SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Kutlamalarda İsrail Protestosu

0
Güncellendi - 2018-05-20 03:51:06
Malatya'daki Kutlamalarda İsrail Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in son hafta maçında Göztepe’yi deplasmanda 1-0 yenerek, 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamlamasının üzerinde Malatya’da, Galatasaray taraftarı sevinç gösterisinde bulundu.

Malatyalı Galatasaray taraftarları şampiyonluğu kent merkezinde Soykan Parkı’nda bir araya gelerek kutlarken, çok sayıda taraftar da araçları ile konvoy oluşturarak tur attılar.

Taraftarlar zaman zaman Soykan Parkı'nın yanında yola inerek trafiği kapatırken, polis ekipleri önlem aldılar ve taraftarları tekrar kaldırıma çıkarttılar.

Taraftarlar zaman zaman “Katil İsrail”  şeklinde de slogan attılar.

Kentin değişik bölgelerindeki Galatasaraylıların şampiyonluk kutlaması esnasında zaman zaman trafikte aksamalar yaşandı.

Kutlamalar esnasında her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Hepsi rakiplerini yendi

Sezonun son haftasında aynı saatte başlayan karşılaşmalarda Galatasaray deplasmanda Göztepe'yi 1-0 yenerken, Fenerbahçe evinde Atiker Konyaspor'u 3-2, Medipol Başakşehir ise konuk ettiği Kasımpaşa'yı aynı skorla mağlup etti. Beşiktaş ise sahasında Demir Grup Sivasspor'u 5-1'le geçti.

Bu sonuçların ardından puanını 75'e çıkararak zirvede yer alan Galatasaray, 21. şampiyonluğuna ulaştı.

Fenerbahçe'nin 72 puanla ikinci sırada yer aldığı ligde aynı puanı toplayan Medipol Başakşehir averajla üçüncü oldu. Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş ise 71 puanla ligi 4. sırada bitirdi.

Ligi 16. sırada tamamlayan Osmanlıspor, 17. Gençlerbirliği ve son sıradaki Kardemir Karabükspor, Spor Toto 1. Lig'e düştü.

Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek takımlar

Gelecek sezon Türkiye'yi Avrupa kupalarında 5 takım temsil edecek.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray, doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Sezonu ikinci bitiren Fenerbahçe ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak.

Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Teleset Mobilya Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan yer alacak. Lig üçüncüsü Medipol Başakşehir ve dördüncü Beşiktaş ise bu organizasyonda yer alabilmek için eleme maçları yapacak.

Gol kralı Gomis

Galatasaray'ın Fransız futbolcusu Bafetimbi Gomis, gol kralı oldu.

Ligde bu sezon 29 gol kaydeden 32 yaşındaki santrfor, 23 golü bulunan Burak Yılmaz'ın 6 gol önünde krallığa ulaştı.

Sonuçlar

Süper Lig'in 34. ve son haftasında oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Aytemiz Alanyaspor-Antalyaspor: 3-2

Teleset Mobilya Akhisarspor-Osmanlıspor: 2-1

Trabzonspor-Kardemir Karabükspor: 3-0

Gençlerbirliği-Bursaspor: 1-0

Evkur Yeni Malatyaspor-Kayserispor: 3-2

Medipol Başakşehir-Kasımpaşa: 3-2

Göztepe-Galatasaray: 0-1

Beşiktaş-Demir Grup Sivasspor: 5-1

Fenerbahçe-Atiker Konyaspor: 3-2

2017- 2018 futbol sezonunun son hafta maçlarının ardından puan cetveli şöyle oluştu:

Burhan KARADUMAN- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com- AA- iha

Malatya'da şampiyonluk kutlamaları

Galatasaray'ın maç sonucu sevinci

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • kadir öztürk (5 yıl önce)
    valla bi kere bile israil diye bağırmadık kim uyduruyor .. her caminin önünde gördüğünüzü israil protestosu sanmayın malatya haber .. polis izin vermediği için orda kaldık ..sadece orda kutlama yapmaya izin verdiği için ordaydık .. kimse bi yeri protesto etmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Dizayn (5 yıl önce)
    Galatasaray ı tebrik ediyorum Onlara Avrupa da başarılar diliyorum. Darısı Malatya sporun başına:)
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Yorumlara bak Allah aşkına, Trabzon gibi başka takımın şampiyonluğunun kutlanmayacağı günler gelecek inşallah falan yazılmış sanki çok tamah bir şeymiş gibi.Bunun adı kabaca yobazlıktır.Malatyanın nüfusu 1 milyon arkadaşım, binlerce öğrenci, binlerce memur işçi v.s. var bun hiç mi düşünmüyorsunuz ? Malatyaspor gönülde yatan aslandır, fakat diğer takımların sevincine kızmak resmen saçmalık
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (5 yıl önce)
    Öncelikle Galatasaray ı tebrik ediyorum Onlara Avrupa da başarılar dilerim bu tabloyu görünce aklıma 2006 yılı geldi o zaman Malatya dışında başka bir şehirde bulunuyorum çucukluk yıllrımızdan beri hepimizin bir ikinci takımı olurdu benim de rengimizim aynı olması çevremdeki arkadaşlarımın büyük çoğunluğunun da Galatasaray takımını tutuyor olması dolayısıyla ben de Galatasaray takımını tutuyordum takımım aşkım Malatyasporum kümeye düşüyor Galatasaray şampiyon oluyor ben hüngür hüngür ağlıyorum Galatasaray taraftarı sevinçle şampiyonluk kutlaması yapıyor o gün anladım ben öz Malatyalıyım ve sadece Malatyasporluyum O günden sonra benim için Galatasaray ile Fenerbahçe Beşiktaş üçü de aynı bu takımları sadece Avrupa da destekliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Kaplan (5 yıl önce)
    Bugün gördüğüm tablo beni gerçekten çok üzdü. Yıllarca Malatyaspor için mücadele eden birçok insan gs formasıyla kutlama yapıyordu. Süreç bu duruma nasıl geldi. Halbuki Süper lig'de bir takımımız var. Şehir olarak neden Yeni Malatyaspordan uzak durulmaya başlandı. Belli bir kesim dışında Malatya kimliğini sahiplenen yok. Unutmayın erkek adamın tuttuğu takım nüfus kimliğinde yazar. Malatyalı sadece Malatyasporludur!
    0
    0
    Yanıtla
  • NE ALAKASI VAR KARDEŞİM MALATYA HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZDİR YILLARDIR TUTUĞUMUZ TAKIM ŞAMPİYON OLMUŞ SEVİNMİYEK Mİ
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle haklısınız süper ligde takımımız var ama maalesef nüfus cüzdanı ninda Malatya yazanlar gidip İstanbul takımını destekliyor... Bakın Trabzon'a Eskişehir'e Konya'ya takımlarının nasıl arkasında duruyor bir kişi bile sokaklara çıkıp başka takım için kutlama yapamıyor... Çünkü bunu ihanet görüyorlar bence de haklılar... Yaşasın şehrinin takımını destekleyen büyük taraftarlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Öz Malatyalı (5 yıl önce)
    onların yüzde 80 ni malatyalı değil malatyada görevli veya görevli çocukları malatyalıların tek takımı vardır oda malatyaspor amötürde oynasa bile adı yeni veya deği fark etmes yeterki malatyamızın takımı olsun gerisi sadec rakip hiç umrumda değil kim şampiyon olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir öztürk (5 yıl önce)Öz Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    ben malatyalıyım ama ordaydım sonuna kadar GALATASARAY .. tututuğu takımı kimliğinde arayanlar gitsin güreş takımı tutsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Çekirdekçi tayfa (5 yıl önce)
    Derebeyleri beşiktaş a şehri müdafa yapıyor galatasaraya niye yapmıyor ne ilişkileri var acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Biz Malatyaspor olarak gelecek yıllarda Şampiyon olcaaz ve bu şehir gerçek Malatya lılarla coşacak.Allahın izniyle ŞAMPİYON Y.MALATYASPOR olarak Türk futbol tarihine yazılacaz.Ogün uzak değil. GS ın şampiyon luğu hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fenerli (5 yıl önce)
    Şampiyon olamadık diye takımımızı terkedecek değiliz ya
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz (5 yıl önce)
    gerçekten yazık çoğu hayatında bırakın İstanbul'da maça gitmeyi İstanbul'a gitmemiştir kimliğinde Malatya yazanlar. Eskişehir Trabzon gibi meydanlarda kutlatmayacağımız günlere Malatyalı sadece MALATYASPORLUDUR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Özpolat (5 yıl önce)deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Ağzına sağlık abim çok güzel dedin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz bey senin o bahsettiğiniz Malatyaspor şimdi amatör kümede AKP'nin belediyesi onu 12 yıl önce tarihte gömdü yerine yeni Malatyaspor diye bir takım çıkardı keşke sen o gün Malatyaspor a sahip çıksaydı Şimdi millete akıl vermeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akp nin belediyesi ne demek?chp mi olacak..tabiki akp..
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyyi o zaman sevinde kimseye deme. Onun için Malatya da adam kalmadı Adıyaman dan büyükşehir belediye başkanı atandı. Bu ayıpta AKP yönetimine yeter.
    0
    0
    Yanıtla