SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'nın 'Vefa Otobüsü'nün İlk Durağı Elazığ Oldu

Malatya'nın 'Vefa Otobüsü'nün İlk Durağı Elazığ Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrası Malatya'ya sağlanan destekler için teşekkür etmek amacıyla hazırlanan ve şehir şehir gezecek olan "Vefa otobüsü"nün ilk durağı Elazığ oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da hayata geçirilen "Teşekkürler Türkiye Projesi" kapsamında "Zor günlerimizde yanımızda olan milletimize minnettarız" sloganıyla hazırlanan "Vefa otobüsü" ile gidilen illerde kayısı ikramında bulunulacak.

Vefa otobüsünün ilk durağı Elazığ'da, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, deprem konulu serginin açılışı yapıldı.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından dua edildi.

- "Elazığ, o karanlık günde yardım oldu yağdı"

Malatya Valisi Hulusi Şahin, burada yaptığı konuşmada, 6 Şubat'taki depremlerden Malatya'nın derinden etkilendiğini söyledi.

Bu süreçte tüm Türkiye'nin kendilerine destek olduğunu belirten Şahin, depremlerin 6'ıncı ayında hazırladıkları otobüsle illeri gezerek kayısı ikramında bulunacaklarını, yardımlar için teşekkür edeceklerini dile getirdi.

İlk etapta 20 kentte program düzenleyeceklerini, ilk programlarını Elazığ'da yaptıklarını ve bunun özel bir sebebi olduğunu söyleyen Şahin, şunları ifade etti:

"Bugün Elazığ meydanında biz bir proje başlatıyoruz. Malatya olarak, Projemiz “Teşekkürler Türkiye Projesi”. Çünkü 6 Şubatta Malatya, depremlerden en fazla etkilenen illerin başında geliyordu ve Türkiye yağmur oldu Malatya'ya yağdı. Biz de 6. ayında artık yaraların kabuk bağladığı bu tarihlerde, bütün Türkiye'ye, bütün illerimize ulaşabildiğimiz kadar ulaşıp onlara bir teşekkür edip, çam sakızı çoban armağanı bizim elimizdeki en kıymetli ürünümüz olan kayısıyı ikram ederek, teşekkürlerimizi sunalım istedik. O yüzden yollara düştük. Bir otobüs hazırladık ve dedik ki 20 ilimizi esas alarak ziyaret edelim ve şükranlarımızı milletimize arz edelim. Ama Elazığ'da başlamamızın özel bir sebebi var. Çünkü Elazığ o karanlık günde, yardım oldu yağdı, o en zor olan zamanımızda Malatya'nın can simidi oldu. Malatya asla yardımı unutmaz. Malatyalılar Elazığlıları asla unutmaz. Çünkü onlar en zor zamanlarında bizimleydiler. Elazığ'da fırınlar ekmek satmadı. Lokantalar yemek satmadı, fırınlar yaptığı ekmeği Malatya'ya gönderdi, lokantalar yaptıkları çorbaları Malatyalı kardeşlerine gönderdiler. O karanlık saatlerde bizim hayat öpücüğümüz, tünelin ucundaki ışığımız olan Elazığ'a, Malatyalıların şükranlarını teşekkürlerini getirdim, sağ olun var olun. Bu felaket, Elazığ Malatya kardeşliğinin en büyük nişanesi olacaktır. Bu felaketten bir rahmet doğacaksa, bu kardeşliğin perçinlenmesi olacaktır. O yüzden de biz teşekkür turumuzu Elazığ'dan başlattık. Çünkü en büyük desteği de en büyük teşekkürü de gerçekten Elazığ hak ediyordu. Kıymetli kardeşlerim, Allah birliğimizi bozmasın. Büyük Türk milletinin bu yüksek vasıflarını kaybettirmesin ve felaketlerle de sınamasın. İyi ve güzel günlerde bir arada olmayı nasip etsin. Ben bu duygu ve düşüncelerle bir kere daha huzurlarınızda Elazığlı kardeşlerimize şükranlarımı sunuyor, hepinize saygılar sunuyorum."

- "Ne dediysek fazlasıyla bizim arkamızda durdular"

Elazığ Valisi Ömer Toraman da güçleri yettiğince komşu şehir başta olmak üzere depremden etkilenen illere destek olduklarını dile getirdi.

Malatya ve Elazığ'ın kardeş şehirler olduğunu belirten Toraman, "Deprem vesilesiyle ben şunu gördüm; Malatya ve Elazığ iç içe geçmiş, sosyal olarak, akrabalıklar, hısımlıklar, kardeşlikler tesis edilmiş. Sosyal olarak, ekonomik olarak içe içe geçmişler. Bu depremde bunu canlı olarak yaşadık, gördük. Bu iki şehir, birbirine zor zamanda kenetlendi ve bugünlere hamdolsun ulaştı. Bu süreçte bizlere destek olan bütün Elazığlı hemşehrilerime şükranlarımı arz ediyorum. Ne dediysek fazlasıyla bizim arkamızda durdular. Bize güç ve kuvvet verdiler." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde örnek bir koordinasyon sergilediklerini söyledi. Gürkan, "28 kaymakam, 28 ilçe belediye başkanı, 5 vali, 5 il belediye başkanı, o deprem sürecinde yaraların sarılması noktasında büyük gayret gösterdik." dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da kardeş şehir Malatya'ya destek olabilmek için bütün imkanları seferber ettiklerini dile getirdi.

Arama-kurtarma faaliyetlerinden enkaz faaliyetlerine, yiyecek içeceğe kadar her alanda kurumların bütün imkanlarını ilk andan itibaren Malatya'nın hizmetine sunmanın gayreti içinde olduklarını belirten Şerifoğulları, şunları kaydetti:

"Devletimiz büyük bir devlet, milletimiz hayırsever, yardımsever, necip bir millet. Bizler birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduğumuz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmadığını bütün dünyaya bir kez daha gösterdik. Devletimizin güçlü desteğiyle inşallah kısa sürede 11 ilimizde yıkılan konutlarımızın yerine yıkılandan daha fazlası yapılacak. Şehirlerimizi inşa ve ihya konusunda devletimiz kararlılıkla çalışmalarını sürdürecek."

Vefa Otobüsü'nün ikinci durağı Van olacak

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Malatya Ticaret Borsası, Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve kısa adı MAGTAD olan Malatya Gastronomi Tanıtım Turizm Derneği’nin katkı sağladığı proje kapsamında  depremin  ilk günlerinden itibaren gönderdiği  ekipler ve yardımlarla Malatya’nın yanında olan  20’ye yakın şehir öncelikli ziyaret edilecek. Bu iller arasında Van, Sivas, Tokat, Giresun, Trabzon, Bayburt, Erzurum, Erzincan  Bingöl , Bitlis , Ankara, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Muğla ve Muş bulunuyor. Otobüsün, Elazığ'dan sonraki ikinci durağı Van olacak.

Elazığ, AA-iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Arzu (9 ay önce)
    Biz ne günah işledik de Allah bize böyle yöneticiler gönderdi , vallahi merak ediyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş44 (9 ay önce)
    Özellikle Elâzığ, Van ve tokat olmak üzere tüm illerimizden Allah razı olsun. Ama gaggoşların yeri çok farklı ilk andan itibaren canı gönülden elinden geleni yapmaya çalıştı Allah hepsinden razı olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vay ki (9 ay önce)
    Enkazlar kalksaydi evler yapılsaydı olabilirdi HALAYA GELKİ GÖREM HALAYA GELKİ GÖREM hazirmiyiz şıra bazarı ekibi Malatya yirmi senede düzelmez bu gidişle gidenler geri gelmesindende umudu kestik kalanlarda gitmeye başladı nedenmi ortalama 11500 maaş alıp 10000-15000 kira nasıl ödeyeceğim derdine düştü kalanlar adamın biri başka şehirde bir hayırseverin eşyalı evinde bedelsiz oturuyormuş burdaki evinide 10000 civarına eşyalı olarak kiraya vermiş inanın bunun gibi yüzlerce örnek vardır bir hemşerimiz de onbinliraya ev tutmuş malatyda evde dolaşırken sallanıyor diyor oturduğumuz evlerde ne kadar sağlam tabi oda ayrı muamma konuşacak çok şey var ama kelimeler kifayetsiz son olarak bir hadisi şerif paylaşmak istiyorum hak etmediğin bir muamele gördüğünde unutma o kişi senin değerini anlamadan ölmez. çünkü el hakem'dir ALLAH
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (9 ay önce)
    Hala insaların derdine derman olunamamış, ihtiyacı olan bir sürü insan var, bu gezen otobüsün deposu 480 lt mazot alıyor, litresi 38 TL olmuş, gelecek zamla 40 TL' yi geçecek 18-20 bin TL civarı artık nekadar gezecek nerelere gidecek 20 bin TL den hesaplarsak sadece yakıt masrafı artık nekadar tutar bilmiyorum, vefa borcumu göstermek istiyorsun, bir yazı ile bir mektup ile çözersin, olur ya günü gelir bir daha böyle birşey başımıza gelmesin inşallah ama olurda bir gün destek olanların başına gelirse sen koşar yardımcı olur yaralarını sararsın vefa borcunu ödersin, hala bir çok insanın derdine derman olamamışken bu israf nedir buna yapılacak masraf ile kaç tane evsiz ekmek bulamayan insanın ihtiyacı görülürdü, fakire gelince israftan kaçınalım diyenler, kendilerine geldimi itibardan tassarruf olmaz hesabı, şunun şurasında ne kaldı 2024 Mart'a senin de gideceğin gün yakındır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • O kadar haklısın ki, insanın çıldırmaması içten değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali cabbar (9 ay önce)
    Bilim irfan sahibi Türkiye Turnesine süslenmiş otobüslerle durmak yok yola devam diyor anladık Reklamı ve R.T.Erdoganı takip etmeyi çok seviyor ya Cumhurbaşkanı kabine toplantısı yapıyor bu hemen ardından külliye sarayı olmayınca nikâh sarayında daire başkanlarıyla o havada toplantı yapması enteresan sen Cumhurbaşkanı değilsin bilim adamı olabilirsin kime göre neye göre lakin teşekkür öyle edilmez turneye çıktığın illerin yöneticilerini külliye sarayına pardon nikah sarayına çağırır orda yine şık bir ahenkli masa kurarsın ki yapmadığınız birşey değil!Siz değilde Malatyalıların hepsine teşekkür etme şansı doğar en azından 20 il e harcanan paralarımız burda kalır ve zamlar daha az olmuş olur,malûm mazot pahalı..Bu arada o davetliler arasında en çokta senin teşekkür edeceğin ismini bile telaffuz edemediğin meslektaşın bilim adamı prof.dr.Naci görür olmalı teşekkür ederken kayısı ikram etme şansın da olur 85 yaşındaki teyze bile Naci Görür ismini biliyor başka lafa gerek yok .Bu arada Türkiye Cumhuriyetinin aziz milletine ve cumhurbaşkanına depremde yanımızda oldukları için her bireye şükran ve teşekkürlerimi iletiyorum ve iyilikleriniz hep kalbinizde daim olsun.♥️
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ömür (9 ay önce)
    Malatya eskiden Elazığa bağlı bir kasabaydı, tekrar elazığa bağlanması mantıklı olur... Mesafe sadece 80km... Zaten bu gidişle malatya düzelmez... Üniversite adayları bile malatyayı tercih etmiyorlar, malatyada okuyan öğrencilerde başka üniversitelere geçmek istiyorlar.. Haklılar, çünkü bu yıkıntılar arasında üniversite yıllarını geçirmek ömrün güzel günlerinden bir kayıp olur...
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Zokko Taşı. (9 ay önce)Ömür isimli kullanıcı yorumuna
    Ömürün aklı kömürleşmiş. Ömürün kini, fındık kadar kalan beynini törpülemiş. Ömürün çocukluk yıllarında yaşadığı travma da bedenini fena örselemiş. Ömür belli ki sırtında kambur yükünü taşırken narin bedeninin canı pek yanmış. Biz anladık ki Bir Malatyalı sende psikolojik zedelenmeyle, debelenmeye başlayıp depresif nöbetler içinde şizofrenik dalgalanmaya maruz kalan yapın, yapısızlığa ve çapsızlığa yatkın biçimde kalıpsız ve tahtasız teşhisi ile bulunduğun sendrom seni hezeyanlara sürüklemiş. Sümsük bir kişi olup çıkmışsın. Şehir zaten ağır yaralı. Fırlak davranışlarla Tuz biber olmayı kesin. En iyisi mi sen Malatyalılara bulaşma, Maazallah Çarpılırsın. Ayna da kendini dahi tanıyamazsın.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Çap meselesi kardeşim. Adamın beyni bu kadar basıyor. Acısı var çekemiyor. Komşu köyün aciz köylüsü. Adam Malatya da ki depremden mutluluk duyuyor. Ama o küçük beyni bilmiyorki Malatya şu yıkık hali ile de ferasetli bir şekilde dim dik duuryor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Komşu küçük şehirli Ömür efendi; Malatya nın Cumhuriyetin ilk yıllarındaki nüfusuna bak bir de elazığın. Malatya 2 kat daha fazla nüfusa sahip. Oradan sallayıp durma. Malatya hiçbir zaman elazığa bağlı olmadı. Hem Malatya hem de Elazığ Osmanlı döneminde ayrı ayrı sancaklardı. Kıskançlıktan ne yapacağınızı şaşrmış vaziyettesiniz. Eminim sen depreme de çok sevinmişsindir.Allah senin gibileri ıslah etsin.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • SAHİPSİZ MALATYAM (9 ay önce)Ömür isimli kullanıcı yorumuna
    kendine Ömür diyen tırnak törpüsü sana beyin mi alsak,vicdan,merhamet ve feraset yok zahar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Tahir (9 ay önce)
    Deprem oldu, malatya yıkıldı, malatya esnafı ve insanı birbirini kazıklamadan vazgeçmedi... Ne olacak bu işin sonu...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Osman (9 ay önce)
    Teşekkürler ELAZIĞ, en zor günümüzde yanımızda oldunuz orda ki akrabalar anlattı ELAZIĞLI kardeşlerimizin depremin ilk gününden itibaren nasıl bir yardım seferberliği düzenlediğini, bir daha inşallah böyle bir felaket yaşamayız.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • İBRAHİM (9 ay önce)
    yakıt olmuş 38 tl onun yerıne minnet borconu illerin huzue evlerine yetimhanelerine gönderin bari kullanılan yakıt bizden çıkıyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • naif (9 ay önce)
    Size destek oldular, ama bir habbe kayısıyı onlardan esirgiyorsunuz... Otubusun arkasına da reklamı asmışsınız... Bari bir tır kayısıyı doldurup minnetttar olduğunuz şehirlerde dağıtsaydınız...
    %54
    %46
    Yanıtla
  • FBAY (9 ay önce)
    Güzel işler daima takdir edilir...Bizzat başka illerden gelen tüm ekipler ve gönüllü insanlarla çalıştık koşturduk. tam yorulduk derken kocaman bir güç olup yanımızda oldular.Elaziğ ve tüm illerimizden Allah razı olsun.gönlü güzel insanlardan Allah razı olsun.sağolun varolun...Allah birdaha böyle afetler vermesin.bizler için hayırlısı ne ise onu versin...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • YUSUF (9 ay önce)
    bunun yapmasındaki amaç nedir.buna harcanan para neden bi garibana ihtiyac sahibi birine verilmiyor.ya da buna ne kadar harcanıyor.sayın yetkilier bunlara cevap versin.ya da malatyanın sorunları uğraşmak varken örneğin akan çamurlu sular vs. neden böyle gereksiz işler yapıyor.sayın gürkan size verdiğimiz her oy için o kadar pişmanız ki diyecek söz yok.....
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Mustafa Murat (9 ay önce)
    Emeği geçen, yardım eden herkesten Allah razı olsun, İnşallah o günleri bir daha yaşamayız. Şimdi başka bir sorunla karşı karşıyayız, enkaz kaldırma işlemleri hızlı ve usulüne uygun olarak yapılmıyor, bir binanın enkazı bir haftada kaldırılıyorsa ortada yıkılacak binlerce bina var, ne kadar sürer artık tahmin etmek zor. Malatya toz duman içinde hava kirliliği hadsafhada , daha ne kadar bu kirli havayı asbestli tozu solumak zorunda kalacağız, yetkililerin bir an önce bu duruma el atması lazım.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • hüseyin (9 ay önce)
    Soğuk,karanlık,sisli ve karlı bir gecede ölümün ve korkunun kol gezdiği saatlerde gerçekten ,sıcak bir el, bir ışık en önemlisi maddi desteğin yanında manevi destek oldular tüm illerimiz ,bende şahsım adına ve bir nebzede kırgın olarak bu yardımları istifleyen dağıtmayan yetkililer adına teşekkür ederim allah razı olsun yardım eden ellerden bu karanlık günler gelip geçicidir ,baki olan insanlık, ahlak ve karakterdir ,deprem yardımları boyunca gördüklerim beni insanlığımdan utandırdı, ahlak yoksunu olanlar ,allahdan korkmayanlar ihtiyacı olmayan malzemeleri istiflediler,kul hakkı yediler zehir zıkkım olsun, hesabı sorulacaktır muhakkak saygılarımla.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (9 ay önce)
    hala sorunlarımız devam ederken biraz erken olmamış mı bu vefa işi.Herşey normale döner teşekkürünüde edersin ziyaretinide.Su içilmiyor,çarşı çindeki pazarları geçmiş,kural yok nizam yok boş işlerle uğraşılıyor !
    %85
    %15
    Yanıtla
  • vahap (9 ay önce)
    O şoku yaşadığımız ilk günlerde hızır gibi yetiştiler gerçekten.. Allah bin kere razı olsun herkesten. Su,ekmek sıkıntısı yaşanırken Elazığ'dan kendi araçlarına malzeme doldurup gelen çok kişi gördüm, hatta arabasını boşaltıp tekrar geleceğini söyleyenleri de... İyiki varsınız...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ali (9 ay önce)
    ooovv maşallah demek malatyaa herşey yolunda.süper.Davul zurnada varmı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Abidin (9 ay önce)
    Bir zerre yardım edene de elbette eyvallah!!! Ancak iyilik dile getirilmez. Kaldı ki yaralar hala taze ve hala kanıyor! Gerek yok diye düşünüyorum!!!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mahmut (9 ay önce)
    Sayın M. Bahadır Altaş ağzınıza sağlık çok güzel özetlemişsiniz. Yaw arkadaş memleket elden gitmiş. Şu adamların yaptığına bak hele. Bu memleketin boşa harcayacak bir kuruşu yok. Nedir bu Allah aşkına. Ben bu memlekette yaşayan biri olarak eğer o harcanan paradan zerre hakkım varsa haram olsun. Öbür dünyada iki elim yakalarında olacak.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • sağolun (9 ay önce)
    yardım eden dua eden herkese çok teşekkürler amma velakin otobus için harcanan emek ve zaman toz ve böcek sinek içinde olan sokaklara sulama ve ilaçlama için harcansa 40 derece de kapı pencere kapalı kışı bekler olduk .
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Özgür GÜL (9 ay önce)
    Düşünce güzel ve ancak zamanlama yanlış. Şehrin enkazı kaldırılmamış hala, planlamaları tam anlamı ile bitirilmemiş. Halk kışı nasıl geçireceğim düşüncesinde; önceliklerimizin bu olması gerekir diye düşünüyorum.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Ne bu acele. Daha her şey bitmedi. İnsanlar çadırda, konteynerde ya da başka diyarlarda Malatya ya ne zaman döneceklerinin hayalini kurarken. Yıkılmayı bekleyen binlerce bina varken. Yolları kapalı girilmeyen sokaklar varken. Çarşı pazar kapalı iken. Yapılması gereken bu faaliyet biraz aceleye getirilmiş gibi geldi bana.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Derviş (9 ay önce)
    Bu siyasi şovdan başka bir şey değildir. Allah ıslah etsin. Akıl, fikir, iz'an versin. Bu şehir Selahaddin Gürkan'ın şovlarından bıktı, usandı, illallah etti. Yeter yahu yeter. Çocuklarımızı kapıya çıkaramıyoruz. Temiz bir bardak suya hasret kaldık. Millet canıyla uğraşıyor Gürkan siyasi şov peşinde. Reklâm çok icraat yok. Vefaymış. Vefa kim siz kimsiniz. Bahadır Beye yerden göğe kadar katılıyorum. Her şeyin bir zamanı var be kardeşim. Her gün ellerim kırılaydı da buna oy vermeyeydim diye diye kahroluyorum. Bu adam bu milleti dert sahibi etti.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (9 ay önce)
    Bizim millet olarak en büyük özelliğimiz deprem sel yangın gibi doğal afetlerin yaşandığı günlerde göstermiş olduğumuz toplumsal dayanışmadır. Bunun en güzel örneğini yaşadığımız bu depremde gördük. Bu konuda depremin ilk anından bugüne kadar bizlerin yanında olan maddi ve manevi her türlü desteği bizlerden esirgemeyen başta komşu illerimiz olmak üzere tüm Türkiye’ye ne kadar teşekkür etsek azdır. Ancak her şeyin bir yeri ve zamanı var. Şehir enkaz altında ve her yer darmadağın. Çeşmesinden akan çamurlu suya, soluduğu havada asbeste mahkum olan. Sokakta caddede giderken hiç bir can güvenliği bulunmayan vatandaş derdine çare olacak bir makam, derdini dinleyecek bir yönetici ararken kendisine! Şehrin yöneticileri Türkiye turuna çıkmış! Oysa ki Malatya olarak bizim kaybedecek ne bir dakikamız, boşa harcayacak nede bir liramız var. Depremin acısının üzerinden daha altı ay geçmişken yaralar sarılmadan yaşam normale dönmeden sanki hiçbir şey olmamış gibi düğün dernek misali cümbür cemaat tura çıkmak nasıl bir ruh halidir. Yaklaşık 35 bin binanın 20 bin işyerinin yıkıldığı bu şehri yönetenlerin sorumluluk duygusundan uzak hiçbir şey olmamış gibi ya da geride kalan zamanda Malatya da her şey dört dörtlük güllük gülistanlık oldu dercesine. Teşekkürler Türkiye Projesi kapsamında "Vefa otobüsü" ile gidilen illerde tören yapıp kayısı ikramında bulunacak olmalarına bir anlam vermek mümkün değil. Bu işi bir şova dönüştürerek siyasi rant devşirmenin kime faydası olacaktır.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kim 2019 yılında Anadolu'yu anayurt yapmışsa ona yarayacak. Bunda anlamayacak ne var?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyalı (9 ay önce)
    Evet milletimize minnettarız Tabi bu yardımların çoğunu yerlerine ulaştırmayan çok şeyi istif yapan bazı muhtarlar bazı millet müdürler hala konteyner bekleyenler varken torpille konteyner kapıp evi sağlam evine girmeyen hakka giren bı çok insan onlarada minnetariz onları Allah'a havale ediyoruz.Bu deprem bize çok şey öğretti ama çoğu insana hicbise ogretememis çalma çırpma depoları doldurma bicok şeye şahit olduk.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Salih44 (9 ay önce)
    Elazığ adamdır selam olsun gakkoşlara
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (9 ay önce)
    Herkesten Allah bin kere razı olsun ama Vanlı kardeşlerimizin çabası bir tık daha fazla idi. Hakları ödenmez
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya da yaşayan bir Elazigli olarak gercektende sizindediginizi teyit icin yazıyorum. Herkes elinden geleni fazlasıyla yaptı. Elazig canını dişine taktı ama gerçekten VAN her yanımızdaydi. Depremin ne olduğunu en iyi bilen illerimizden olduğu için VAN herkesten daha çok acımızı hissetti. Herkesten daha fazla çaba sarfetti. Tüm Türkiye Elazig ve VAN a minnettarız.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (9 ay önce)
    Tüm benliğim ile elazig li tüm yurttaşlarımızın önünde saygı ile eğiliyorum. minnettarım.
    %89
    %11
    Yanıtla