SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Yeni Adliye Binasını Kısa Sürede Kazandıracağız"

A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Malatya'ya inşa edilecek yeni adliye binasının ihalesinin 24 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.

Tunç, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da valiliği ziyaret etti, Vali Hulusi Şahin'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesine geçen Bakan Tunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile görüştü.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Tunç, burada açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde depremin yaralarının sarılması için büyük bir seferberlik başlatıldığını, buna milletin de ortak olduğunu dile getiren Tunç, yıkılan şehirlerin yeniden inşa edilmesi anlamında bütün illerde büyük çalışmalar yapıldığını belirtti.

Deprem bölgesinde adalet hizmetlerine yönelik de önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyleyen Tunç, binalardan örnekler alınarak delillerin toplanması için büyük çaba gösterildiğini, cezai soruşturmaların başlatıldığını ve bunlarla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini bildirdi.

- "Yeni konutların yapılmasıyla ilgili önemli mesafeler alındı"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şöyle devam etti:

"Deprem nedeniyle Malatya'mızda ana hizmet binamız, Adalet Sarayı'mız, hukuk mahkemelerinin bulunduğu ek bina ağır hasar gördü ve bu binalarımız yıkıldı. Depremin hemen akabinde Malatya Adliyemizi geçici olarak uygun kamu binalarına taşımak durumunda kaldık. Geçici binalardan Malatya'mızı, Malatya Adliye'mizi kurtararak Malatya'mıza yakışır yeni bir adalet binamızı kazandırmanın çalışması içerisindeyiz. Bir noktaya geldik. İnşallah Malatya'ya yeni bir adliye binasını kısa süre içerisinde kazandıracağız. Yapım ihalesini 24 Ağustos'ta yaparak inşaatına başlayacağız. Hızlı şekilde ihale sürecini gerçekleştirdikten sonra da Malatya'mıza yakışan bir adalet sarayı inşa edilmiş olacak. Eski binamız 34 bin metrekarede hizmet veriyordu. Yeni binamız 82 bin 547 metrekare yani eski binanın üç katı büyüklüğünde modern bir hizmet binamız olacak. Bunu ısrarlı bir şekilde takip edeceğiz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

Depremden etkilenen vatandaşların dertleri ve sıkıntılarının gündemlerinden hiç düşmediğini vurgulayan Tunç, seçim süreci boyunca da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetin unutmadığını, sürekli bölgedeki illerin ziyaret edildiğini anlattı.

Bakan Tunç, şunları kaydetti:

"Seçime giderken, seçim beyannamemizde 6 ana başlıktan bir tanesi depremdi ve ilk önceliği depreme verdik. Depremde yaraların sarılması ve bundan sonra depreme karşı dayanıklı, afetlere karşı dayanıklı şehirlerin üretilmesi anlamında da milletimize vaatlerimiz oldu. Bu alanda da yeni konutların yapılmasıyla ilgili önemli mesafeler alındı. Sene sonuna kadar inşallah depremzede vatandaşlarımız, birçok yerde, bir çok ilimizde, Malatya'mızda da sıcak yuvalarına kavuşmuş olacaklar. Yıkılan şehirlerimizi yeniden inşa etmek biraz zaman alacak ama bu zamanın daha kısa olması anlamında da önemli gayretlerimiz var."

Bakan Tunç'a ziyaretlerinde  Malatya milletvekilleri Abdurrahman Babacan, Bülent Tüfenkci, İhsan Koca ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak eşlik etti.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Mehmet (9 ay önce)
    Selahattin gürkan depremin yıktığı şehri nasıl imar edileceğini çevre şehircilik bakanına bıraksın bir an önce kendi yıktığı kuzey kuşak yolunu yapsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Avni (9 ay önce)
    Caddeler genişletilmeli. Trafik çok önemli bir sorun.Araban ile caddelerden ,şehir merkezlerinden geçebilmek işkence haline geldi. Birçok yere otopark yapılmalı.Hizmete yönelik bir anlayışla yapılmalı. Pahalı bir işletme haline dönüştürülmemeli.Rant haline getirilmemeli. Merkezi yerlerde ücretsiz temiz tuvaletler yapılmalı. Malatyanın eski hali şuna benzetiyorum.100 m2lik bir hanede 25 kişi oturuyor gibi izdiham halindeziz.Dar, sıkışık ve kalabalık.Biraz meydanları ,yolları geniş tutunuz. Malatyalılarda birbirleriyle dayanışma içerisinde olmalılar. Birbirimize saygılı ve medeni bir toplum olmalıyız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (9 ay önce)
    yay kardeşim şehri yay bir yerde sıkıştırma yoğunluğu azalt ..trafik mırafik sorunu biter
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MECZUP (9 ay önce)
    Şunların hâline bakın ilkokullu müsamere çocukları gibi fotoğraf çektiriyorlar, harbiden bunlar kendi hallerine bakıp gülmüyorlarmı sanki çok ciddi bir şey yapıyorlarmış gibi gayet resmi amaç yukarı görsün aferin size desin, ilk önce siz bu şehirde yıkık, yatık, metruk, harabe olmuş binaları kaldırın gelen şöyle yapacağız giden böyle yapacağız gerisi kiraz bahçesi, enkaz kaldırmaları bu hızla devam ederse sene 2040 ancak Malatya temizlenir yerine yenisini yapmak ta bir on sene gitti depremzadeler yeni evlerini görmeden ahirete göçtü, fotoğraf çektirmek için gösterdiğiniz resmiyeti enkazları kaldırmaya çaba harcasaydınız şimdiye merkezlerde binaların temeli atılmıştı, ha derseniz bizim gücümüz ve bildiğimiz bu eyvallah der bekleriz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Abdullah (9 ay önce)
    Ne yaparsanız yapın Malatya bitti. Öz Malatya lılar hep taşındı, Malatya 'yı araplar, doğu ve güneydoğu lar doldurdu. Malatya nın hatta Türkiye nin tadı kalmadı.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • yıldırım (9 ay önce)
    aman haaaa amannnn.. malatyaya bakan geldiğinde vekiller resim versinler onun haricinde kayıplar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    önceliğiniz trafik olmalıdır. yapılanmada parsellerin üstüne bülbül kondursanız yinede itirazlar vs olacaktır ancak t r a f i k tüm memleketin sorunudur. sıtmapınarından-vali konağından vilayete 45 dakikada gidilebildiğini unutmayın. yeşiltepeden çevre yoluna -çarmuzudan çevreyoluna yarım saatte gidildiğini-niyazî mısr î nin çekilmez halini ,cengiz topelden kanalboyuna geçişteki eziyeti u n u t m a y ı n!!! her geçen gün artan araç yoğunluğunu göz önünde b u l u n d u r u n!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ramazan (9 ay önce)
    İDAM GELSİN bak suç işlenebiliniyormu.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Yahuuu (9 ay önce)
    Yılan hikayesine dönen adliye binası...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (9 ay önce)
    Depremden sonrada gözümüz sizi aradı başkanım. Vessalam
    %74
    %26
    Yanıtla