkı olmadığı gibi ne yeni yapılacak evlerde nede az hasarlı evden kira yardımı alamadıkları için bir kısmı gittiler. Sosyal devlet olamadığımız için bazı kesimler bu mecburiyetler nedeni ile Malatya yı terk ettiler. Umarım gittikleri yerde mutlu olurlarda tekrar bu herkesin kendini düşündüğü, esnafın kafasına göre fiyat belirlediği, insafsız ev sahibi, emlakçı ve müteahhit sarmalına bir daha düşmezler.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya çok pahalı, Elazığa gidiyorum çok büyük fiyat farkları var eğer üç harfli marketler,yerel bir kaç market ve belediye market olmasa yiyecek malzemeleri dahada pahalı olur.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Malatya dışında olduğu halde adresini aldırmayan tanıdıklarımız var bunlar kaç kişidir bilmek mümkün değil onun için Malatyanın gerçek nüfusu dört, beş yıl sonra ortaya çıkar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sanmam malatyanın gerçek nüfusü seneye belli olur bence malatyanın gerçek genel nufüsuda 350-400 bin civarındadır
    %100
    %0
    Yanıtla