SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Eski Valisi Ankara'da Toprağa Verildi

Malatya Eski Valisi Ankara'da Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle 87 yaşında hayatını kaybeden eski bakanlardan, Malatya eski Valilerinden  Burhan Cahit Bayar'ın cenazesi, Ankara'da toprağa verildi.

Ankara'daki evinde önceki gün hayatını kaybeden eski İçişleri Bakanı Burhan Cahit Bayar için ilk tören, İçişleri Bakanlığında düzenlendi.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cahit Bayar'a Allah'tan rahmet diledi.

Bayar'ın, bakanlığın her kademesinde zor görevler gerçekleştirdiğini anlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Şu anda ay yıldızlı bayrağa sarılı kıymetli bakanımız, bu memleketin zor dönemlerinde omuzlarında bu yükü taşıyabilenlerdendir. Allah kendilerinden, ailelerinden, evlatlarından razı olsun. Sadece bu milletin ve bu devletin ağır sorumluluğunu değil, görüyorum ki ailesinin sorumluluğunu da aynı anlayışla taşımıştır. Bu vesileyle memleketimizin her köşesinde görev yapmış, kaymakamlıklar, valilikler, haricide görev almış ve bu bakanlıkta bakanlık görevini yerine getirerek, ülkesine ve milletine hizmetler etmiş kıymetli büyüğümüzü rahmetle yad ediyorum."

Bayar'ın cenazesi, törenin ardından Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi'ne getirildi. Eski Bakan Bayar için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Cahit Bayar, Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine, Bayar'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, eski bakanlardan Vecdi Gönül, Abdülkadir Aksu, Malatya eski Valisi olan Ankara Valisi Vasip Şahin, Malatya eski valilerinden Saffet Arıkan Bedük'ün de aralarında bulunduğu birçok bürokrat, siyasetçi katıldı.

Bayar'ın özgeçmişi
1935 yılında Sivas'ta doğan Bayar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Sivas Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Çeşitli ilçelerde kaymakamlık yapan Bayar, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü ve Mülkiye Müfettişliği yaptı.

Bayar; Diyarbakır, Malatya, Erzurum, Ankara, İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde büyükelçilik görevini de yürüten Cahit Bayar, 11 Ocak 1999 ve 29 Mayıs 1999 tarihleri arasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 56. Hükümeti'nde, İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

17 Nisan 1978'de adresine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilen dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu (Hamido)'nun katledilmesi ve sonrasındaki olaylar sırasında Malatya Valisi olan Cahit Bayar, olayların ardından, Şubat 1978'de atandığı Malatya Valiliği görevinden 5 ay sonra Temmuz 1978'de merkeze alınmış, yerine Ferruh Güven atanmıştı.

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız