SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Yaptı, Ankara Seyretti!..

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, Kardiyoloji ekibi tarafından gerçekleştirilen "damar açma" operasyonu, canlı yayınla Ankara'daki 13. Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Toplantısı'na aktarıldı. Operasyon sırasında Malatya ve Ankara'daki uzmanlar, karşılıklı değerlendirmeler yaptı.

MALATYA CEPHESİ..
Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi ile Ankara'da Sheraton Hotel'de gerçekleştirilen 13. Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Toplantısı'na kalp damar operasyonu İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla canlı olarak geçildi.

Malatya ve Ankara arasında gerçekleştirilen canlı damar operasyonda, toplantıya katılan profesörlerle istişarelerde bulunuldu. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Ege Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Kozan başkanlığındaki ekip tarafından Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen kalp damar operasyonunda, Ankara'da gerçekleştirilen 13. Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Toplantısı'nda bulunanlarla birlikte görüş alış verişi yapıldı. 4 hastanın kalp damarı, stend uygulamasıyla açıldı.

Prof. Dr. Ramazan Özdemir, "Kongre dahilinde canlı bağlantıyla kalp damarını, yeni çıkan ilaçlı stend uygulamasıyla açtık. Aslında cerrahi uygulanabilecek bir damardı. Ancak yeni çıkmış olan ve tıkanıklık oranı çok düşük olan ilaçlı stend uygulamasını gösterdik. Bu canlı yayını yaklaşık 700 kişi izledi" diyerek, Ankara'nın doğusundaki bir tıp merkezinde böyle bir yayının gerçekleştirilmesinin önemini anlattı.

Ege Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Kozan ise, "Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu'nun Ankara'da toplantısı var. Turgut Özal Tıp Merkezi'nden canlı vakaları kongre merkezine naklediyoruz. Yapılan işlemleri Ankara'daki arkadaşlarla tartışıyoruz. Dünyada yapılan uygulamaların aynısını aşağı-yukarı yapıyoruz. Tıkalı damarlar açılıyor. Uygun olmayanlar by-pas'a veriliyor. Ülkemizin çağın gerisinde kalmaması için her türlü işlemi yapabiliyoruz. Gelişmeleri hekim arkadaşlarla paylaşıyoruz. Şu söylenebilir ki hiçbir hastanın bir yerlere gitmesine gerek yok. Malatya, Elazığ, Samsun ve Diyarbakır'da bu tür hadiseler olabiliyor. Hastaya yardımcı oluyoruz. Bu durum, ülkemiz için oldukça iyi bir gelişmedir" şeklinde konuştu.

ANKARA CEPHESİ..
Sheraton Otel Kongre Merkezi, Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 13. Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Toplantısı'na evsahipliği yapıyor. Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 600 hekimin katıldığı toplantıya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, İsrail ve Türki Cumhuriyetler'den de hekimler katılıyor. Kardiyoloji alanındaki son yenilikler ve gelişmelerin ele alındığı toplantı 3 gün sürecek. Toplantıda, "girişimsel kardiyoloji"deki son gelişmeler ve teknikler uygulamalı olarak ele alınıyor.

TKD Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Erdoğan İlkay, kendilerinin, girişimsel kardiyolojideki tüm yenilikleri Türkiye'nin dört bir köşesine yayma amacı taşıyan bir çalışma grubu olduğunu söyledi. 13 yıldır düzenledikleri bu toplantıları başarıyla uyguladıklarını ifade eden İlkay, "Kardiyolojideki yeni gelişmeleri anında ülkemizdeki girişimci kardiyologlara duyurmayı hedefliyoruz. Bu amaçla, canlı yayınlarla, vakaları daha tartışarak gerçek ortamda hekim arkadaşlarımıza sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Tıpta bilimsel uzlaşının önemine dikkat çeken İlkay, "Hekim arkadaşlarımız doğru olanı, canlı yayında gördüğü için kendi meslek uygulamalarında da onu örnek seçerek uygulama yapacak. Amacımız, ulusal bir tedavi standartını oluşturabilmektir" diye konuştu. İlkay, toplam 4 kalp ameliyatının daha canlı yayınla gerçekleştirileceğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız