SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Barosu Genel Kurulu 25- 26 Eylül'de

0
Güncellendi - 2021-08-31 14:32:33
Malatya Barosu Genel Kurulu 25- 26 Eylül'de
A- A+ PAYLAŞ

MEVCUT BAŞKAN ADAY DEĞİL, ŞİMDİLİK İKİ ADAY VAR.. Ekim 2020 tarihinde yapılması gerekirken, koronavirüs tedbirleri nedeniyle iki defa ertelenen Malatya Barosu’nun seçimli Genel Kurul toplantısının 25 – 26 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacağı öğrenildi.

İki defa ertelendi

1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 82. Maddesi, Baro Genel Kurulları’nın son rakamı çift olan yıllarda olmak kaydıyla iki yılda bir Ekim ayının ilk haftası içinde seçimli genel kurul yapmasını öngörüyor.

Malatya Barosu da bu kapsamda, çoğunluk sağlanması 10 Ekim 2020 tarihinde; başkan, yönetim, denetim ve disiplin kurulunun yeni üyelerinin seçileceği seçimli genel kurul yapacağını açıklamıştı.

Ancak, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla, illerde Vali başkanlığındaki İl Hıfzısıhha Kurulları aralarında baroların da bulunduğu, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının genel kurul toplantılarını, koronavirüs tedbirleri kapsamında Aralık 2020 tarihine kadar erteleme kararı almıştı.

Aralık ayına gelindiğinde de salgının hız ve yoğunluğun devam etmesi, meslek odaları ve STK’ların genel kurul toplantılarının ikinci kez ertelenmesine yol açmıştı.

İki isim adaylığını açıklamıştı

Malatya Barosu’nun 2020 Ekim ayında yapmayı planladığı, ancak salgın nedeniyle yapamadığı Genel Kurul öncesinde, Malatya Barosu avukatlarından Onur Demez ve Soner Demirci, Malatya Baro Başkanlığı için adaylıklarını açıklamıştı.

Avukat Onur Demez ve Avukat Soner Demirci’nin Baro Başkanlığı adaylığının devam ettiği öğrenildi.

Enver Han 1 yıl fazladan Baro Başkanlığı yaptı

İlk olarak 2014 yılında, daha sonra da 2016 ve 2018 yılarında yapılan Genel Kurul toplantılarında üç defa Malatya Baro Başkanlığı görevine seçilen Avukat Enver Han, baro seçimlerinin iki defa ertelenmesi nedeniyle, 1 yıl fazladan Baro Başkanlığı yaptı.

Son seçimde hangi aday kaç oy almıştı?

Malatya Barosu’nun 7 Ekim 2018 tarihinde çarşaf liste ile yapılan son seçiminde Avukat Enver Enver Han 269 oy olarak üçüncü kez başkan seçilirken, adaylardan Avukat Soner Demirci 162 oy, Avukat Selahattin Sarıoğlu ise 20 oy almıştı. Baro Yönetim Kurulu’na Enver Han’ın listesinden 7, Soner Demirci’nin listesinden ise 3 isim girmişti.

Malatya Barosu Levhası’na kayıtlı 800’den fazla avukat bulunuyor.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Adaylardan Avukat Onur Demez

FOTO: Adaylardan Avukat Soner Demirci

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Müdafa-i Hukuk (2 yıl önce)
    Soner Demirci bey gerek dürüstlüğü gerek hukuk camiasında ki şeffaflığı ve Cumhuriyet değerlerine bağlılığı ile bu iş için biçilmiş kaftan misali. Yolu açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet (2 yıl önce)
    Adayları eksik yazmışsınız.Av. Nazif Ercan da aday.
    0
    0
    Yanıtla
  • Atilla (2 yıl önce)
    Av. Onur Bey kendisi dürüst,azimli çalışkan bir o kadarda mütevazi bir kişidir. Kendisine başarılar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla