SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Ölçüde Malatya'nın Seçimlere Hazır Olduğunu Gördük'

'Büyük Ölçüde Malatya'nın Seçimlere Hazır Olduğunu Gördük'
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, deprem bölgesinde incelemelere başladıklarını belirterek, "Bu ziyaretlerin amacı deprem bölgelerimizin yerel seçimlere hazır olup olmadıklarını kontrol etmek, özellikle seçim kurullarımızın ihtiyaçlarının ne olduğunu yerinde gözlemlemek, ihtiyaçlarını gidermek, çözüm üretmek amacıyla bölgedeyiz." dedi.

Yener, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığını ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifalar diledi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili, kurul üyeleri Orhan Usta ve Battal Öğüt ile deprem bölgesinde incelemelere başladıklarını aktaran Yener, hafta içinde Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay'da da temaslarda bulunacaklarını ifade etti.

Önümüzdeki süreçte Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa'da da kurul üyelerinin ziyaretler gerçekleştireceklerini dile getiren Yener, şu bilgileri paylaştı:

"Bu ziyaretlerin amacı deprem bölgelerimizin yerel seçimlere hazır olup olmadıklarını kontrol etmek, özellikle seçim kurullarımızın ihtiyaçlarının ne olduğunu yerinde gözlemlemek, ihtiyaçlarını gidermek, çözüm üretmek amacıyla bölgedeyiz. Malatya ilinden başladık. İnşallah başkanlarımızla yapacağımız toplantıda Malatya ilimizin ihtiyaçlarını yerinde görüp Ankara'ya döndüğümüzde bu ihtiyaçların giderilmesi noktasında çalışmalarda bulunacağız. Özellikle okullarımızın son durumu, konteyner ihtiyacımızın bulunup bulunmadığı noktasında temaslarda bulunacağız. Gördüğümüz kadarıyla başsavcımızın, komisyon başkanımızın ve seçim hakimlerimizin uyum içerisinde şu ana kadar ihtiyaçların giderilmesi konusunda azami gayret gösterdiklerini gördük. Kendilerine buradan teşekkür ediyoruz."

“Malatya'nın seçimlere hazır olduğunu gördük”

Yener, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı toplantı salonunda seçim kurulu hakimleri ve personeliyle bir araya geldi.

Toplantı gazetecilerin görüntü almasının ardından basına kapalı devam etti.

Yener, daha sonra İl Seçim Kuruluna geçti. Burada hizmet veren il ile ilçe seçim kurulu personeliyle görüşen Yener, sorunları dinledi.

Malatya’da yaptıkları incelemelerde Valilik, Başsavcılık, komisyon başkanlığı ve İl Seçim Kurulu’nun eş güdümlü olarak çalıştığını gördüklerini belirten Yener, “Birlikte çalışarak 31 Mart 2024 tarihi için Malatya ilinin seçim hazırlıklarının büyük ölçüde tamam olduğunu görmek bizleri son derece memnun etmiştir. Burada Valimize, Başsavcılığımıza, komisyon başkanımıza ve il seçim kurulu başkanımız ile değerli hakimlerimize ve personelimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca gelinen son durumu da sayın valim ile birlikte değerlendirdik kendileri konteyner ve diğer hususlarda bizlere tüm imkanlarını seferber etmişlerdir. Tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Biz de bu süre içerisinde yapmış olduğumuz gözlemlerden Malatya ilimizin yaralarını sarmak üzere olduğunu gördük. Seçim konusunda da tüm hazırlıkların yapıldığını ve büyük ölçüde de Malatya ilimizin seçimlere hazır olduğunu gördük. Tekrar 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Seçmen listelerinin de artık kesinleştiğini ifade eden Yener, “Konteynerlerin kurulacağı yerlerle ilgili olarak da il seçim kurulumuz gerekli çalışmaları yapıyorlar. Mülki idare amirlerimiz ile koordine içerisindeler tüm hazırlıklar tamamlanmıştır” diye konuştu.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Turgay (2 ay önce)
    İşiniz gücünüz seçim yazıklar olsun malatyayi yedi bitirdiniz daha hâlâ seçim yav memleket viraneye döndü kuralar çekildi sıra yok ev biborta hasar bı ağır hasar belli değil konteynırlar da perişanlık diz boyu bu halde bile seçime hazırız diyorlar haram zıkkım olsun verdiğimiz oylar herkesi kaderine terk ettiler.yazik yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • 44MALATYA (2 ay önce)
    Tabi canım her şey yerli yerinde duruyor siz öyle sağın solun yıkık olduğuna bakmayın..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert (2 ay önce)
    Siz değil miydiniz daha enkazlar yerdeyken, cenazeler enkazların altındayken genel seçim yapan. O karanlık ve zor günlerde hazır oluyor da aradan 13 ay geçmiş şimdi mi hazır olmayacak. Boş işler bunlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    sağlam tüm mekanları gezdirip göstermişlerdir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsraf (2 ay önce)
    Bazı illerde seçim sonuçları apaçık ortadadır. Malatya'da bunlardan birisi. İki üç ilçesi hariç diğer yerlerde minimum yüzde 65 ile zaten kazanacaklar. Gereksizce para zaman ve kağıt israfı...
    %67
    %33
    Yanıtla