SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Malatyalıların Oranı Yüzde 79

0
Güncellendi - 2017-02-08 02:30:44
Malatya'da Malatyalıların Oranı Yüzde 79
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan '2016 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi' sonuçlarına göre Malatya’da yabancılar hariç 777 109 kişi ikamet ediyor.

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü(nün yaptığı analizlere göre, Malatya’da ikamet eden nüfusun %79,0’u (614 038 kişi) Malatya nüfusuna kayıtlı. Malatya’da Malatyalılardan sonra en fazla %6,4 (49 939 kişi) ile Adıyamanlılar, %5,0 (38 595) ile Elazığlılar ve %0,9 (7 023kişi) ile Bingöllüler ikamet ediyor.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • MEHMET K. (7 yıl önce)
    Malatya Malatyalılarındır.Aslı farklı olanlar, farklıdır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ufuk (7 yıl önce)
    Gözünü sevdiğimin Malatyası. Ekmek kapısı bereket dolu memleket. Belediye başkanlıkları, parti il başkanlıkları, başhekimlikleri hep fakır fukaraya, Adıyamanlı Elazığlılara dağıtıyor. Olsun. Cömertlik iyidir. DSİ raporu için bir koşu Elazığa gidilmesi lazım. Olsun. cömertlik iyidir. Karayollarında her sabah Elazığlı işçileri servislerle ve kepçelerle kamyonlarla Elazığdan binip Malatyaya gelip 3-5 saat çalışıyor görünüp öğleden sonra Yallah geri Elazığa geri dönüyorlar. Olsun. malatyalı cömerttir. kayısı üreticisi telefon ediyor: Alooo.. Elazığ Meteoroloji !!!Bu gece don olacak mı?Kayısı yanacak mı? Elazığlı meteoroloji mühendisleri bütün gayretleriyle kayısımızı koruyacak (!) Olsun. Malatyalı isminin ilk üç harfinin hakkını verir her zaman. Bu ismi almak kolay mı? Devlet Hastanesinde Malatyalı doktor yok ne yapsınlar. Başhekimi Elazığdan getirdiler. Olsun bizim de İmohobumuz var ya. yeter de artar Malatyaya. Belediye başkanları da dışarıdan. Ohhh. Daha ne olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Ülkede okuma oranı belli iken şu şehir şöyle elit bu şehir böyle köylü demenin mantığı yanlış. Yorumcular konu dışına çıkmış. Malatya'da diğer illerden gelenler zamanında kütüklerini taşıdılar. Bu nedenle Malatyalı olarak gözükenlerin belli kısmı farklı illerden gelenlerden oluşmaktadır. Buna bir oran vermek çok zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    bu oranlar sizi yanıltmasın elazığ, Adıyaman ve Bingöllü vatandaşlarımızın çoğunun kütüğü Malatya'dadır. yani Malatyalıların nüfusa oranı çok daha düşüktür. abartısız Malatya'nın %20'si Adıyaman, %20'si elazığlıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • fx.live (7 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru tespit için teşekkürler. Gerçekte Adiyamanlı nüfus yaklaşık 110.000. Elazığlı nüfus ise yaklaşık 80.000 civarında. Bu nüfusun büyük kısmı kütüğü Malatya'ya taşımış durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasil sayabildiniz merak ettim yuzdeyi ya da net sayiyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Saymaya gerek yok. Eski tüik verilerine bakarsan bakarsan görürsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sacit efe (7 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Katılıyorum,Malatyanın yerlisi aydın ve cumhuriyete bağlıdır,son yıllarda okumuş yerli kesim kenti terkediyor.Atatürkün amacı iç göç olmasın,herkes memleketinde üretsin ve etrafını aydınlatması idi.Şimdi memleket 1945 den beri basiretsiz yöneticilerden dolayı 360 derece göç ediyor.Sonumuz milletçe çok kötü tüketim toplumu olmanın bedelini ödüyoruz daha da keskin ödeyecegiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (7 yıl önce)Sacit efe isimli kullanıcı yorumuna
    Sacit Bey Cumhuriyetçi ve aydın dediğiniz kesim şimdiye kadar kendini halkın üstünde bir güç olarak görmekten başka birşeye yaramadı,ayrıca 360 derece eğer biraz geometri bilginiz var ise aynı yere gelir.Yani değişen birşey olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • 360 derece sürekli dönerek ekmek peşinde demek istemiştim.Sonuçta bu ülkenin bir ferdi olarak gelecege umutla bakabiliyormusun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklisin kardeş
    0
    0
    Yanıtla
  • ali yıldız (7 yıl önce)Sacit efe isimli kullanıcı yorumuna
    geleceğe yüzde yüz emin ve güvenli bakıyorum bir kaza sonucu koalisyon kurulmassa
    0
    0
    Yanıtla