SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir Yemekleri Tanıtıldı

0
Güncellendi - 2017-07-11 05:20:13
Arapgir Yemekleri Tanıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

3. Uluslararası Arapgir Kayaarası Fotokamp Buluşması etkinlikleri çerçevesinde, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Arapgir Belediyesinin katkılarıyla İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü ibrahim Halil Kılıç’ın koordinasyonunda 6-7 Temmuz tarihlerinde Arapgir ilçesinde ve Malatya’da gerçekleştirilen Malatya Yemekleri Tanıtım Etkinliğine katılan Gastronomi yazarları Malatya'dan ayrıldı.

Konuyla ilgili Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Ülkemizin en önemli ve konusunda uzman dergilerinden Metro Gastro Dergisi Editörü A. Nilhan Aras ve fotograf ekibinden fotoğraf sanatçısı Sinan Çakmak ve Güler Damla Işıkdoğan, yine ülkemizin önde gelen yemek dergilerinden Sofra Dergisinden Selenay Kübra Koçer, Yemek yazarı, program yapımcısı, lezzetci Ayşe Tüter, Beykent Üniversitesi Gastronomi Bölümünden Akademisyen, Yemek Kültürü Yazarı ve Araştırmacısı Yrd. Doc.Dr. İlkay Kanık ve Yeme, içme, seyahat konularında sosyal medya da Paylaşımlar yapan ve İstanbul da restoran işletmeciliği yapan Eray Kılıç ın katılımıyla gerçekleştirilen Malatya Gastronomi Tanıtım Etkinliği 6 Temmuz tarihinde Arapgir ilçemizde Tarihi Millet Han da 40 çeşit Arapgir e özgü kahvaltılık ürünlerin yer aldığı kahvaltı sofrası tanıtımı ile başladı.

Arapgir Kadınlar Derneği tarafından hazırlanan içinde Arap gir’e özgü kuru kaymaktan, reyhan, akasya, gelincik, beyaz kiraz, karaçalı, ceviz, mürver çiçeği, alıç çiçeği, kıra çiçeği,başta olmak üzere 15 çeşit reçel, sarıçiçek karakovan balı, ceviz sulusu, Arapgir reyhanlı peyvaz, Arapgir bez sucuğu,yöreye özgü peynir çeşitleri, hamur işleri, salatalar, kavurma , kekikli kıyma ve ekmek çeşitlerinin yer aldığı kahvaltı sofrası ünlü konukların damaklarına hem lezzet verdi hem de bol bol fotoğraf ve tarif alma imkanı sundu.

Kahvaltı sonrası konuklar Arapgir’de bulunan Asım Külah a ait müze ev de yöresel mutfak gereçlerini, Çobanlı Konağını, ve Kozluk Çayı Kenarında yılın 8 ayı kendi yaptığı ahşap kulübe de yaşam süren Klarnet ustası Ümit i ziyaret edip arapgir türküleriyle kozluk çayının serin kenarın da dinlenip Fotokamp alanı ve Arapgir Reyhan Bahçelerinde bol bol fotoğraf çektiler. Arapgir Çarşısında ki yöresel ürünlerin satıldığı ve tandır kebabı ve yöresel yemeklerin yapıldığı lokantayı gezerek meşhur şekerli peynirli pidenin fırınlarda yapımını fotoğraflayıp tarifini aldıktan sonra kendilerine ikram edilen şekerli peynirli pidenin lezzetine doyamadılar. Arapgir ilçemizin en önemli el sanatlarından Tahta çivili ayakkabı imalatını inceleyip fotoğraflayan ekip tekrar Millet Handa Kendileri için hazırlanan 44 çeşit içinde Arapgir Tandır Kebabın dan, Arapgir Kızartmasına Akıtma Bıcığın dan, Dolama ya, reyhan şerbetinden gelin kız helvasına birçok yöresel menü karşısında hayretlerini gizleyemediler. Arapgir Belediye Başkanının her iki öğünde hazırlanan menüyü özellikleriyle ve öyküleriyle anlatması konuklardan tam not aldı. Arapgir Nazar Otel de konaklayan konuklara sabah kahvaltısında yine yöresel Arapgir Kahvaltı sunumu yapıldı."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hasan (6 yıl önce)
    Arapgir sarıçicekli olaraktan çok güzel yemeklerimiz var. Bayanların oturduğu masada içli köfte var. Ama Arapgir merkez belki bilmez köylerimizde top köfte yapılır mercimek kuşbaşı soğan ceviz maydonoz karışımda iç yapılır.Bir de etli ve etsiz sirun yapılır. kışın yapılan keldoş yemeğin apayrı bir yemek .birde tirit bu eski yemeklerini şimdiki hanımlar bilirler mi bilmem benim ilgimi çeken bu tur yemekler.
    0
    0
    Yanıtla