SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Sayılı Sınav Merkezlerinden Biri"

0
Güncellendi - 2017-05-28 02:34:24
A- A+ PAYLAŞ

ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Ethem Hamamcı, "İlimiz veri tabanında kayıtlı olan yaklaşık 230 bina ve 56 bin aday kapasitesiyle Türkiye’de sayılı sınav merkezlerinden birisiyiz" dedi.

Malatya'da ÖSYM sınavlarının kurallara uygun bir şekilde yürütülmesi ve takip edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Ethem Hamamcı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. ÖSYM tarafından her yıl yapılan ortalama 40-45 sınavın 25’e yakının Malatya’da yapıldığını belirten Hamamcı, "Veri tabanında kayıtlı olan yaklaşık 230 bina ve 56 bin aday kapasitesiyle Türkiye’de sayılı sınav merkezlerinden birisiyiz. Yine veri tabanımızda kayıtlı yaklaşık 12 bin üniversite ve milli eğitim personeli sınavlarda görev almaktadır. Bu noktada, sınavlarda özveriyle görev alan tüm görevlilerimize teşekkür etmeyi unutmamamız gerekiyor” dedi.

"En önemli değişiklik 15 dakika önce kuralıdır"

ÖSYM’nin 2017 yılı içerisinde yapacağı sınavlar hakkındaki kural değişiklikleri için de bilgi veren Hamamcı, yapılan en önemli kural değişikliğin 15 dakika önce kuralı olduğunu söyledi. Bundan sonra ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavlarda aksi belirtilmedikçe adayların sınav binalarına alınma işleminin sınavdan 15 dakika önce tamamlanacağını ve bina kapılarının kapatılacağını belirten Hamamcı, sonrasında hiçbir adayın binaya alınmayacağını vurguladı. Bu yeni kuralın adayların internetten sınava giriş belgesini alırken her adaya açıkça bildirildiğini ifade eden Hamamcı, “Bu nedenle hiçbir adayın bu kuralı duymamış olma imkanı bulunmamaktadır. Ayrıca sınava giriş belgelerinde de 15 dakika önce kuralı açıkça belirtilmektedir” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Öğretmen (6 yıl önce)
    https://cms.inonu.edu.tr/tr/cms/osym/icerik/6022 adresinde sınav görevlerinin nasıl dağıtılacağına ait bilgiler var. Öyle görünüyor ki, görevler ÖSYM Ankara'dan dağıtılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • öğretmen (6 yıl önce)
    Yaklaşık 22 yıllık öğretmenim son 5 yılda toplam ÖSYM sınavlarında 5 görevim çıktı. Ancak aynı okulda çalıştığım bazı arkadaşlara her sınavda görev çıkıyor. Yine anlamadığım bir konu okul müdür ve müdür yardımcıları her sınavda görev alabiliyor. Bu görevlendirmeler hangi kritere göre yapılıyor bilen varsa açıklarsa sevinirim. Yoksa bu görevlerde mi arpalık olarak dağıtılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • m. nihat (6 yıl önce)
    memlekette en cok uretilen osym kitapcigi. her yil en az 20 30 sinav.
    0
    0
    Yanıtla