Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyatları’na hazırlık yolunda aralarında Malatya’nın da olduğu 10 ilde 7 gün 24 saat spor faaliyeti yürütülecek çok amaçlı ‘Spor Fabrikaları’ kurulacağını açıkladı.
İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirlerde 5 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan Spor Fabrikaları, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Rize, Samsun ve Tekirdağ’da ise 3 dönüm üzerine kurulacak. Küçük ve orta ölçekteki illerdeki spor fabrikalarının her biri için 6 milyon TL harcanacak.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gençlerin ilkokuldan lise çağına kadar sporcu fabrikalarından ücretsiz yararlanabileceğini ifade etti ve tesislerin 7 gün, 24 saat açık olacağını söyledi.
Çalışmalar Haziran Ayında Başlayacak
2012 Londra Olimpiyatı'nın ardından spor camiası ile yapılan değerlendirmelerden sonra, hazırlanan raporlar Bakan Kılıç'a teslim edilmişti.
Bakan Kılıç, genç nüfusu 17 milyonu bulan Türk gençliğini spora yönlendirmenin formülünü buldu. İstanbul'a 3, Ankara 2, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Rize, Samsun ve Tekirdağ illerine çok amaçlı 'Sporcu Fabrikaları' kurulacak. İsim babası Bakan Suat Kılıç'ın olduğu bu 'Sporcu Fabrikaları' iki farklı modelde inşa edilecek. Büyük illerdeki sporcu fabrikaları 5 dönüm arazi, küçük illerdekiler ise 3 er dönüm arazi üzerine kurulacak.
Bu salonlarda takım sporları ve bireysel tüm spor faaliyetleri gerçekleştirilebilecek. Büyük illerdeki tesislerin maliyeti 10 milyon, küçük illerdeki tesisler ise 6 milyon TL civarında olacak. Diyarbakır ve Samsun'daki sporcu fabrikalarında sona yaklaşılırken diğer illerdeki inşaatlara ise, haziran ayında başlanacak.