SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Şehir Hastanesi Projesi Bitmek Üzere'

'Malatya Şehir Hastanesi Projesi Bitmek Üzere'
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinin açılışıyla kentin sağlık üssü olmaya aday olduğunu ve "Türkiye Yüzyılı" yatırımlarının ilkine kavuştuğunu söyledi.

Bayraklı ilçesindeki İzmir Şehir Hastanesi ve bağlantı yolları açılısında konuşan Koca, şehir hastanelerinin 22'ncisini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Vatandaşların şehir hastaneleri ve hizmetler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduğunu kaydeden Koca, "Şehir hastanelerinin sağlık hizmetlerine getirdiği farkı hastalarımız bizzat tecrübeleriyle biliyorlar. Halkımız şehir hastanelerinin tarifini kapısından içeri girildiğinde tüm sağlık sorunlarının çaresinin tek çatı altında aranacağı hastane olarak yapıyor. Şifa artık oradan oraya koşturarak bulunmuyor. Şifa kaynağı olacak şartların nerede toplandığı biliniyor." diye konuştu.

Şehir hastanelerinde 1 günde bakılan hasta sayısının yaklaşık 250 bin olduğunu bildiren Koca, şöyle devam etti:

"Bu sayı, tüm kamu hastanelerinde 1 günde verilen toplam sağlık hizmetlerinin yaklaşık yüzde 20'sini oluşturmaktadır. Yine tüm kamu hastanelerinde yapılan özellikli ameliyatların yüzde 28'i şehir hastanelerimizde yapılmaktadır. Günlük ameliyat sayısı, tüm şehir hastanelerimizde yaklaşık 10 bindir. Kendi şehir hastanesine sahip şehirlerimizin toplam nüfusu, ülkemiz nüfusunun yarısını aşmaktadır. Her iki insanımızdan biri, kapsamlı mükemmel hizmete kolayca ulaşma imkanına sahiptir."

Hatay, Malatya ve Van şehir hastanelerinin projelerinin bitmek üzere olduğunu aktaran Koca, "Kendi şehir hastanelerine sahip şehirlerimizin toplam nüfusu ülkemiz nüfusunun yarısını aşmaktadır. Her iki insanımızdan biri kapsamlı mükemmel hizmete ulaşma imkanına sahiptir. Hatay, Malatya ve Van şehir hastanelerimizin projeleri bitmek üzere. Böylece tüm büyük şehirlerimiz şehir hastanelerine kavuşmuş olacak.Türkiye, sağlık açısından daha göz kamaştırıcı noktalara ulaşacak." ifadelerini kullandı.

İzmir, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 hafta önce)
    Yazıklar olsun kimi kandırıyorlar, Malatya bunu hak ediyor demekki sizi seçerek 22 yıldır
    0
    0
    Yanıtla
  • şeeer (3 ay önce)
    mevcut hastanenin yanına iki blok daha koyacaklar. al sana şeeer hastanesi. Malatya'ya reva görülen bu! Git de Elazığ'daki başka illerdeki ŞEHİR HASTANELERİNE bak. Ama taktik güzel proceeee!!! Ne hastanesi karşimmm, hastane olsa doktor mu var!!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 ay önce)
    Çakma şehir hastanesi. Zaten normali Malatya ya yapılmazdı, yapılsa şaşırırdık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (3 ay önce)
    Adını değiştirmek yeterli.masrafa yazık.projeyede yazık zaten böyle olacağından müjdeye gerek yok.isimle oluyorsa sağlık ocağı isminide değiştirip şehir hastanesi diyebiliriz.her mahalleye şehir hastanesi olur.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • bekir (3 ay önce)
    Şehir hastaneleri özel şirketlere aittir, yani insanlar müşteri olacak. ek binalar yaparak devlet hastanesine çökecekler. bunu yazacak gazeticiler de yok hepsi korkak
    %64
    %36
    Yanıtla
  • kesinlikle MALATYA'da haber kanallları gazeteler gazeteciler hiç bu konuyu gündeme getirdiler mi. NE şehir hastanesi ya. iki blok daha eklemekle şehir mi olacak. Güzel demiş arkadaşı biri. Her mahallede şehir hastanesi "sağlık ocağı ismi değişerek" yazık sizin gazeteciliğinize haberciliğinize.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYALI (3 ay önce)
    e nabızdan randevu alamadıktan sonra değil şehir hastanesi isterseniz bölge hastanesi yapın kime ne fayda
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Buda bu seçimin yalanı, artık hızlı tren gelecek diyemiyorlar
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Deprem olmasa şehir hastanesi de yapilmayacakti buyuksehir olmamıza rağmen.. yıllarca eski vekiller malatyaliyi şeker arazisine yaptigi hastane ile kandırdı durdu.. şehir hastanesi şeker araizine yapılan hastane olmalıydı şimdi nereye yapilacak bu da merak konusu..
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (3 ay önce)
    Elazığ şehir hastanesi mükemmel gidip gören bilir ayrıca deprem papuclari da var bizde sıfırdan tam teşekküllü yeni bir şehir hastanesi lazım gündem oluşturup eskisine ek yapılmadan yeni bir şehir hastanesi talep edilmeli
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Talha (3 ay önce)
    Malatya'nın her tarafı hastane ancak işin ehli kaç hekim veya sağlık çalışanı var. Hastane ile,techizatla olmuyor. Google bakarak bende ilacı mı alırım.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (3 ay önce)
    Çakma şehir hastanesi
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Kernekli (3 ay önce)
    Eski hastane yanına ek bina yapılıp genişletilecek ama asıl şehir hastanesi daha batıya doğru sıfırdan yapılacak…
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Mertens (3 ay önce)
    Malatya ak Parti'nin kalesi, inşallah Malatya ya eski hastane ,şehir hastanesi diye yutturulmaz....cunki ilk duyduğumuz haber bu şekildeydi...bu şehir çok yatırım hakkediyor... hele de depremin şehri dümdüz ettiğini düşününce...daha çok ilgi alakaya ihtiyac var
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (3 ay önce)Mertens isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten proje böyle. Hastaneye ek bina yapılacak şehir hastanesi olacak
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hastane ek bina yapılarak genişletilecek dam beylerderesine doğru Yeni şehir hastanesi yapılacak.yer planı yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya, Ak Partinin kalesi diye bunca yıldır verilen sözler tutulmuyor. Şu Malatya Halkı bir seçimde Akpyi seçmesin o zaman hizmetin alasını görür. Ama her seçimde sorgusuz sualsiz destekledikleri için, çok bir şey beklemesinler
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Rıfat (3 ay önce)
    Bizim niye bundan haberimiz yok ?
    %75
    %25
    Yanıtla