SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Malatya'da Çadır Kentlerin Tamamı Kaldırıldı'

'Malatya'da Çadır Kentlerin Tamamı Kaldırıldı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma uğrattığı kentteki çadır kentlerin tamamının kaldırıldığını bildirdi.

Orduzu Pınarbaşı bölgesinde yapımı süren polisevinin inşaatında incelemede bulunan Şahin, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yıl sonunda tamamlanması hedeflenen Polisevi’nin sadece emniyet mensuplarının konaklayacağı bir yer olmayacağını belirterek yapının aynı zamanda bir kültür merkezi olacağını kaydeden Vali Şahin “Bugün İl Emniyet Müdürümüz ve ilçe kaymakamlarımızla birlikte ilimizdeki emniyet binalarının inşaatlarını geziyoruz. Akşam oldu neredeyse hala bitiremedik demek ki büyük çaplı bir çalışma içerisindeyiz. 6 Şubat depremleri sonrası zaten sıkıntılı olan Polisevi tamamen ağır hasarlı oldu ve yıktık. İçerisinde bulunduğumuz Polisevi inşaatı yıl başı itibariyle tamamlanacak şekilde çalışmalar devam ediyor. Bu bina sadece polislerin konaklayacağı bir yer değildir. Bu gördüğünüz bina aslında bir kültür merkezidir, konaklama merkezidir. Şehirde konaklama tesislerinin ne kadar lazım olduğunu 6 Şubat’ta günü gördük.“ dedi

Deprem sürecinde konaklama tesislerin önemli olduğunu gördüklerini ifade eden Şahin, "Sağlam kamu binaları bizim için elzem. Sağlam binalar yapacağız, yaşanması muhtemel felaketlerde bu binalar bizim can simidimiz olacak." dedi.

İhtiyaçların karşılanması doğrultusunda depremzedelerin artık sosyal tesisler, yurtlar, spor salonlarında kalmadığına dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla Malatya'da çadır kentlerimiz bitmiştir, son çadırımızı da bugün kaldırdık. Depremin ilk günlerinde vatandaşımıza çadır vermek için mücadele ederken, 'çadır yok' feryatlarını dindirmeye çalışırken, sonra 'çadır kurduk' diye sevinirken, 6. ay gelmeden biz çadırları kaldırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü çadırların yerine konteynerler verdik, kira isteyene de kira verdik. Her bir vatandaşımız kira desteğine ya da konteynerine kavuşmuş durumda. Bu bizim için mutluluk verici."

Şahin, Gelinciktepe ve İkizce'de yapılan deprem konutlarının hızla yükseldiğini sözlerine ekledi.

Şahin'e Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren eşlik etti.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Zır deli (9 ay önce)
    Devlet, vatandaşa dağıtığı çadırları tekrar ihtiyacı olmayanlardan ger toplasın ve saklasın . başka afetzedelere dağıtmak üzere saklasın .
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşikar (9 ay önce)
    Değerli Malatya'lı hemşehrilerim.Büyük bir felaket yaşadık Can kayıplarımız oldu büyük sıktılar geçirdik hala sıkıntılar devam ediyor.Inşallah Rabbim kolay eyler.Benim sizlerden talebim Malatyamızı en iyi şekilde ayağa kaldırıp gelecek nesillere 100 yıllar boyu en iyi hizmeti verecek şehri yapılandırmak.Geniş caddeleri, geniş sokakları,meydanları,hafif raylı sistemleri ile kolay ulaşım imkanları ,hiçbir trafik sorunu olmayan,otopark sorunu olmayan,kanalisazyon sorunu olmayan bir şehri oluşturma şansımız varken birileriniveya bazı gurupları memnun edeceğiz düşüncesiyle elimizde olan fırsatı heba etmiyelim.Başta yerel yöneticiler olmak üzere bürokratlarımız,milletvekillerimiz,geçmişte şehrimize hizmet etmiş büyüklerimiz,STK larımız ama 7 den 70'e herkes siyaset üstü bir gayretle Malatyamızı gelecek nesillere sorunsuz devredelim.Lütfen kimin elinden ne geliyorsa yapmasını istirham ediyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • deprem mağduru (9 ay önce)Aşikar isimli kullanıcı yorumuna
    he gardaş, zaten senin bunu yazmanı bekliydi herkeşler. sen yazdın ya aynen eyle yaparlar. Allah razı olsun senden. biz başka yerde mi yaşıyıh bilmiyim ki. çıh dışarı da bi halımıza bah. memlektte tas gayıp, kimin ne yaptığı belli del. tozdan torpahdan gözümüzü açamıyıh, sen cenneten bahsediyin.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Mustafa (9 ay önce)
    Seyhbayram muhtarlığı yanındaki çadırlardan haberi yok. Niye dersen gezen, Malatya ile ilgilenen yokki. Valim çadırlari kaldırdık deyince , valide doğrudur deyip.aciklama.yapiyor. başka ne iş yaparlar anlamam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aydın Ay (9 ay önce)
    Yalan mı.yok yav.bak mesela yerinde ayrıştırma yok dediler.yerinde değil gerisinde ayristiriyorlar. Onlar doğru söylüyor da,biz yanlış anliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akçadağlı (9 ay önce)
    Yalan söylüyorlar yıldıztepe de hala çadırda kirveler yaşıyor ve çok ses yapıyorlar evleri sağlam olduğu halde yardımdan faydalanmak için evlerine gitmiyorlar birileri el atsın artık
    %95
    %5
    Yanıtla