SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2 Yaşında

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi  (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversitenin 2. kuruluş yılına girdiğini belirterek, “Kısa sürede model alan değil, model olan, yeni nesil bir üniversite olma hedefiyle kuruluş, kurumsal ve akademik çalışmalar anlamında önemli gelişmeler gerçekleştirildi” dedi.

Rektör Karabulut, MTÜ’nin kuruluşunun 2.yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında “18 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe giren kanunla kurulan ve Eylül 2018’de faal olan Ziraat Fakültesi ile birlikte, Su Ürünleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri ile Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakülteleri olmak üzere 5 fakülte, Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu, 1 lisansüstü enstitü,    Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kale ve Yeşilyurt olmak üzere 8 meslek yüksekokulu olmak üzere 15 akademik birimi ile 8 ayrı yerleşke de faaliyete başlayan Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 2. kuruluş yılında 6 fakülte, 2 yüksekokul, 1 lisansüstü enstitü, 9 meslek yüksekokulu olmak üzere 18 akademik birime ulaşmıştır. Üniversitemiz bünyesinde 28 Mart 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Fakültesi, 5 Mart 2020 tarihli YÖK Genel Kurul Kararı ile de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Kısa sürede 11 uygulama ve araştırma merkezinin de kuruluşunu gerçekleştirmiştir.  Bunlar Kayısı ve Ürün Geliştirme, Atçılık ve Atlı Sporları, Arı ve Arı Ürünleri Geliştirme, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, Sürekli Eğitim, Uzaktan Eğitim, Hayat Boyu Öğrenme, Türkçe Öğretimi,  Kadın ve Aile Çalışmaları ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezleridir.  Malatya Turgut Özal Üniversitesi; model alan değil, model olan, yeni bir vizyon ortaya koyabilen, yeni nesil bir üniversite olma hedefindedir. ” dedi. 

Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizin 12 yıllık bir geçmişi bulunan Battalgazi Yerleşkesinin eski askeri kışla olması nedeniyle Eylül 2018’de birisi eski bir tabur binası, diğeri ise 3 yıl önce hizmete girmiş Ziraat Fakültesi binası olmak üzere kullanılabilen eğitim amaçlı 2 aktif bina bulunuyordu.  Yerleşkedeki yine atıl halde bırakılmış eski bir tabur binasının bakım ve onarımı 2019’da yapılarak faal bina sayısı 3’e çıkartılmıştır. 12 yıllık yerleşkede öğrencilerin yaralanacağı sosyal ve kültürel amaçlı tesis olmaması nedeniyle geçtiğimiz 24 Ocak depreminde zarar gören askeri hangarlar tadilat ve modernize projesine dahil edilerek Öğrenci Yaşam Merkezine dönüştürülme çalışmaları başlatılmıştır. Üniversitemizin 24 Ocak depreminde zarar gören Yeşilyurt MYO binası ile yeni fakülte binasının yapımı süreci ise Yeşilyurt – Beylerderesi yerleşkesinde devam ediyor. 12 yıllık geçmişi bulunan yerleşkemize yine Hekimhan eski belediye başkanı ve hayırsever Ali Akyüz tarafından kazandırılan Osmanlı mimarili caminin inşaatı ise tamamlanmak üzere. Üniversitemiz bünyesinde ismini taşıdığı 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ın şahsi eşyalarını yer aldığı müzede kuruldu. ” şeklindeki bilgileri de paylaştı.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi, kuruluş kanunda yer alan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin 6 bölümü,  İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesinin 5 bölümü ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin 3 bölümünün akademik ve teknik alt yapısı kısa sürede tamamlanarak Eylül 2020’de öğrencilerini beklemeye hazır hale getirdi. Yine Mart 2020’de kuruluşu gerçekleşen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının bu yıl öğrenci alımı yapması için hazırlıklar tamamlandı.  Ziraat Fakültesinin 2 olan mevcut faal bölüm sayısı 4’e çıkartıldı. Yine Mart 2020’de kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin de kısa sürede faal hale getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. 2019-2020 eğitim döneminde üniversitemize kayıt yaptıran öğrenci sayısı bin 24’tür. Bu sayıyı daha da yükseltmek istiyoruz.” ifadelerini kaydetti. 

MTÜ’nün Arapgir, Akçadağ, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kale ve Yeşilyurt ilçesinde 8 ayrı yerleşkesi ile aynı zamanda bir şehir üniversitesi olduğunu da belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut,  “Yeni bir üniversite olmamıza karşın kuruluş çalışmalarımız gibi eğitim ve akademik çalışmalar da ayı hızla devam etmiştir.  Covcid_19 sürecinde kendi sistemimiz üzerinden Uzaktan Eğitim vererek öğrencilerimizi mağdur etmedik.  Eğitimlerimiz kesintiye uğramadan yürütülürken, aynı zamanda bilimsel, akademik ve idari toplantılarımızda  kendi sistemimiz üzerinde yürütüldü. TÜBİTAK, ASELSAN, TÜRK Patent Kurumu Başkanlarını üniversitemizde ağrılarken, sanayicilerimize de bu konuda katkı ve destek sağladık. 2 yıllık süreçte 300’ü aşkın faaliyet ve etkinlik gerçekleştirilmiştir. Bölgemize karşı sorumluluğumuz gereği ise sadece kayısı ile ilgili olarak 4 ayrı bilimsel ve akademik çalışma yapılmıştır, 2 rapor yayınlanmıştır.  Kuruluş temelini ‘duvarları olmayan bir üniversite’ düşüncesi üzerine inşa eden Malatya Turgut Özal Üniversitesi, yerli ve milli bir pencereden yerel değerleri evrensele, evrensel değerleri yerele taşıyan uluslararası bir üniversite misyon ve vizyonuyla hareket etmektedir.  ‘Üreten üniversite modelini’ yakalamaya çalışan Üniversitemizin Kayısı Araştırma ve Geliştirme Merkezi çatısı altında akademisyenlerimiz eşliğinde ülkemiz ve şehrimiz adına katma değeri yüksek, Prebiyotik Kayısı Ekstratı, Organik Acı ve Tatlı Kayısı Çekirdeği Yağı, Kayısı Çekirdeği Kahvesi üretimlerimiz devam etmektedir. Bunların yanında dünyada ve ülkemizde yaşanan COVİD-19 virüsü nedeni ile taşın altına bizlerde elimiz koyarak hızlı bir şekilde Tahrişe Karşı Etkili Dezenfektan ve Tahrişe Karşı Etkili El ve Vücut Kremi üretimini başlattık.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizin kuruluşunu sağlayan, her aşamada destek ve katkı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a, üniversiteyi her alanda sahiplenen kıymetli Malatyalı hemşerilerime, üniversitemizin kısa sürede kuruluşunu ve kurumsal gelişimini tamamlaması için her zaman destek veren YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a, YÖK üyelerimize, destek ve katkıları için valimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın üyelerine, STK’larımıza, Malatya’mızın yerel medyasına kuruluş ve kurumsallaşma faaliyetlerimizi yürütürken karşılaştığımız muhtelif sıkıntı ve sorunlara rağmen yılmadan görevlerini sürdüren ve kısa sürede çok önemli aşamaları geçmemizde pay sahibi olan akademik ve idari kadrolarımıza ve her zaman övünç kaynağımız olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Battalgazi ilçesine gittim eski canlılık kalmamış esnaf kan ağlıyor bir çoğu siftah bile yapmıyor bu durum pandemiye bağlı değil bir sefer Sivas yolunun ordan alınması ile ilçenin dışarı ile bağlantı yolu kesilmiş oldu tarım meslek lisesi yibo meydanda bulunan eski hükümet konağı ve ilçe müdürlükleri çalışanları dairelere gelen vatandaşlarla ilceye bir canlılık veriyordu ilçeye yapılan okullar ilçe merkezinden 5 km uzakta Malatya büyükşehir olurken siyasilere söyledik merkezi Orduzu ve hanımın çiftliği bölgesinde battalgaziye bağlayarak Battalgazi ve zaten gelişen yesilyurda dokunmadan Fırat ve Beydağı adı altında iki ilçe daha oluşturun merkez dört ilçeden oluşsun ama dinlemediler Battalgazi girişine bir hükümet konağı yapılmış şimdi sitmapinarinda oturan ve kaymakamlikta işi olan bir vatandaş 16 km yol giderek ilçe kaymakamligina gidiyor belediyeyi eski DSİ arazisine almaları olumlu bir gelişmedir inşallah kaymakamlikta eski stadın olduğu yere gelir ve su andaki hükümet konağı Turgut Özal üniversitesine verilir.kisacasi bana göre eski Malatya fazla gelişmez diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükrü (3 yıl önce)
    Külliyen israf, bu üniversite. EDİTÖR'DEN: Şükrü adıyla buraya yorum yapan okurun, aynı IP'den başka isimlerle gönderdiği, MTÜ'ye yönelik eleştirel 4 yorum çöpe gönderilmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan Kaya (3 yıl önce)
    Aysun hocayı tebrik ediyorum. Kısa sürede öyle üniversiteni kurulmasını sağlamak kolay bir iş değil. Eleştiriler art niyetli. Şunu gördüm aysun hoca malatya'da oturmaya alışmış olan yöneticilerin sistemini ve düzenini iyi bozmuş. Helal olsun. Şu yorum yapanlara da demem o ki aysun hocaya öğrencisi olan 1 tane ziraat fakültesi ile ilçelerde öğrencisi az olan meslek yüksekokullarını verdiler. Bu kadar toparlamış olması bile başarı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın hocam universitenizin toplu taşıma sorunu var sabahları 40 dakikada saat 10 dan sonra bir saatte bir Hasırcılar özel halk otobüsleri gidiyor en azından 30 dakikada bir universiteye kadar motas otobüslerinin toplu taşıma yapması gerekmektedir.o bölgede üniversite dışında 7 tanede milli eğitime bağlı okullar ve yol boyu yerleşim alanları vardır bu sorunu çözeceğinizden eminim başarılar dilerim ilimizdeki 2 üniversite birbirlerine rakip değil kardeş üniversitelerde İnönü universitesinin 45 yıllık geçmişi olduğunu unutmayalım biz iki üniversite ilede gurur duyuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yandaş (3 yıl önce)
    allah bu milleti ıslah etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    çiftcilere iyi tarım yapmaları için düzenli kurslar verilen bir merkeze dönüştürülmeliydi
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇIrmıhtılı (3 yıl önce)
    Ayrıca İnönü'nde durumu iyi değil beyler. Reklamla bilim olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇIrmıhtılı (3 yıl önce)
    Bilgi ve bilim fakiri olduğumuz şu yorumlardan ne kadar belli. Aslında sistemin içerisinde olan birisi olarak yazmak istemedim ama dayanamadım. Bilimi bilimsel olarak değerlendirin. Hocaların kalitesini bilimsel olarak değerlendirin. Üniversiteyi bilimsel olarak değerlendirin. Sonuç bu üniversite gelişmiş herhangi bir ülkede olsa bilimsel olarak sonuncu olurdu. NOKTA Lütfe yapmayın bu kafa ile bu üniversitenin geleceği yok. Bilimsel olarak olamaz. Artık bilimi olması gerektiği gibi yapalım. İşi ehline verelim. Bilim hırsızlığı kaldıramaz. Batarız. Bilim hata götürmez biteriz. Bilim güneşin doğudan doğuşudur. Bizdeki bilim güneşin batıdan doğuşunu gösteriyor biraz. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok bilmiş bilimci; hem bilimden bahsediyorsun hemde 2 yılık üniversiteden bilimsel çalışma başarısı bekliyorsun. O üniversitenin kurulurken 5 fakültesinden 4 tanesinin öğrencisi bile yoktu, halende yoktur. Hem bilimden bahsediyorsun, hemde bilimsel analiz ve gerçekleri görmeden kahvehane kültürü ile eleştiri yapmışsın. Öyle sloganik cümlelerle bilim adamı olunmuyor, demeki işin içinde değil, işin başka şeyindeymişsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • zibetra (3 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hiç kusura bakmayın ama Çırmıhtılı haklı. Lise açar gibi üniversiteler açılıyor, ama gerçek bilimsel ve akademik bir katkısı yok ne Türkiye'ye, ne de dünyaya! Değil 2 yıl, 15 yıl da geçse içi boş üniversite olduğunu göreceksiniz Allah uzun ömür verirse. Ona harcanacak zaman ve para İnönü Üniversitesi'ne harcansa daha iyi olmaz mıydı? Aaa doğru ismi İnönü, pardon!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    gereksiz bir yatırım araziler tarım arazisi olarak kullanılsa daha faydalı olurdu.inönü üniversitesi malatya için yeterlidir.fatih hilmioğlu zamanında inönü türkiyede tanınan bir ünüversite olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkhan (3 yıl önce)
    Soylenecek cok soz var ama soylemeye gerek yok orda gormuş gecirmiş biri olarak sadece demek isteyecegin keske bir fabrika yada isyeri acilsaydi 1000 kisilik ekmek yerdi.inonu universitesindeyken de bir icraati yoktu eski rektor cemil celik seralarda dahil bu arazilerin kiraya verilip devlete gelir getirmesinden yanaydi oda biliyordu masrafin çok oldugunu ama egitim.kurumu oldugu için yapamadi şuan yeni bir universite kuruldu yuzden fazla işci alındı .ve ogretim uyeleri alındi .yani yeni is gucu devlete yeni yuk peki elde ne var gorunen sadece tanitim ve reklam demek isteyecegim bu ulkede istihdam lazim .burda yapilannyorumlara bir arkadas herkese cevap yazmiş saldiriyorsunuz diye ülkede en büyük sorun elestirilere kapali bir toplum olmuşuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Hakyemez (3 yıl önce)Berkhan isimli kullanıcı yorumuna
    Katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mutlu (3 yıl önce)
    Ülkemiz ve Dünyamız zor zamanlardan geçerken dahi büyümeye devam eden üniversite tebrikler Malatya Turgut Özal Üniversitesi tebrikler Aysun hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah icin soracam ne yetistirdiniz .? Ve ne olarak buyudunuz .sadece ornek verin lutfen ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Arslan (3 yıl önce)
    Tebrikler aysun hoca. Sizleri gururla takip ediyoruz. Yeni bir üniversiteyi kısa sürede önemli noktalara taşıdınız, şuanda 10-15 yıllık üniversitelerden bile daha çok tanınan bir üniversite seviyesine getirdiniz. Malatya'ya Malatya'yı seven samimi bir kadın eli değdi. Başarılar ve tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam daha Malatya halkı 2. Üniversite olduğundan habersiz nasıl oluyor da 10-15 yıllık Ünilerden daha tanınmış oluyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayhan (3 yıl önce)
    Aysun hoca iyi bir insan, iyi bir hoca ve rektörsünüz, ama tek suçunuz Öznur Çalık'ın kardeşi olmanızdır. Öznur Çalık size en az 50 puan kaybettiriyor. Bilesiniz demek istedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Yıldırım (3 yıl önce)
    Malatya'da yapılacak en doğru iş, Turgut Özal Tıp Merkezini Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne bağlamaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu cok guzel bir fikir işte buna katiliniŕ.asagida ahmet bey bize saldiriyorsunuz diyor ya biz dogru ve allah için konusuruz.turgut ozalin adini alan universite ve turgut ozal tıp merkezi çok guzel olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (3 yıl önce)
    Tebrikler Aysun hoca. Malatya'da belki siyasetçi ablanız da dahil sizden başarı beklemiyorlardı. Şaşırttınız, şaşırıyorlar, o nedenle de saldırıyorlar. Şimdi yeni 3 fakültenin aynı anda faaliyete geçeceğini duyduklarımdan yine size saldıracaklar. Beylerderesi'nde yeni bir üniversitenin yükseldiğini görüyorlar ama oranın arazisini kıytırık cemaat gruplarının rantına kaptırmadığınız içinde saldırıyorlar. Battalgazideki kampüs ve çevresi deprem bölgesinde olmasına rağmen orayı imara açmak için saldırdılar yine dik durdurdun, o fırsatı vermedin. Bırak saldırsınlar. Kendi istedikleri 'okuyucu' türünden bir rektör atanmış olsaydı oraya tabela bile asamazlardı. Oraya kendi istedikleri rektör atansaydı battalgazinin tarım alanını üniversiteyi sahane ederek deprem bölgesi olmasına rağmen imara açtırırlardı, beylerderesini de bilmem ne olduğu belirsiz köksüz bir cemaat grubuna vakıf üniversitesi diye altın tepside sunarlardı. Sanıyorlar ki kimse bir şey bilmiyor. Sizi İnönü üniversitesinin mevcut yönetimi ile karşılaştırmasınlar, inönü 45 yıllık bir üniversite. İnönü'nün mevcut yönetimini FATİH HİLMİOĞLU ile karşılaştırsınlar. Fatih Hilmioğlu, üniversitenin kira gelirleri ile onlarca bina, kütüphane. sosyal tesisler yaptı, mevcut Kızılay ekibi ise kira gelirleri en az 100 kat arttığı halde hangi tesisi kazandırdı? İnönü Üniversitesinin mevcut yönetimi 4 yıldır bir ONKOLOJİ HASTANESİNİN daha inşaatını bitiremedi. Bir şey yaptılar, cami yaptılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Malatya Turgut Özal Üniversitesi gerçekten çok büyük bir bir yatırım, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Burda yorumlara baktığımızda boş yorum yapanlar var görüyorum, gereksiz demişsiniz Gençlik için yapılan yatırım gelecek için yapılmıştır, şu 2 yıl içinde yapılan büyük çabaya tüm Malatya şahittir, açılan fakülteler, Yüksekokullarımız, yapılan akademik faaliyetler, tarım alanında kayısımız ile ilgili gelişmeler ve çalışmalar takdire şayandır bunun için Rektör Aysun BAY KARABULUT'a da bizzat teşekkür ediyoruz. Malatya'nın ismini uluslararası olarak tanıtmak, Malatya'yı Turizm şehri olarak tekrar ön plana çıkarmak, çok önemli şeylerdi, henüz bir kaç gün önce yapılan kayısı Çalıştayı bizler için çok değerliydi, üreticiye değer veren bir üniversite, derdmizle dertlenen bir rektör bizler için büyük şans. 2 yaşında olan bir üniversite kendisini Dünya'da ispatlıyor, büyük çalışmalar yapıyor buna ancak çekemeyenler laf eder, tebrikler hocam...
    0
    0
    Yanıtla
  • memleket isterim (3 yıl önce)
    2 koca boş yıl rahmetlinin adı bölgesinde lider teknik bir üniversiteye yakışırdı yeni yerleşke hepsi boş israf inönü üniversitesi pandemi sürecinde kalitesini gösterdi. Ahmet beyin şahsında tüm emek inönü ailesini tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Garezliğin ve hasutluğun tedavisi yoktur. 2 yılık üniversite ile 45 yılık bir üniversiteyi karşılaştırmanız hem adil değil, hemde ahlaki değil. Yeni yerleşkeyi görmek istiyorsan yanın da bir kalp doktoru ile birlikte Beylerderesindeki inşaat alanına git.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende tıp merkezini tebrik ediyorum. Ama 2 yıllık üniversite ile 45 yıllık üniversiteyi karşılaştırmanız biraz futbol amigoluğu gibi olmuş. Yense de yenilse de en büyük takım bizim takım fikriyatı gibi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Gereksizdi vallahi devletin parasını boşa harcadılar.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyi nereye harcamışlar? Yıllardır bu memlekette ikinci üniversite kurulsun diye konuşuluyordu. Kuruldu,. ama rektör ataması istediğiniz gibi olmayınca fırsat buldukça saldırıyorsunuz. Malatya'da bazı cemaatler ve fetö kırıntıları kendilerine özel bir üniversite kuramadıkları için, kendilerine kurtarılmış bir üniversite oluşturamadıkları için sürekli saldırıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gordugumuzu soyledik.allah icin feto felan bilmem oraya her zaman giderim .inonudeyken hertaraf tertemiz duzenli idi .şuan gidin bakın tanınmaz halde düzen yok yollarda otlar adam boyu olmuş...insan kaybolur..
    0
    0
    Yanıtla
  • ne güzel de düştün, orada çalışıyorsun demekki. Klavye başına oturacağına git ekmek yediğin iş yerinde bu yıl yağmurlardan dolayı büyüyen otları kes.
    0
    0
    Yanıtla
  • fuzuli (3 yıl önce)
    gereksiz israf haram
    0
    0
    Yanıtla
  • Adın nasıl olsa fuzuli imiş. Fuzuli gereksiz yazmışsın işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu bahsedilen yeni bölümler nerede eğitim verecek buraya yazarmisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Beklemiyordunuz, şaşırdınız, şimdide yer arıyorsunuz. Arazi bol, çadır kurar belkide.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Başarılarınızın devamını dileriz.inşallah diğeri gibi üfürükçü tayfasına bulaşmaz.hocamıza güveniyoruz
    0
    0
    Yanıtla