SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Malatya'da 3 Bin 829 Öğrenci Kendi Okullarına Döndü'

'Malatya'da 3 Bin 829 Öğrenci Kendi Okullarına Döndü'
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinden diğer illere nakil olan 34 bin 985 öğrencinin kendi okullarına geri döndüğünü bildirdi.

Bakan Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Afet bölgesindeki seferberlik ruhumuz ve devletimizin her türlü imkanıyla okulların kapısının en kısa sürede çocuklarımıza açılmasıyla yaşam, olağan akışına döndü. Deprem sonrasında diğer illere naklini aldıran çocuklarımızdan 34 bin 985'i okuluna geri döndü." ifadesini kullandı.

Paylaşımda, depremin yaşandığı illere dönüş yapan öğrenci sayısına ilişkin bilgilerin bulunduğu bir grafik de yer aldı. ​​​​​​​Grafiğe göre, depremden sonra kendi okullarına dönen 34 bin 985 öğrencinin şehirlere göre dağılımı şu şekilde:

"Kahramanmaraş 9 bin 153, Hatay 6 bin 675, Gaziantep 6 bin 617, Malatya 3 bin 829, Adıyaman 3 bin 188, Adana 1893, Osmaniye 1417, Şanlıurfa 1032, Diyarbakır 998 ve Kilis 183."

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Sahadaki malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın bakan ulaşıma bakın 1 saat otobüs bekliyoruz...otobüsü paralı yapaydın zam uygulamayaydın otobüs seferleri her hat çalışaydı.bir araç kaçırdınmı düşünün kaç saat beklenecek.kalacak yeri olmayan çalışan personelin nasıl gelecek .belediyeler ağır hasarlı binaları acil yıkmıyor sokakta güvenliğimiz yok .çocuklarımızı nasıl okula gönderelim ..çıkın sokak sokak gezin o zaman anlarsınız.çatısı sarkmış kolonu kirişi hasar görmüş binaların kaldırımında gidiyoruz...2 gün önce bina kendiliğinden çöktü zapçıoğlu caddesinde.yollar dar sağlı sollu araç parkı.arçcılar tekrar başladı.peki insanların güvenliği hiç mi önemsiz...mahalleler ağır hasarlı binalarla dolu örneğin en kalabalık inönü caddesi ağır hasarlı binalarla dolu belediyeler hangi önlemleri aldı...yok kardeşim yok...o kalabalığın üzerine bina yıkılsa hangi belediye yetkiliniz istifa edecek .hangi başkanınız hangi millet vekiliniz hangi valiniz istifa edecek hangi bakanınız istifa edecek...varmı böyle bir yiğit ben görevimi yapamadım koltuğu bırakayım halkım beni affet diyebilecek.hakkınızı helal edin diyebilecek...yok yok yok...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Sınav yapılmadan adamı olanların 76.maddeden şube müdürü atamaları hızla devam ediyor, şube müdürü olanların, olmayan onbinlerce öğretmenden farkları nedir, hangi kritere dayalı seçılmişlerdir, sayın cumhurbaşkanımızın yayınladığı genelge doğrultusunda valiliklerce idari izinli sayılan öğretmenlere deprem bölgesinde Nisan ayında ek ders ücretleri bakanlık yazıları doğrultusunda ödenmemektedir, keşke depremden daha fazla etkilenen Malatya, Hatay, K. Maraş ve Adıyaman İl ve ilçelerinin, il, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri deprem yaşamamış müdürlerle yer değiştirseler insani ilişkiler açısından daha iyi olurdu, depremi yaşıyan il ve ilçe yöneticileri ile bu süreçten çıkmanın zor olacağı inancındayım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Carbon (1 yıl önce)
    Dediğim dedik çaldığım düdük psikoloji kalmadı kimsede dinleyen kim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alperen aslan (1 yıl önce)
    Öğretmenlerde dahil kamu görevlilerinin bir çoğunun konteyneri vazgeçtik kafasını sokacak çadırı yok. Sn bakan helede doğanşehir in %90 yıkılmış. Kim nerede oturacak haberiniz varmı. Tutturmuşsunuz okul açıyoruz. Mayısın 2 ne idari izin bitiyor. Çocukları tekrar burda başlatıyoruz. 1 ay sonra tatil başlıyor. Bizi yordunuz. Deprem bir taraftan siz bir taraftan
    %87
    %13
    Yanıtla