SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya'da Tuvalet Temizleyen Öğretmen Gördüm"

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Üsküdar’da Kandilli Kız Anadolu Lisesinde Prof. Dr. Nabi Avcı kütüphanesi açılış programına katıldı. Kütüphane açılış programında konuşan Bakan Özer, “Kütüphanesi olmayan okul, eğitim sistemimizde kalmadı” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Üsküdar bulunan Kandilli Kız Anadolu Lisesinde Prof. Dr. Nabi Avcı kütüphane açılış programına katıldı. Açılışa, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı katıldı. Açılışta konuşan Bakan Özer, “Kütüphanesi olmayan okul, eğitim sistemimizde kalmadı. Sadece onu yapmadık, aynı zamanda da, okullarımızdaki kitap sayısını da ciddi şekilde arttırdık” şeklinde konuştu.

“Kütüphanesi olmayan okul eğitim sistemimizde kalmadı”
Bakan Özer, “Kütüphanesi olmayan okul, eğitim sistemimizde kalmadı. Sadece onu yapmadık, aynı zamanda da, okullarımızdaki kitap sayısını da ciddi şekilde arttırdık. Projeye başladığımız zaman Türkiye’deki okullarda kitap sayısı 28 milyondu. Şu anda 118 milyon 40 bine ulaştı. Eskiden gençlerimizin, çocuklarımızın erişemediği kitaplar artık okullarında hazır olarak onları bekliyor. Bir de, özellikle belli kesimler tarafından gençlerimizle ilgili kullanılan ifadelerin bu vesileyle reddini yapmış olayım. Çocuklarımız deist oldu, şu oldu bu oldu şeklinde gençlerimizle ilgili çok fazla şikayet var. Tam tersine bunları diyenler deist oldu. Benim gözlemim bu şekilde. Gençlerimizle ilgili Allaha şükür hiçbir problem yok” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlerimiz her türlü şartlarda çalıştı”
Özer, “İki tane olağan üstü süreden geçtik, bir tanesi Covid-19’du herkes canının derdinde olduğu bir kıyamet senaryosu gerçekleşti. Bizim öğretmenlerimiz, valilikler ve kaymakamlıkların organize etmiş olduğu vefa gruplarında canlarını hiçe sayarak sahada yer almıştılar. O öğretmenlerimiz, meslek liselerinden bu ülkenin ihtiyaç duymuş olduğu maske, dezenfektan, yüz koruyucuları ürettiler ve ihtiyaç noktalarına ulaştırdılar” şeklinde konuştu.

“Öğretmenlerimiz bakanlığın görevlendirmesini beklemeden sahaya indiler”
Özer, “6 Şubat’ta bir deprem yaşadık, ülkemizin daha önce yaşamadığı ölçekte ve şiddette, 10’un üzerinde ili kapsayan bir deprem. Buralardan imdat çığlıkları yükseldiği zaman, öğretmenlerimiz bakanlığın görevlendirmesini beklemeden sahaya indiler. Yemek pişirdiler, günde 2 milyon yemeği vatandaşımızla buluşturdular. Malatya’da 2 ay kaldım ve tuvalet temizleyen öğretmen gördüm. Eğitimle ilgili her fedakarlığı gösterdiler” dedi.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Yeri (11 ay önce)
    Temizler tabi çünkü çoğu okulda 60 yaşında hademeler var hiç biri çalışmaz müdürden daha kıdemliler.engelli okullarında bütün temizliği servis personeline yaptırıyorlar ayrıyeten iki veya üç hademe var neden?hele bi okulda engelli okulunda bi hademe var Ali Kuşçu özel eğitim adam tam müdür gibi hayatta bir iş yapmaz saat 2 de evine gider devletimizde böylesi insanlara boşuna maaş verir.öğretmenleri bile hademeler yönetiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alper (11 ay önce)
    Haset Malatyalilar klavyelerin başına geçmiş.Adam hemşehrilerimizle ilgili güzel şeyler söylüyor. Sırf ogretmenlere olan kiskancliginizdan saçma sapan yorumlar yapmışsınız. Yazıklar olsun. Ama her şeye rağmen , kiskansaniz da catlasaniz da patlasaniz da öğretmenler fedakardir, öğretmenler merhametlidir, öğretmenlik mesleği kutsaldır demeye devam edeceğiz. İyi ki varsınız öğretmenlerim, sizinle gurur duyuyoruz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Cobra (11 ay önce)
    Temizlesin nolur yani abartılacak bir durum yok zaten eğitim sıfır türkiyede bir imtihan dan geçirin yarıdan çoğu elenir
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Malayada evimiz ağır hasarlı olduğu halde, kalacak hiç bir yerimiz olmadığı, idâri izinli olduğumuz halde bizi göreve çağırdınız. Gitgele verdiğimiz para maaşımızı geçti. Ne bir yurt ayarladınız ne otel ne çadır ne konteyner. Sizin düşünceniz bu kadar.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (11 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Devlet tayin ayrıcalığı tanıdı,kullansaydınız şartlar uygun değilse.Hiç bari çalışacak heveste birileri gelirdi.Ülkem insanın özelliği ''yaptığım iş kutsal ve kendim üstünüm''
    %12
    %88
    Yanıtla
  • İlk olarak durumdan haberiniz yok. Üstelik sui zanninız var. Biliyorsan konuş faydalansınlar. Bilmiyorsan .... Tayin ayrıcalığı vs vermedi. Tayin için aylarca uğraştım olmadı. Tayin olanlar özel mazereti olanlar. Çocuğu sakat. vs. Hiç kimseden de üstün değilim. Lütfen konuyu bilmiyorsanız konuşmayın. Gidin malatya milli eğitime sorun.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (11 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    ''çocuğu sakat'' derken bile kıskançlık var.Bir öğretmen yoksa neden ''engelli'' yerine sakat desin.Kimin nereden sakat olduğu belli.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Sende akıl insanlık vijdan beyin yok yazık kazamı geçirdin kafana taşmı düşdü neden bu kadar insani duygularda yoksulsun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (11 ay önce)44 Gurbet isimli kullanıcı yorumuna
    Vijdan değil VİCDAN olacaktı.Yoksul değil YOKSUN olacaktı.Dengim değilsi.kimse o gelsin !
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Bırakın kimin nasıl hizmet ettiğini insanlar söylesin. Bizlerde çadır ve konteyner kentlerde kaldık.Herkesi aynı kategoriye koymak doğru olmayıp,ben yardım gelen malzemeleri sağa sola servis eden,insanlara ulaştırmayan ve o yardım malzemelerini talan eden eğitim camiasının insanlarını gördüm,insanlığımdan utandım.Tabii burda BAKAN beye bu bilgileri kimler,nasıl ulaştırmış onu bilmiyoruz ancak bilgilerin tamamıyla şişirme ve yalan bilgilerden olduğu açık ve net bir şekilde belli etmektedir. Tabii iyi insanlarda mevcuttur;ancak kötülerde kendini öyle belli ediyor ki iyilerin hizmeti hemen kayboluyor. İyilerde bakıyorsunuz zamanla yardım eşyalarını talan eden eğitim görevlileriyle aynı seviyeye düşüyor.Ben gözümle görmeseydim bugün böyle yazmazdım; şuda bir gerçekki yazmadığımız ve konuşmadığımız zamanda gözümüzün içine baka baka rahatlıkla yalan söylenileniliyor. Kimse insanların saf,temiz ve iyi niyetleriyle oynayıp göz göre göre yalan söylemesin.Bırakın kimlerin neler yaptığını insanlar dillendirsin. En sonda şunuda belirtmek isterim ki;Görevini en iyi ve hakkaniyetli bir şekilde yerine getiren eğitim camiasını alkışlıyor ve saygılarımı sunuyorum,kötü ve hakkaniyetsiz bir şekilde görevini icra edenleride vatandaş olarak hem uyarmamız,hemde dile getirmemiz gerekiyor...
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Allah var bizim öğretmen koşturdu durdu, benim çocuğumla kendi çocuğu gibi ilgilendi. Okulda yatanlara kendi evinde misafir ağırlar gibi her konuda yardımcı oldu. Allah razı olsun öğretmenlerimizden..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Celal bey; bu sizin gördüğünüz ve sizin görüşünüz.Umarım taraflı duygularınızla hareket edip yorum yapmamıştırsınız.Ben sonuna kadar sözümün arkasındayım ve keşke Milli Eğitim bakanını yakınen görsem bunları bizzati kendisinede ifade ederim.Bana ve çocuklarımada bunu yaşatmaya değil eğitim camiası Milli eğitim bakanınında hakkı yoktur ve sayın bakanda öyle kişiliğe sahip birine benzemiyor.Ben,eğitim camiası tarafından gördüğümü ve yaşadığımı her ortamda da dile getireceğim...
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Porsuk44 (11 ay önce)
    Bakan böyle konuşursa Ali gardaş da öyle yorum yapar.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Maarif (11 ay önce)
    Sayın bakan görevde yükselme sınavı açtınız ama sınavsız şekilde Malatya'da 76 maddeyle şube müdürü/leri atamaları yaptınız. Bu işin adaleti nerde sayın bakan? Herkes neden sınava girmiyor?Bu arkadaşların özelliği nedir ? Hepimiz bu ülkenin evladı değil miyiz? İlimize atadığınız müdüre hanım bu soruları cevapsız bırakıyor. Kendi de aynı usulle geldiği için bir yerde anlıyorum fakat sınavla atama yapılan bu kadroyu 76. madde ile doldurmak hak hukuk çiğnemekten başka bir şey değil. Sınava hazırlanan bir aday olarak hakkımı helal etmiyorum. Yeni gelen bakan inşallah adaletli biri olur.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Adalet mi? Çok beklersin kardeş. Şu an okullarda görev yapan müdür ve müdür yardımcılarından kaçı sadece mülakat (TORPİL) ile atandı? Yüzde doksanı bu şekilde ama sorsan hepsi hak etmiş!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ben ekys ile atandım çok şükür kimsenin hakkına girmedim ama o dediğinizi göz göre göre yapıp bugün 76.maddeyle koltuk işgali yapanlar var. Bakın şube müdürlüğü kadrosu sınavla alım yapan bir kadro görevlendirme değil ama müdire hanım geldiği günden bu yana haksızlık yaparak bu kadroları 76. madde ile doldurdu. Bu kişiler sınava girmediler. Allahın adaleti var o olmasa içimiz hepten yanacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Öğretmen tuvaleti kullanmıyor mu? Hepimiz kullanıyoruz, temizliğini de yapacağız.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • vatandaş (11 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Az dışarı çıkta oksijen al iyi gelir
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Git sen onu vekillere söyle, genel müdürlere söyle hani onlarda kullanıyor ya! Ama söyleyemezsin değil mi, o yüzden saçmalamayı bırakın, herkes kendi öz işini hakkaniyetle yapsın ve karşılığını alsın. Cahillikle kıskançlıkla fesatlıkla bir yere varamayız. Eğitimi öğretimi nitelikli bir hale getirmek istiyorsan öğretmene değer vereceksin. Ne ekersen onu biçersin.
    %75
    %25
    Yanıtla