SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'da Ağır Hasar Gören 37 Bina Yıkılacak

0
Güncellendi - 2020-02-02 01:53:13
Malatya'da Ağır Hasar Gören 37 Bina Yıkılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde Elazığ depreminde ağır hasar gören 37 bina yıkılacak.

Merkez üssü Elazığ Sivrice olan 24 Ocak Günü meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde ağır hasar gören binaların yıkımı için Malatya Valiliği 2 nolu salonunda Vali Aydın Baruş başkanlığında değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Baruş’un yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, vali yardımcıları Ahmet Çırakoğlu ve Ömer Sağlam, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, deprem nedeniyle ağır hasar gören, Battalgazi ilçesinde 10. Kale ilçesinde 1, Doğanyol ilçesinde 24, Pütürge ilçesinde 2 adet olmak üzere toplam 37 binanın ilçe kaymakamlıklarından alınacak onay sonucunda yıkılması kararlaştırıldı.

Bülten-İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Osman (4 yıl önce)
    Malatya'da bu yeşilyurt sevgisi nereden geliyor. Malatya'da deprem oliyor ama sanki yeşilyurt'ta hiç ağır hasar olan bina yokmuş hiç bir sarsıntı yokmuş sanki deprem olmamiş havasi esiyor. Oysa tanidik birçok kişinin evi hasarli orasi neden koruniyor? Neden Battalgazi hedefe atiliyor çok merak ediyorum?
    0
    0
    Yanıtla
  • doğanşehirli (4 yıl önce)
    merak ettiğim şu ...malatya da kat sınırlaması olacak mı ?yoksa hala yüksek katlara devam mı hani yatay mimari
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (4 yıl önce)
    Bir hafta oldu merkezde iki binada hasar var deyip durdular poz üstüne poz verdiler yeter artık şu kararları açıklayın sır gibi karar saklanıyor muhtara soruyoruz bilmiyorum diyor çevre ve şehircilikte kimseye ulaşamıyoruz sesimiz duyun artik
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Misafir isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya sınıfta kaldı diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnük (4 yıl önce)
    Haberlerde herşey çok güzel Gösteriliyor YALAN TARAFLI HABER YAPILIYOR! Malatya sınıfta kaldı! Yazık haberlerde vatandaşın sesini duyurun. Elemanlar incelemeye gelmiyor bari haberciler gelsin, onlarda geliyor haberi yapıp yayınlamıyorlar!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    1. Derece deprem bölgesine rant ugruna 15 kata izin veren yetkililer inşallah iki yakanız bir araya gelmez.Vebalin altında ezilirsiniz.Sen ne kadar yapı denetimli yaparsan yap bakın daha yeni sayılacak yapılar mahf oldu gitti.Yatay mimari her zaman sağlıklıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (4 yıl önce)
    Allah bu acıyı inşallah bir daha kimseye yaşatmasın. Yetkililer olarak Depremden cikartigimiz dersler oldumu. 1.Mesela 1.sınıf deprem bölgesi olmamıza rağmen 15 ve daha fazla katlı bina yapımına izin veren idareciler hakkında işlem yapılacak mı, bundan sonra da yapılmaya devam edilecekmi. 2.Yikilmamiş ama yıkılmayacak anlamına gelmeyen binalarIn talep olmaksızın kontrolleri çalıştığı yerden çıkmadan kontrol edilmiş gibi göstermeden yetkililer tarafından gerçekten kontrol edilecekmi. 3.müteahhit ve hak sahiplerinin keyfi beklenmeden kentsel dönüşüm için orta yol bulunup bir an önce insanların sağlam binalara taşınması sağlanacakmı. 4.orta hasarlı binalara 1.sınıf deprem bölgesi olmamız göz önüne alındığında insanların rahatca oturması beklenecek mi, Yoksa ölen ölür kalan sağlar bizimdir deyip devlet vatandaş elele verip yaraları sarmaya devammı edeceğiz. Buradan yetkili insanlara sesleniyorum. ( belediye,çevre şehircilik, müteahhit ) ALLAHINIZI, DEVLETİMİZİ, MİLLETİNİZİ seviyorsaniz işinizi layıkıyla yerine getirin. Vebali çok büyüktür. İki yakaniz bir araya gelmez.. hepimize çok geçmiş olsun. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    İnşaat yapılırken oraya bir tabela asarlar mimari muhendisleri orada yazılıdır ondan sonra inşaatı kalıp demir ustaları yaparlar mühendisler her an inşaatı kontrol ediyorlarmi bilmiyorum belediye mühendisleri kontrol ediyormu eksik görürse cesaret edip rapor düzenleyebilirmi fazla yazmak istemiyorum sadece ah siyaset ah diyorum siz anlayın dostlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kat malikleri (4 yıl önce)
    İnönü mahallesi canpaş evlerinde de hasar var kardeşim belediye veya şehircilik Bakanlığı'nın mühendisleri kontrol etsin ne yapılacaksa bir an önce söylesin Allah korusun bir sarsıntı olsun binalar yerle bir olduktan sonrami gelip rapor vereceksiniz lütfen geliniz binalarin bilimsel incelemesini yapınız verdiğiniz raporu kapıya asininizki bizlerde uyalım .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (4 yıl önce)
    Hasar tespit ekipleri çok yavaş çalışıyor 1 haftadır hala bekliyoruz ekip gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Bazı hırsız ve arsız müteahhitlerin 4x4 lere binip keyif çatıklarını şimdi daha iyi anlıyorum. Bir bilim adamı Akademisyen işin uzmanı çıkmış diyor ki"...oradaki yapı stokumuz çok kötü. ...binalarımız mühendislik hizmeti almadan yapılmış, tamamen usta kontrolünde donatıları içerisinde yok denilecek kadar az, beton kaliteleri ve işçilikler son derece kötü..." Hocam, burası dağ başımı? Devletin hiç denetimi takibi ve imar planı yok mu? Şehir merkezinde daha yeni binalarda bile ağır hasarlı binaları görmekteyiz. Herkes depremi konuşuyor. Deprem öldürmüyor ki! Deprem çürük binaları yıkıyor. Çürük binalarda can ve mal kaybı meydana geliyor. Asıl konuşulması gereken bu çürüklerdir. Bu çürük bunları yapanların konuşulması gerekiyor. Bir bakıyorsun çevresindeki tüm binalar sağlam dimdik ayakta duruyorken çürük bir bina yerle bir olmuş onlarca yüzlerce insan ölmüş. Ülkemizde deprem olmadan da bu çürük binalar durup dururken yıkılıyor. Konya'daki çürük zümrüt apartmanı yıkıldı 93 kişi öldü. Çürük bina yapanlara ve buna göz yumanlara hesap sorulmalıdır. Unutmayalım! işini güzel yapanları Allah sever. Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafi (4 yıl önce)
    Artık karar verilsin ve resmi bir açıklama yapılsın hangi binanın yıkılıp yikilmayacagi konusunda beklemekten yorulduk artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Onr (4 yıl önce)
    Şehirde hiçkimse yok. Paşaköşkündeki bina için 1 haftadır dilekçe vermediğimiz yer kalmadı çatımızda ağır hasar var bacalar yıkılmış caddeden insanlar geçiyor bekleyin diyorlar. Doğanyol, pötürgeye geçmiş olsun yıkılmış bitmiş bu kadar her allahın günü oraya gitmenin anlamı yok. Bizim binamızda hasar var ne yapacağız bilmiyoruz? Çatı gene öyle yoldan geçen vatandaşa birşey olsa ne olacak? Siz gidin belki trt çekime giderse orada görünür el sallarsınız. ZAFER MAHALLESİ, PASAKOSKU MAHALLESİ, binalara bakan yok! İlla siyasetçilerin buralı mı olması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)Onr isimli kullanıcı yorumuna
    hemen çarpıt olayı bizde dilekçe verdik bekliyoruz adamların bin tane elemanı yok gelecekler işte
    0
    0
    Yanıtla