SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'nın Üstünlüğü Var''

A- A+ PAYLAŞ

Turizm Haftası Malatya'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama etkinliğine; Vali Ulvi Saran, Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk'in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Malatya'nın Doğu'nun yükselen yıldızı olduğunu kaydetti. Kabahasanoğlu, Malatya'nın tarihi, kültürel ve doğa zenginliği bakımından önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Kayısı kenti olarak hafızalara kazınan Malatya'yı, yakın bir gelecekte turizm kenti olarak görmenin heyecanını yaşıyoruz. İnönü ve Özal gibi iki büyük devlet adamını yetiştiren, bu onuru taşıyan, sahip olduğu tarihi derinlikle, doğal güzellikleri
dikkate alındığında bu durumu turizm açısından yeterince değerlendirmeyen, Türkiye turizm pastasından hak ettiği payı şimdiye kadar alamayan Malatya için 2011 yılı bir atılım yılı olacaktır" dedi.

Programda daha sonra Ortadoğu ve Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi ve Şehir Planlamacısı Saffet Atik, "Malatya İli Turizm Master Planı Kapsamında Malatya Turizmine İlişkin Temel Bilgiler" konulu bir sunum yaptı. 20 yıl önce Malatya'da bir sunum yaptığını ve 20 yılda Malatya'da birçok değişikliğin yaşandığını kaydeden Atik, "Bu 20 yıl Malatya'ya çok şeyler katmış. Bunu her geldiğimde görüyorum ve gurur duyuyorum" diye konuştu.

Atik, Malatya turizmiyle ilgili bilgilerde
aktararak, "Günümüzde Malatya turizmiyle ilgili olumlu özelliklere baktığımızda; Malatya Doğu Anadolu'nun en gelişmiş ilidir. Birçok gösterge bunu böyle söylüyor. En yaşanabilir ikinci il hatta bu sırayı Erzurum ile paylaşıyor. Malatya'nın çok fazla üstünlüğü var. Hem kültürel hem de doğal açıdan birçok üstünlüğü bulunuyor" şeklinde konuştu.

Etkinlik müzik dinletisinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız