SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Mehlika Öztürk Dünya 3'üncüsü Oldu

0
Güncellendi - 2020-12-20 01:47:29
Malatyalı Mehlika Öztürk Dünya 3'üncüsü Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Güreş Bireysel Dünya Kupası’nda Malatyalı Milli Güreşçi Mehlika Öztürk, 57 kiloda bronz madalya kazandı.

Aslen Darende – Balabanlı olan ve 15 yaşında Milli Takım’a seçilen Mehlika Öztürk, İtalyan rakibi Arianna Carieri’yi tuşla mağlup ederek Türkiye’ye bronz madalya ile döndü.

Mehlika Öztürk bu yıl yapılan Avrupa Şampiyonası’nda da 7’nci olmuştu.

Mehlika Öztürk’ün bronz madalya ile katkıda bulunduğu Kadın Güreş A Takımı ise tarihinde ilk defa dünya üçüncüsü olma başarısını gösterdi.

Ailesi ile birlikte Tekirdağ’da yaşayan Mehlika Öztürk, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan mezun oldu.

“Darendeli olmam benim için büyük gurur”

Mehlika Öztürk, güreşe başlamasında ve başarıya ulaşması sürecine en büyük destekçilerinin baba ve annesi olduğunu ve Darendeli olmaktan büyük gurur duyduğunu söylüyor.

Yıldız Bayanlar Güreş Türkiye Şampiyonası´nda aldığı 4 birincilikle uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil etme hakkını kazandığı yıl, darendehaber.com’a konuşan Mehlika Öztürk, “Önceleri Balaban’daki evimize yazları çok gelip gidiyorduk, doğal olarak da kayısı ile uğraşıyorduk. Ben biraz da o baskın kişiliğin, ruhun buradan geldiğine inanıyorum. Bu haberi okuyacak hemşehrilerimiz gibi ilk başta akrabalarım da çok şaşırmış hatta uygun bulmamıştı. Güreş, kısa bir süre sonra benim için büyük bir aşka dönüştü ve elle ettiğim başarılar sonrasında herkes kabullendi, şimdi eş dost, tebrik ediyor, benim için dua ediyorlar” demişti.

Mehlika Öztürk ile yapılan söyleşiyi aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Aslan kızımıza tebrikler!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (3 yıl önce)
    Yurt dışında Hangi spor dalı olursa,olsun Ay yıldızlı şanlı TÜRK BAYRAĞI 'ğını göndere çektirip ÜLKESİ ni başarıyla temsil etmiş her SPORCUCU ve bunların üzerinde emeği olan herkesin başımızın üstünde ve gönlümüzde yeri vardır. Yolun ve bahtın açık olsun KARDEŞİM ?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (3 yıl önce)
    MAŞALLAH INŞALLAH daha da büyük başarılara imza atarsin Rabbim nazarlardan esirgesin AMİN
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Özcan (3 yıl önce)
    Malatya li olarak gurur duydum.insallah devamigelir??????
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Maşallah kardeşimize inş birincilikte gőrürüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (3 yıl önce)
    Durumumuz o kadar kötü ki. Artık yaşadığımız şehirde başarı elde edemiyoruz. Başka ilde yaşayan hemşehrilerimizin başarılarını sahipleniyoruz. Hergün rekorların enlerinin yapıldığı şehir olarak bültenlerin yarıştığı memleketimde sporla alakası olmayan gurubun son sürat yapılıyor denilen işlerinin yarışmalarda başarılarının ortaya çıkacağı kesindir. Şehirde alakasız işleri alakasız kişilere yaptırmak artık gelenek haline geldi. Yadırganmıyor artık. Ama unutmamalı. Helal diye gördüğünüz şeyin hesabı var. Haramın azabı var. Ama ahiret unutulmuş gitmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Başarılar dilerim inşallah 1.de olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Balıkcı (3 yıl önce)
    Gururumuz oldun. Önce Gümüş ardından Altın seni bekliyor. Başarılar ve sağlık dilerim.
    0
    0
    Yanıtla