SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Boksör Dünya Şampiyonasında

Malatyalı Boksör Dünya Şampiyonasında
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul’da düzenlenen Büyük Kadınlar Dünya Şampiyonasında Malatya Akçadağlı Avrupa Şampiyonu boksör Hatice Akbaş, 12 Mayıs Perşembe günü ilk maçına çıkıyor. 

21 yaşındaki Akbaş, 1,5 ay önce Hırvatistan’da düzenlenen 21 yaş altı Avrupa Şampiyonasında şampiyon olmuştu. Akbaş’ın, 2016 yılında bir Avrupa şampiyonluğu ve başka turnuvalarda başarıları bulunuyor. 

Ailesiyle birlikte Akçadağ’da yaşayan ve İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Akbaş, elemelerde ilk turu bay geçti. 

Perşembe günü saat 18.00 sularında ringe çıkacak olan Akbaş, Alman rakibini yenmeyi hedefliyor. 54 kiloda yarışan Akbaş, Fenerbahçe’nin sporcusu. 

Şampiyonaya 94 ülkeden sporcular katılıyor.

Genç boksörün antrenörlüğünü yapan babası Kerem Akbaş “Hatice daha önce ülkemizi başarıyla temsil etti ve hepimizi gururlandıran şampiyonluklar kazandı. Bu turnuvada dünya şampiyonu olmasını hedefliyoruz. Gönül isterdi ki Hatice Malatya adına yarışsın ama memleketimizde bize sahip çıkan olmadı. Kızımın başarısı için gerekli her türlü desteği sağlayan Fenerbahçe Kulübüne teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

Hatice Akbaş ise, turnuvaya iyi hazırlandığını, kendisine güvendiğini ve dünya şampiyonu olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Gülağacı (1 yıl önce)
    başarılarının devamını dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali cengiz (1 yıl önce)
    İlk müsabakasında Alman rakibini ezici bir üstünlükle kazanan Hatice Akbaş, ı ve ailesini, desteklerini esirgemeyen Fenerbahce spor kulübünü tebrik ediyorum sırada Ermenistanlı rakibi var 15 mayısta
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mirro (1 yıl önce)
    Malatya kime sahip çıkıyor ki büyük köyümün büyük dertleri var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Malatyamiz seninle gurur. Duyor isallah sampiyon olursun basarilar diliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla