SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Yeni Müftüsü İçin Cübbe Giyme Töreni Yapıldı

Malatya'nın Yeni Müftüsü İçin Cübbe Giyme Töreni Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen devir teslim programında konuşan Vali Ersin Yazıcı, Malatya İl Müftülüğü görevini yürütürken Çorum İl Müftülüğüne atanan Şahin Yıldırım ile Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu'ya yeni görevlerinde başarılar diledi.

Yazıcı, geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremin getirdiği ağır sonuçların yorgunluğa neden olduğunu anlatarak resmi rakamlara göre nüfusun 70 bin azaldığını belirtti.

Deprem sonrası insanlarda sosyal ve manevi anlamda bir çok olumsuz olayın vuku bulduğunu aktaran Yazıcı, şöyle devam etti:

“İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın gidişi ve yeni gelen İl Müftümüz Ramazan Dolu için düzenlenen devir teslim töreni için bir aradayız. İl Müftümüzün 8 aylık süre içinde bende oluşturduğu kanaat olumlu yöndedir. İşini iyi yapan iyi bir idareci ve iyi bir din adamı izlenimi bıraktı. İl müftümüz Ramazan Dolu’ya da hayırlı olsun. Malatya’ya en iyi şekilde hizmet edeceğine yönelik güvenimiz tam. Depremin yarattığı olumsuzluklar içinde insanlarımızda korku ve duygu karışıklığı var. İnsanların yaşadıkları travmaları kolay bir şekilde atlatmaları için sizin desteğinize ihtiyacımız var. Ülkemizi sevdiğinizi biliyorum. Sözüne itibar edilen kişilersiniz dolayısıyla anlattıklarınızın ciddi bir ağırlığı var. Toplumun rehabilitesi için bunu esirgemeyin. Son olarak her iki müftümüze çalışacakları illerde hayırlı hizmetler diliyorum.”

Şehrin zor günler yaşadığını, yıkılan binaların yerine devletin yenisini yapmaya devam ettiğini dikkati çeken Yazıcı, "Şehir eskisinden daha güzel olacak ama insanların yaşadığı travmaları çok hızlı şekilde atabilmemiz için sizin desteğine ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

Yıldırım ile Dolu da programda selamlama konuşması yaptı.

MÜFTÜ YILDIRIM'A DA VEDA YEMEĞİ..

Bu arada, Çorum’a İl Müftüsü olarak atanan İl Müftüsü Şahin Yıldırım için Havuzbaşı Restorantta veda yemeği verildi.

Valilik tarafından düzenlenen yemek programına Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra;2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Baro Başkanı Av. Onur Demez, Vali Yardımcıları, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın ve kurum müdürleri katıldı.

Veda programında konuşan Vali Yazıcı; “İlimizin çok değerli Müftüsü Şahin Yıldırım’ın Çorum iline tayini çıkması münasebetiyle bugün bir araya geldik. Görev süresince, ilimize yaptığı hizmetlerden ötürü kendisine teşekkür ediyorum. Yeni görev yerinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, görevinde başarılar diliyorum.” dedi. 

Samimi bir ortamda geçen veda yemeğinde İl Müftüsü Şahin Yıldırım’a günün anısına yönelik Vali Yazıcı tarafından hediye takdim edildi. 

 Program, Vali Ersin Yazıcı’nın İl Müftüsü Yıldırım’a yeni görev yerinde başarılar dilemesi ve davetlilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.  

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 44malatya (1 hafta önce)
    Devletin Memuruna yapilan Toren Yemek masrafinin parasini Depremde Evrerini Rahmete kavusan Aillere yardim yerine verilseydi daha Hayirli olurdu Israftan Kul hakkindan soz edenler unutmasinlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MAL'atyalı (1 hafta önce)
    İsraf israf israf. Tören için Kamu kasasından 1 kuruş bile harcandıysa haram zıkkım olsun. Çocuklarımın hakkını helal etmiyorum. Bu israfı meşru sayanlara ve bunları destekleyenleride mahkeme-i kübra'da gerçek adalet duruşmasında bekliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ünal (1 hafta önce)
    Bu olay sadece giden il müftüsünun planı olacak, çünkü beyefendi protokol ve gösteriş işlerini çok seviyor bildiğim kadarıyla,yazık gerçekten yazık, devlet ülke ne hallerde,nelere kaldık ya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    Altıüstü bir müftü işine başlayacak ne kadar abarttınız, bu israf neden? Belediye başkanları bile tebrikleri çiçekleri kabul etmedi, siz neyin töreni ve şatafatı içindesiniz, papaz olsa kabul etmezdi böyle bir gösteriş ve israfı, sen müftüsün ayıptır ya
    %72
    %28
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    cübbe giyme töreni nedir nereden çıktı,diyanetin bir memurudur ,il müftüsü olunca farklı bir boyuta mı geçiyor.bırakın bu işleri ,topluma bazı şeyleri kabullendirmek istiyorsunuz.bu olmaz yürümez.karşı duran hiç de azımsanmayacak bir vatandaş var.cüppe giyme törenini sayın vali organize etmiş olmalı ,inancımızde ruhban sınıfı yoktur ,bu tip şekillendirmeler bunun önünü açar.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 hafta önce)
    Komik, Başka derdimiz yoktu, Ne kadar önemli bir şey? Altı üstü devletten maaş alan bir memur göreve başlamış. Törenler, yemekler, toplantılar, hediyeler. Allah akıl fikir versin hepinize.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Bu haber ironidir diye düşünüyorum. Aksini aklımdan geçirmiyorum bile. Değildir değil mi? Değildir, değildir.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    Allah akıl fikir versin memleketin o kadar sorunu varken şaka gibi birşey bu
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Arif (1 hafta önce)
    Merak ediyorum bundan sonra göreve atanan jandarma komutanı için kılıç, emniyet müdürü için tabanca ya da şapka takma, inşaat yapan kurumların başına gelenler için mala ya da kürek verme, törenide yapacakmısınız?
    %80
    %20
    Yanıtla