SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Görev Yapmış Öğretmenler Başlattı.. "Her Zaman Yanındayım"

Malatya'da Görev Yapmış Öğretmenler Başlattı..
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremler ile yaşanan doğal afetin birinci yılını geride kaldığı şu günlerde, Antalya Kepez Şahinevler Ortaokulu’nda Betül Sevincek ve Uşak Banaz Şehit Vehbi Demir İlkokulu’nda görev yapan Betül Yumrutepe adlı öğretmenler okul öncesi çocuklarına yönelik başlattığı “Her Zaman Yanındayım” adlı e Twinning sosyal sorumluluk projesi yoğun ilgi gördü.

Daha önce Malatya’da görev yapmış olan öğretmenler, yaptıkları proje ile öğrenci velileri ile iş birliği yaparak kovada atkı örme tekniği ile atkı yaptırdı ve depremden etkilenen okuldaki öğrencilere bir hediye kutusu hazırladı. 

Kutunun içine balon, nitelikli çocuk kitabı, bere, çorap gibi malzemeler koyan öğretmenlerimiz projenin amacının, çocuklara empati, yardımlaşma, gönüllük ve topluma hizmet kazanımları gibi değerler eğitimi vermek olduğunu ifade ettiler.

Her Zaman Yanındayım projesi diğer şehirlerden de büyük ilgi gördü ve kartopu misali büyüdü. Projenin başlangıcından bugüne kadar deprem bölgesindeki elliye yakın okula hediye kutuları ulaştırıldı.

Projeyi hazırlayarak, uygulayan öğretmenler Betül Sevincek ve Betül Yumrutepe “Depremden etkilenen şehirdeki öğrencilerin ve öğretmenlerin böyle bir proje ile destek almaları kültürümüzde var olan yardımlaşma geleneğini sürdürmesine çok önemli bir katkı sağladı. Çocukların gözlerindeki mutluluk bir nebze de olsa yaşanılan felaketi unutturmuştur umarız. Bu ve benzer sosyal sorumluluk projelerin çoğalması en büyük arzumuz” sözleriyle de duygularını dile getirdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Arzu (2 ay önce)
    Harikasınız öğretmenlerim emeklerinize sağlık
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Erdoğan kendi gelmemiş. Gelmeye gerek görmemiş.
    %12
    %88
    Yanıtla