SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya’ya Şehit Ateşi Düştü

0
Güncellendi - 2018-06-21 22:04:44
Malatya’ya Şehit Ateşi Düştü
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari’nin Çukurca İlçesinde PKK'lı teröristlerin askeri araca roketli saldırısında birisi Malatyalı olan Sözleşmeli Piyade Onbaşı Ali Seydi Özdemir (25) ile birlikte iki asker şehit oldu, bir asker ise yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin roketli saldırısında şehit olan Sözleşmeli Piyade Onbaşı Ali  Seydi Özdemir'in Malatya'daki ailesine acı haber ulaştı.

Aslen Hekimhanlı olan Şehit Piyade Onbaşı Ali Seydi Özdemir'in  Yeşilyurt ilçesi Zaviye Mahallesi Ayvalı Sokak'taki bir apartmanda oturan baba ocağına giden askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi baba Zekeriya ile anne Emine Özdemir'e verdi.

Oğullarının şehit haberini alan Özdemir çifti, gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin ailesinin oturduğu apartmana ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit Özdemir'in bekar ve 3 kız kardeşinin olduğunu belirtildi. 

Şehit Piyade Onbaşı  Özdemir, Perşembe günü Şehir Mezarlığındaki Şehitlikte toprağa verilecek.

Şehit Piyade Onbaşı Ali  Seydi Özdemir'in AKP Yeşilyurt İlçe Yönetiminde bulunan Şükrü Özdemir’in amcasının oğlu olduğu bildirildi.

BAKAN VE VALİDEN AİLEYE ZİYARET..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Vali Ali Kaban, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 20 Haziran sabahı teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit olan sözleşmeli Piyade Onbaşı Ali Seydi Özdemir'in baba ocağına giderek taziyede bulundular.

Şehidin Zaviye Mahallesi'nde ikamet eden babası Zekeriya Özdemir'e taziye ziyaretinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Vali Ali Kaban’a Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve İl Müftüsü Ümit Çimen eşlik ettiler.

İl Müftüsü Çimen’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası şehitler için dua edildi.

Bakan Tüfenkci, Vali Kaban ve beraberindekiler, şehidin babası Zekeriya Özdemir ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletmelerinin ardından taziye çadırından ayrıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, şehit evine taziye ziyaretinde bulundu.

ÇALIK'TAN MESAJ..

AKP Genel Başkan Yardımcısıve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı taziye mesajında, "Hakkari Çukurca’da eli kanlı terör örgütü PKK’nın askeri araca roketli saldırısı sonucu 2 askerimiz şehit olmuş, 1 askerimiz de yaralanmıştır.

Şehit ateşi bir kez daha yüreklerimizi yakmış,hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Onbaşı Ali Seydi Özdemir yapılan hain saldırıda şehadete yürümüştür.

Yıllardır ülkemizde alçak saldırılarla güvenlik mensuplarımızı ve sivillerimizi hedef alan PKK, kan dökmeye ve vahşet sergilemeye devam etmektedir. Terör olaylarıyla bu milleti yıldırmaya çalışanlara cevabımız nettir. Terörün kökünü kurutacağız!

Topraklarımızın bir karışında, sınırlarımızın yanında bu fitne ve alçak yuvalanmalara asla izin vermeyeceğiz. Bunu milletçe birlikle ve beraberlikle sağlayacağız.

Malatya başta olmak üzere Tüm Türkiye’yi derin bir acı ve eleme boğan bu menfur olayda şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Saldırıda yaralanan askerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun."dedi.

AĞBABA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Hakkari’de şehit düşen Malatyalı Piyade Sözleşmeli Onbaşı Ali Seydi Özdemir için taziye mesajı yayımladı.

Ağbaba, “Hakkari Çukurca’da teröristlerin askeri araca roketli saldırısında iki askerin şehit olduğunu, bir asker yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Maalesef aylardır ne terör saldırıları sonlandırılıyor, ne de şehit haberlerinin önüne geçilebiliyor. Ülkece daha fazla şehit haberi değil, teröre karşı gerekli önlemlerin alındığı haberini duymak istiyoruz. Toplumsal barışın sağlanması için her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyacımız var”dedi.

Şehitlerden Piyade Sözleşmeli Onbaşı 25 yaşındaki Ali Seydi Özdemir’in Malatya Hekimhanlı olduğunu belirten  Ağbaba, “Malatya ‘ya bir kez daha şehit ateşi düştü. Her iki şehidimize de Allah'tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi.

"VATAN SAĞOLSUN"

20 Haziran Çarşamba günü hain terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Malatyalı sözleşmeli Piyade onbaşı Ali Seydi Özdemir için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Terörü ve teröristleri lanetleyen Başkan Polat, mesajında şunları belirtti:

"Son yıllarda teröre karşı elde edilen büyük başarılarla dağılma noktasına gelen terör örgütleri, ülkemizdeki barış, huzur ve kardeşlik ortamını bozmak için hain bir saldırı düzenlemiştir. Bu hain saldırıda gözünü kırpmadan Vatan nöbeti tutan evladımız sözleşmeli Piyade Onbaşı Ali Seydi Özdemir şehit olmuştur. Öncelikle şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi, silah arkadaşları ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Terörü ve terör destekçilerini şiddetle kınıyorum. Terör ve terör destekçileri şunu iyice bilmeliler ki, vatanı ve milleti için bu ülkedeki 80 milyon kişi seve seve canını verir. Bitme noktasına gelen taşeron terör örgütleri son çırpınışlarını yapmaktadır.  Terör ve terör destekçileri,  devletimizin kudreti, hükümetimizin iradesi güvenlik güçlerimizin mücadelesi ve halkımızın da desteğiyle yok edileceklerdir. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Vatanı için şehitlik mertebesine ulaşan Piyade onbaşı Ali Seydi Özdemir ve diğer şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Vatan sağolsun."

Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Mesut44 (5 yıl önce)
    Ben bir milletvekili akrabası olarak yazıyorum ben aslanlar gibi hakkaride askerliğimi icra ettim hemde üst bölgesinde çatışma bölgesinde ben torpil mi yaptırdım söyleyin bakalım şuursuz yazı yazan.... EDİTÖR'DEN: Bir milletvekili yakını olduğunuzu, askerliğinizi Hakkari bölgesinde yaptığınızı öne sürüyor, sonra başkalarına hakaret ediyorsunuz. Önce açık adınızı, soyadınızı, sonra yayınlanmamak üzere ancak teyit için telefonunuzu, hangi milletvekilinin akrabası olduğunuzu, hangi tarihte, hangi 'üs' bölgesinde ('üst' değil) görev yaptığınızı yazacaksınız, sonra tepkinizi belirteceksiniz, o da 'terbiyeli' bir üslupla. Size, bu cevabın da, Hakkari- Çukurca başta olmak üzere bölgede 'seyyar' Jandarma olarak askerlik görevini ifa eden biri tarafından verildiğini bilin, ayrıca.
    0
    0
    Yanıtla
  • bhrli (5 yıl önce)
    yazık ki yazık malatyama .. milliyetçi malatyama .. şehit ateşi düşümüş toplasan cenazede bin iki bin kişi .. bayram günü avm kalabalığının yarısı kadar olmayan bir şehit uğurlaması .. çarşı meydanın bile daha kalabalık olduğu bi uğurlama .. yakışmadı sana malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer yaşa (5 yıl önce)
    alah rahmet eylesin aylesinin ve türk miletin başı sağ olsun mekanı cenet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Halk (5 yıl önce)
    Vatan sağolsunnn allah rahmet etsin inşallah .. evet vatan sağ olsun ! Ama hanginizin oğlu askerdeeeee ????? Veya hangisi yaparken Şırnak’ta Hakkari’de ???? Vatan vatan diyip de bu milletin duyguları ile inancı ile prim yapmayınnnn !
    0
    0
    Yanıtla
  • korkusuz (5 yıl önce)Halk isimli kullanıcı yorumuna
    siyaset yapma burada gençecik bir askerimiz şehit olmuş allah rahmet eylesin vatan sağolsu de yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (5 yıl önce)
    Şehidin üzerinden kim siyaset yapar kim pkk ve onun yan kuruluşları ile yan yana ise Allah onun belasını versin kim tavizler verdiyse terörist e Allah onlarında belasini versin kürt kardeşlerim teröristlerle ve terör seviciler değil Irk diye bir şey yok insanlar aslında bölgesel farklılıklar gösterir Atatürk ün sözü ile kim kendini Türk hissederse Türktür artı bu ülkenin adına TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİRR
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor 1966 (5 yıl önce)
    Allah mekanını cennet eylesin anaya babaya sabır versin bir şehit yakını olarak onları biz anlarız tekrar şehidimize rahmet diler Türk Milletinin başı sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Rabbim bunun gibi vatanseverleri başımızdan eksik etmesin. Cennet mekanın olsun. Hainler kahrolsun. Bu vatan şehit kanı ile ayaktadır. Hainler bu kanda boğulacaktır. Ailesine sabırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah yiğit (5 yıl önce)
    Rabbim rahmet eylesin.Mekanı cennetir inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • SinanA (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, Allah ailesine sabır versin...
    0
    0
    Yanıtla
  • melita44 (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Ülkemizin ve Malatyamızın başı sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Sn. Ağababa ,terörün bitmesi için önce partiniz ve C.başkanı adayınız tavır almalı.Maalesef tavır almanız şöyle dursun ,terör ve teröristi söylemlerinizle cesaretlendiriyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • SinanA (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Şehit haberlerinin altında siyaset yapmayın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil sönmez (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Habur a bak sen oslo da dolmabahçe de pkk ile görüşen kimdi çözüm sürecinde depolanan silahları döşenen bombaları ne çabuk unuttun hdp yi meclise kim getirdi biraz sorgula sen önce Şehidimize Allah tan Rahmet Ailesine sabırlar dilerim zengin İ para öder bedelli yapar gariban İn çocuğu işsizlik den şehit olur bu Vatan içinn
    0
    0
    Yanıtla
  • Uzman jandarma (5 yıl önce)
    Ağbaba mesa j yayınlamış trajik bir durum. Sezgin tanrıkulu gibi chp vekilleri pkk cenazesine katılıyor ve avukatliklarini yapıyor. Gerçekci olun biraz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uzman kardeş çözüm süreci ni gördün mü sen doğu pkk ile silah deposuna çevirirken barzaninin sigaraları ülkeye sokulur ken devlet in savcısını terörist in ayağına götürene bak Şehid e kim kelle dedi askerlik yangelip yatma yeri değil kim dedi bir kaç Mehmet şehit oldu diye meclisi olağan üstü toplayamayız diyen kimdi hdp lileri kim trt ye doldurdu trt kürdü ile
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kemal (5 yıl önce)Kamil isimli kullanıcı yorumuna
    Kamil kardesim sonunu kadar haklısın ama sorgulamadan çok biat sistemine yöneldikleri için anlamak biraz zor oluyor. Sehidimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has malatyalı (5 yıl önce)
    rabbim rahmet eylesin mekanı cennet bahçesi olsun türk milletinin başı sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (5 yıl önce)
    Rabbim şahadetını kabul etsın..Allah sabır versın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Şahadetin mübarek OLSUN YIGIDIM......KANIN yerde KALMAYACAK......
    0
    0
    Yanıtla
  • darendeli (5 yıl önce)
    Sayın Ağbaba! Madem artık teröre karşı önlem alınsın şehit vermeyelim diyorsunuz, o zaman hergün askerlerimizi şehit eden bu kalleş teröristlere destek için mahkemelerde ve gösterilerde boy gösteren CHP milletvekilleri için de gereğini yapıp hizaya getirmeniz gerekmiyor mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Terörist ile kim Diyarbakır da miting yaptı apo yu kim sayın yaptı çözüm sürecini hdp li akiller aylık kim 50bin TL maaş bağlattı şehidin abisini kim işten attırdı yarbay İ
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Atlı (5 yıl önce)Kamil isimli kullanıcı yorumuna
    Kamilmisin nesin her yoruma yorum yazmak gibi bir vazifede edinmişsin.. Başka kapıya sana burada ekmek yok..RABBİM ŞEHİDİMİZE RAHMET ETSİN KALANLARINA SABIRLAR VERSİN. ÜLKEMİZDE BU TERÖRİSTLERE YANDAŞLIK YAPANLARA DESTEK OLANLARA ONLARLA KOL KOLA GEZENLEREDE RABBİM LANET ETSİN İNŞ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık Turgay kardeş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (5 yıl önce)
    Aziz ruhu şad olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kırkdort (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin inşallah, sevenlerine sabır versin
    0
    0
    Yanıtla