SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Washington'a

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:29:15
Malatya'dan Washington'a
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. 

Yüksek Askeri Şura kararlarına göre, mevcut  tüm kuvvet komutanları değişti.  Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2. Başkan Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Oramiral Bülent Bostanoğlu atandı. 

Jandarma Genel Komutanlığı’na Eski 2. Ordu Komutanı Servet Yörük 

Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu'nun yerine ise, 2010 YAŞ kararları kapsamında korgenerallikten orgeneralliğe terfi ettirildikten sonra 2010-2012 yılları arasında Malatya’da 2. Ordu Komutanı olarak görev yapan, halen EDOK Komutanı olan Orgeneral Servet Yörük atandı. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilmesi beklenen Orgeneral Bekir Kalyoncu da emekliye sevk edildi.

YAŞ’ın Malatya Boyutu

YAŞ kararlarına göre halen 2. Ordu Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Galip Mendi’nin bu görevdeki süresinin 1 yıl uzatılmasına karar verildi. Suriye sınırından sorumlu 2. Ordu Komutanı Org. Galip Mendi’nin, bölgedeki hassasiyet nedeniyle yerinde kaldığı öğrenildi. Org. Mendi’nin yerinde kalması konusunda bölge tecrübesi de dikkate alınarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de olumlu görüş bildirdiği öğrenildi. 

Malatya’daki 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli Hava Pilot Tuğgeneral Semih Koşucuoğlu Türkiye’nin ABD – Washington Büyükelçiliği Silahlı Kuvvetler Ataşeliği görevine atandı. 

Resmi Gazete'nin 4 Ağustos 2013 tarihli nüshasında yayımlanan YAŞ Kararları’na göre, Malatya’dan giden ve Malatya’ya gelen TSK mensupları şöyle: 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı General Atama Listesi Kapsamında

Tuğg., Halil Erkek (Top.1984-18), 2’nci Or.K.Hrk.Kur.Ybşk.Lığından Malatya, 8’inci Mknz.P.Tug.K.Lığına Tekirdağ.

Tuğg., Metin Alpcan (Top.1988-29), 6’ncı Mknz.P.Tüm.K.Em.Den İslahiye/Gaziantep, 2’nci Or.K.Hrk.Kur.Ybşk.Lığına Malatya.

Tuğg., Eyyüp Gürler (Tnk.1988-27), 2’nci Or.K.Hrk.Bşk.Lığından Malatya, 95’inci Zh.Tug.K.Lığına Malkara/Tekirdağ.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı General Atama Listesi Kapsamında

Tuğg., Semih Koşucuoğlu (Hv.Plt. 1986-42), 7’nci Ana Jet Üs K.Lığından Erhaç/Malatya, Vaşington Slh.Kuv.Atş.Liğine Vaşington/ABD.

Tuğg., Atilla Darendeli (Hv.Plt. 1986-39), Gnkur.Kuv.Glş.Ve Kay.Ynt. D. Bşk.Kuv.Glş.Yrd.Lığından Ankara, 7’nci Ana Jet Üs K.Lığına, Erhaç/ Malatya.

DERLEYEN: Görüş Gazetesi- ÖZEL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız