SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya Çiftçisine Öncelik Düşünüyor musunuz?''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, TBMM Başkanlığına, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in sözlü olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Malatya çiftçisinin don felaketi, fiyat düşüklüğü nedeniyle önemli mağduriyet yaşadığını bildirdi ve bakana çeşitli sorular yöneltti.

Kılıç, soru önergesinde şöyle dedi:

"Malatyalı çiftçilerimiz 2004’de don felaketi nedeniyle,2005’de ürününün değer fiyattan satılamaması nedeniyle büyük mağduriyet yaşamıştır.Bu sene de 25/26 Nisanda meydana gelen don nedeniyle Hekimhan, Kuluncak, Darende ve Doğanşehir ilçelerinde çok büyük ölçüde,diğer ilçelerimizde de kısmen olmak üzere çiftçilerimiz yine mağdur olmuşlardır.

Mahallinde yaptığımız inceleme sonuçlarını TBMM’de gündeme taşıdık.Sayın bakan ve iktidar milletvekilleri konunun takipçisi olduklarını,incelemelerden sonra gereğinin yapılacağını açıkladılar.

Çiftçilerimiz,sadece bu yıl değil geçen yılın mağduriyetlerini de yaşadıkları için şuanda çok güç durumda bulunmaktadırlar.Bu nedenle çiftçilerimize acilen yardım gerekmektedir.2005 yılı için çiftçilerimize ödenmesi gereken doğrudan gelir destekleri de henüz ödenmemiştir.

Bu bağlamda:

1- 25/26 Nisan 2006 gecesi meydana gelen don felaketinin kayısı,ceviz,diğer meyveler ve pancar ekiminde yarattığı zararların tespitlerinin yapılması sonuçlanmış mıdır?Bu tespitler,2004 yılında olduğu gibi yine Bakanlığınızın raflarında yerini alarak unutulacak mı;yoksa yapılan tespitler gereğince çiftçilerimizin zararları karşılanacak mı?

2- 2006 yılının ilk yarısına yaklaşmış bulunmaktayız.2005 yılına ait Doğrudan Gelir Desteği ve mazot desteği ise henüz ödenmemiştir.Doğrudan Gelir Desteği ve mazot desteği ödemelerini ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz? Çiftçilerimizin içinde bulunduğu mağduriyet de dikkate alınarak Malatya çiftçisine bir öncelik tanımayı düşünüyor musunuz?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız