SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Halep'e 10 TIR Yardım

0
Güncellendi - 2016-12-15 02:53:49
Malatya'dan Halep'e 10 TIR Yardım
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, Memur-Sen Malatya Temsilciliği ve İHH Malatya Şubesinin öncülüğünde Ülke genelinde başlatılan ‘Halep’e Yol Açın’ kampanya neticesinde 10 TIR’dan oluşan un yardımı büyük bir zulüm ve katliamın yaşandığı Suriye’nin Halep kentine doğru yola çıktı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Memur-Sen Malatya Temsilcisi Kerem Yıldırım, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, İşadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KAMPANYA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ”

Suriye’de büyük bir eziyet ve zulüm yaşayan Müslümanlara yardım için düzenlenen kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan Memur-Sen Malatya Temsilcisi Kerem Yıldırım, Suriye’nin değişik bölgelerinde yaşanan katliamlardan dolayı acı çeken kardeşlerimize bir nebzede olsun yardım etmek için “SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ EKMEK BEKLİYOR, BİR ÇUVAL UNDA SEN GÖNDER” kampanyası başlattık. Toplanan yardımları ülke genelinde başlatılan ‘Halep’e Yol Açın’ kampanyası çerçevesinde bugün uğurluyoruz.

“HALEP’TE İNSANLIK ÖLÜYOR, CAN PAZARI YAŞANIYOR”

Halep’in bütün insanlık değerlerinin katledildiği kentlerden biri olduğunu belirten Yıldırım, “Terörü konvansiyonel silah haline dönüştüren milletlerin bütün dünyadan yalıtarak katlettiği Halep’te can pazarı yaşanıyor. Maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumdadır. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamı bir film gibi izlemektedir. Halep, insanlığın topyekûn öldüğü bir yere dönüşmüştür, kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur bu yüzden Halep aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. İnsanlık duyarsız, insanlık kayıtsız, en çokta ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. İslam Ümmeti adım adım izlenen ve kendisini yok etmeye hedeflenen stratejiyi nasıl görmezden gelir? Bu köhne sistemin bu çarpık düzenin kendisine dokunmayacağını mı zannediyor? Herkes bilmelidir ki; insanlığın bir gün sığınacak yeri kalmayacaktır. “Suriyeli kardeşlerimiz ekmek bekliyor bir çuval unda sen gönder” parolasıyla Yeşilyurt Belediyesi, Memur-Sen Malatya Temsilciliği ve İHH Malatya Şubesinin öncülüğünde başlatıp bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle düzenlediğimiz kampanyamız büyük ilgi gördü. Toplanan yardımlar neticesinde 10 yardım TIR’ını Halep’teki kardeşlerimize ulaştıracağız” dedi.

“TARİHİN EN BÜYÜK IZDIRABI HALEP’TE YAŞANIYOR”

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ise, “Halep’te yaşanan insanlık dramı bizim lügatımıza yeni sözler ve kelimeler yükledi. Tarih boyunca yaşanan ızdıraplarından birisi Halep’te yaşanıyor maalesef. Halep’teki çocuklarımız bilgisayar ve bisiklet hayali kurmak yerine artık bir an önce Cennet’e gidip ekmek yiyeyim diyor. Kadınlarımız çocukların başında rahat bir şekilde ölsünler ve cennete gitsinler diyerek şahadet getiriyorlar. Oradaki bütün çocuklar bizim çocuklarımızdır. Suriye’den yükselen yardım çığlığına ülkemiz hiçbir zaman duyarsız kalmadı. Malatya’da daha önce 44 günde 44 Yardım kampanyası kapsamında yardım TIR’larını kardeşlerimize ulaştırmıştık.  Bugünde bir haftalık çalışma neticesinde 10 adet yardım TIR’ımızı kardeşlerimize göndereceğiz” dedi.

“RABBİM ZULÜM ALTINDAKİ KARDEŞLERİMİZE KURTULUŞ NASİP ETSİN”

Kampanyanın öncülerinde olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise , “Halep Ümmetin bir parçasıdır. Biz millet olarak orada acı çeken Müslüman kardeşlerimize elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Rabbim hepsinin yardımcısı olsun” dedi.

Başkan Polat, “Peygamber Efendimiz bir Hadisi Şerifinde “Birbirine karşı muhabbet ve merhamette, müminler, bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut, rahatsız, uykusuz kalıp, onun tedavisi ile meşgul olduğu gibi, Müslümanlar da birbirlerine yardıma koşmalıdır” diye buyuruyor. Tırnağımız ağrısa aynı oranda vücudumuzda aynı acıyı çekmektedir. Büyük bir katliamın yaşandığı Halep ümmetin bir parçasıdır. Bütün emperyalist güçler oradaki zulme ve katliama sessiz kalıyor ama biz millet olarak onlara gücümüz oranında destek olmaya devam ediyoruz. Bugün 10 adet yardım TIR’ını Halep’e gönderiyoruz. Yardımlarımız inşallah devam edecek. Rabbim bu aziz milletimizden razı olsun. Cenabı Allah, Halep’teki kardeşlerimize bir an önce kurtuluşu nasip etsin” şeklinde konuştu.

“MAZLUMLARIN HER ZAMAN YANINDA OLAN BİR ÜLKEYİZ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise düzenlenen bu anlamlı yardım kampanyasından dolayı Yeşilyurt Belediyesi, Memur-Sen Malatya Temsilciliği ve İHH Malatya Şubesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanlarına ve İşadamlarına teşekkür etti.

Suriye ve Irak’taki zulümlerin devam etmesinden duydukları rahatsızlığı dile getiren Çakır, “Bizler bugüne kadar hep duyarlı olduğumuzu ifade ettik. Kampanyayı öncülük eden kurumlarımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın göstermiş olduğu gayretler takdire şayandır. Bugüne kadar yüzlerce yardım TIR’ını mazlum kardeşlerimize ulaştırdık. Sadece Suriye ve Irak değil, dünyanın neresinde yardıma muhtaç mazlum varsa ona ulaşan ve yardım ulaştıran bir ülke olduk. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyeti belli, hükümetimiz ve devletimiz yardım noktasında bugüne kadar büyük çaba göstermiştir. Ülkemizin hemen yanı başında yaşanan zulmü kelimelerle tarif etmek mümkün değil. Yaşam olanakları bitmek üzere olanlar ölümü arar vaziyete gelmiş. Yaşanan bu vahşete asla duyarsız kalmadık, elimizden geldiğince her türlü desteği yapmaya gayret ettik. Bugün 10 yardım TIR’ını Müslüman kardeşlerime gönderiyoruz. Böylesine zor bir zamanda kampanya düzenleyen Yeşilyurt Belediyesi, Memur-Sen Malatya Temsilciliği ve İHH Malatya Şubesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanlarına ve İşadamlarını yürekten kutluyorum” dedi.

Çakır konuşmasının sonunda, “Mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizde ağırladığımız milyonlarca Suriyeli kardeşimiz var. Onları ülkemizde en güzel şekilde misafir ediyoruz” dedi.

10 YARDIM TIRI SURİYE’YE DUALAR EŞLİĞİNDE GÖNDERİLDİ

10 TIR’dan oluşan yardım konvoyu düzenlenen törenin ardından Suriye’ye gönderildi.

Bülten

yardim

yardim1

yardim2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız