SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'da Servis Ücretlerine Zam

Malatya'da Servis Ücretlerine Zam
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar ile okul servis ücretlerinde ve sanayi personel taşımacılığı yapan servis ücretlerinde düzenlemeye gittiklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, mazot fiyatlarındaki yüksek artışlardan ve araç giderlerindeki artışlardan dolayı fiyat artışına gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti. İnce, Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan karara göre okul servis ücretlerinde yeni fiyat tarifesi, 0-5kilometre arası fiyatımız 370 TL, 5-10 kilometre arasında olan taşımalarımızda 400 TL, 10-20km arası olan öğrenci taşımalarımızın 415 TL olarak 2022’ye 27 sayılı UKOME kararıyla resmiyet kazanmıştır” dedi.

İnce, organize sanayine çalışan personel taşımacılığı yapan servisçi esnaflarının da mazot artışlarından dolayı fiyat artışına gitmek durumda kaldıklarını belirtti. İnce, Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan karara göre yeni fiyat tarifesi, “ Organize sanayisine çalışan personel taşımacılığı yapan servisçi esnaflarımızın da mazot artışından dolayı zarar ettikleri ve onlara da yeniden bir fiyat düzenlemesine gittik. Ortalama yüzde 25 bir fiyat artışı yaptık. Organize sanayi bölgesi ve diğer personel taşımacılığında minibüs tarzı araçlarımızda 10-17 koltuk arası 15 km olan mesafelerde 315 TL, 18-25 koltuk arası 15km olan mesafelerde 375 TL, otobüs tarzı araçlarda 26-35 koltuk 440 TL, 36 koltuk ve üzeri 500TL olarak UKOME kurulu kararınca onay almıştır ve 15km aşan mesafelerde ise her kilometre başı 5TL artış yapılması olarak karar alınmıştır” ifadelerini kullandı.

İnce, alınan kararların uygulanmadığı takdirde oda olarak durumun takipçisi olacaklarını ifade ederek, ''Özellikle organize sanayi fabrikalarına ve servis firmalarına sesleniyorum, bu alınan resmi kararın uygulanmasını, uygulanmadığı takdirde ise oda olarak bunun takipçisi olacağımızı ve esnaflarımızı ucuz fiyata çalıştırarak, esnaflarımızın zor döneminde, esnaflarımızı mağdur etmeye çalışan gerek fabrikalar gerek servis şirketleri kim olursa olsun karşısında Minibüs ve Servisçiler Odasını bulacağından hiç şüphe olmasın. Esnaflarımızın da alının UKOME kararına mutlaka uymalarını ve bu fiyatların altında çalışmamalarını rica ediyorum” diye konuştu.

iha

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Mustafa (2 yıl önce)
    Ekimden beri 4 kere zam yaptınız yetmedi mi? Bir kere de bu zamlara sebep olanların yanlış kararlarına karşı çıksanız tepki verseniz gam yemeyiz. Herşeyi yükle vatandaşa ohh ne güzel dünya. Nass faiz falan derken halay çekmeyip olur mu böyle bir şey yanlış yapıyorsunuz deseydi o zamcı oda başkanlarınız göreydik hele.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • serdar a. (2 yıl önce)
    1 km yere taksi 9tl alıyor günde 18tl yapar gidip gelmek bir ay 20 günde 360lira yapar.üstelik gelmediği günlere para almaz.sabah 1 saat erken akşam gelirken 1 saat geçte gelmez eve.size 370tl. vereceğimize taksiyle anlaşırız belki indirimde yapar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Kimse uymaz buşa kendinizi yurmayın
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kutalmış (2 yıl önce)
    Ya geçen ay mazot 23 lira idi, şu an mazot 20 lira.Yani bu zam yapma işi alışkanlık olmuş. Yakıt maliyeti geçen aya göre daha düşük ama herkes ekonomiyi bahane edip ha bire zam yapıyor.Yani yarın Rusya- Ukrayna savaşı bitse Brent petrol 60-70 dolarlara gerilese siz de servis ücretlerini yine 200 liralara çekebilecekmisiniz hayır.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • 5-6 ay önce mazot 7-8 liraydı. %200 zam geldi. Yedek parçaya %400 zam geldi. %25’lik %30’luk zamları haksız buluyorsanız vicdanınızla baş başa bırakıyorum sizi. Aynı tepkiyi hizmet veren sektöre değil de ürün satan sektörlere de vermeniz dileğiyle
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Bu araçların yakıt dışında bakımı,tamiri,lastiği gibi giderleri var.Onlar ucuzladımı?
    %34
    %66
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    servisçiler akaryakıt zamlarını bahane ederek aylık karar aldırarak her ay zam yapıyorlar. Madem Akaryakıta göre zam yapılıyor. neden fiyatlarda düşüş olduğu zaman da indirime gidilmiyor. ayrıca Sömestir, ara tatil ve resmi tatillerde götürmedikleri günlerin paralarını da alıyorlar, neden kimse birşey demiyor. ekonomik sıkıntı varsa herkese var. Asgari ücrete her daim zammı yapılıyor da gün aşırı servis ücretlerine zam yapılıyor. Hani devlet vatandaşın yanındaydı???
    %84
    %16
    Yanıtla
  • 1649864477 (2 yıl önce)mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Avrupada daha pahalıymış?Öyle demiyor mu yandaşlar?Şikayetçi olmayın bu günler daha iyi günler.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    bu zamma nasıl evet dersiniz akp ve mhp li encümenler hep vatandaşa yük yazık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Yapın yapın zam yapıyorsunuz sanki devlet ödüyo. Milletinde bir sınırı var o doldu herkes kendi götürecek . İş.olanaginizi çogaltin para çok kazanın. Bizillet kendi nefsini doyuruyor .peki bu mazotlar inecek geri ye gelecek bugünkü mazot fiyatlarını kenara yazdım mazot düşünce . düz n servis ücretleri de düşmesin ozaman bakın ne oluyorrrrrrrrr
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Otobüslerin kilometre başına 11-12 tl yaktığını, yedek parça fiyatlarını, yeni araç fiyatlarını, ödenen vergileri bilmeyenler konuşuyor yine. Sanki her şeyin fiyatı normalmiş gibi servis ücretlerine laf ediyorlar
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (2 yıl önce)
    Okul döneminde Eylül ve Haziran aylarına ait servis ücretlerini TAM almayacaktınız, 15 tatil olmasına rağmen servis ücretini TAM almayacaktınız, Ara Tatillerdeki 7 Günlük tatillerde servis ücretini TAM almayacaktınız, TAM ücret alarak aldığınız AHHHH ile Deprem, Pandemi, Ekonomik Kriz, Yüksek Yakıt vs. derken bir türlü ıslah olamadı gitti SERVİSÇİLER. 3 öğrencimi de SERVİSLE GÖNDERMİYORUM ARTIK. ZAMLARINIZA KATLANMAK ZORUNDA DEĞİLİZ. Doymak bilmeyen bu sektöre dönüştünüz farkında mısınız?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Asd (2 yıl önce)
    Bu kadar büyük zam mı olur. 1 km ye 370 lira çok değil mi?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    servisler eski araçları yenileyin zam üstüne zam kalitenizi artırın fiyatlaı arttıracağınız gibi
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Arif (2 yıl önce)
    Bu parayı vereceğime arabayla bırakırım çocuğumu daha iyi.Sonra da eve ekmek götüremiyoruz diyorlar şu fiyatlara bakın yazık günah
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Ben kaç aldır 3 -4 km ye 360 TL ödüyordum. Zaten zammı siz çoktan yapmıştınız. Bu dolmuşçu oda başkanı Allah bir derse inanın gerisine inanmayın.
    %92
    %8
    Yanıtla