SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya'yı Eski Günlerine Getireceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Malatya eski Valisi, Ankara Valisi Vasip Şahin, depremin ilk gününden itibaren Ankara’daki tüm imkânları Malatya için seferber ettiklerini iletti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise 6 Şubat’ta yaşanan deprem ile birlikte Vali Şahin’in Malatya’daki gelişmeleri yakinen takip ettiğini ifade etti.

Vali Şahin'le birlikte gelen ve Malatyalı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Hüseyin Ar, “Öncelikle Malatyalı hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ankara Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı olarak, Sayın Valimizin Başkanlığında 6 Şubat’tan bu yana teyakkuz halindeyiz. Sizlere fiziksel ve kilometre olarak uzak olabiliriz ama gönül olarak sizlerle her zaman beraberiz. Acılarımız paylaşıyoruz, elimizden gelen maddi, manevi her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Ankara Esnaf Odası olarak Malatya’da esnaflarımız için çarşı kuruyoruz. Buradaki son duruma bakmak istedik. Ben tekrardan geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İnşallah yaralı sararak, bu enkazın altından kalkacağız” şeklinde konuştu.

Depremin yaralarının sarılması noktasında gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyen Sincan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsa Yalçın da, “Sayın Valimiz Vasip Şahin Bey ile Malatya’ya geldik. Buraya gelince yıkımın ve durumun vahametini daha iyi anladık. Biz Türk Milleti olarak, çok hızlı bir şekilde organize olduk ve gerekli yardımlar deprem bölgelerine ulaştırıldı. Hayatın tekrar normale dönmesi için hızlı bir şekilde çalışmalar yapılıyor. Valimiz Vasip Şahin Bey’in önderliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ülke olarak yaraları saracağız. Elimizden ne gelirse onu yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Malatya eskisi gibi huzur şehri ve seçkin insanların şehri olma noktasında emin adımlarla ilerleyecektir”
Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürkan, “Malatya’mıza geçmiş olsun dileklerinde bulunma noktasında başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, valilerimize belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, kaymakamlarımıza, siyasi partilerin genel başkanlarına, sivil toplum örgütlerine, hayır kuruluşlarına, hayırsever vatandaşlarımıza ve milletimize teşekkür ederim, hepsi Malatya’mıza geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Malatya’mızı ziyaret etmeniz bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Valimiz Vasip Şahin’i hem kaymakamlık hem de Malatya Valisi olduğu dönemlerde valimizi Malatya ile özdeştirmiştik. Malatya’mızda kaymakamlık ve valilik yaptığınız dönemlerde nezaketinizle, devlet duruşunuzla, zarafetinizle, milletimizin gönlünde taht kurdunuz. Malatyalılar sizleri çok seviyor.

6 Şubat’ta vuku bulan deprem ile birlikte Sayın Valimiz Vasip Şahin Beyefendi Malatya’yı ve Malatya’daki gelişmeleri yakinen takip etti. Malatyalı hemşerilerim adına sizlere müteşekkir olduğumu ifade etmem istiyorum. Hayır kuruluşlarının yardımı noktasında Malatya’mıza çok yardımcı oldunuz, sizlere teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Diğer taraftan Ankara Esnaf Odaları 91.000 Dev Öğrenci Okulu’nun bulunduğu alana konteynerlerden bir çarşı yapıyorlar. Biz belediye olarak kendilerine gerekli yeri tahsis ettik. Bu çalışma da esnafımızın bir an evvel ticari hayatına başlama noktasında esnaf oda başkanlarımızın emeği var. Diğer taraftan Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımızın, belediyelerimizin, derneklerimizin ve yaptırdığı iş yerleri ve konteynerler hepsi bir araya gelecek, Malatya eskisi gibi huzur şehri ve seçkin insanların şehri olma noktasında emin adımlarla ilerleyecektir.

Gerek bakanlarımız gerek valilerimiz gerek belediyelerimiz ve gerekse de diğer kurum ve kuruluşlarla uyum içerisinde çalışıyoruz. Malatya’da depremin etkisinin kamuoyunda az yansıması da Malatya’daki birlikteliktir. Yoksa yıkımın boyutuna baktığınızda Hatay’dan sonra en fazla yıkım Malatya’dadır.  İnşallah el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde Malatya’yı eski günlerine getireceğiz” dedi.

“Malatya’mız daima güzel günleri yaşasın”
Her daim Malatya ve Malatyalı vatandaşların yanında olduklarını belirten Ankara Valisi Vasip Şahin de, “Malatya benim için kalbimde yeri olan özel bir şehirdir. Depremin başından beri Malatya’nın yanında olmaya gayret ettik. Sağ olsun esnaf odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, hayırsever vatandaşlarımız tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da büyük bir özveriyle deprem bölgelerine yardıma koştular. Şu anda Ankara, Türkiye genelinde en çok depremzedeyi misafir eden kent konumundadır. Ankara’da depremzede kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Kısacası Malatya’ya ve Malatyalı kardeşlerime geçmiş olsun demek istiyorum. Allah bir daha böyle ir acıyı göstermesin. Malatya’mız daima güzel günleri yaşasın” diye konuştu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ZİBETRA (1 yıl önce)
    "Malatya'yı Eski Günlerine Getireceğiz" derken, yani "değişen birşey olmayacak" mı demek isteniyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yolcu (1 yıl önce)
    Medyada konuşmak kolay Ne vekileri sahada Ne Bld baskanlari Malatya'nın Yerlisi olarak diyorum 2Ay olmuş daha enkazlar yerde Acil yikilacak binalar duruyor Millete Dönün diyorsunuz kalacak yer yok Kendim orta hasarlı evimde kalıyorum gidecek kalacak yerim olmadığını için Malatya 1yil içinde ayağa kaldıracak mis sen kendin bı yerinden kalkta
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Malatya yi eski haline getirir bundan yana kuşkumuz yokkk ama ben 30yildir temellideyim ben evimi temmellide istiyorum benim 20km uzakta işim yokkkk
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Ak Parti'ye oy yok artık akıldan haktan hukuktan yanayız liyaktasizliğe torpile oy yok
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ZİBETRA (1 yıl önce)Kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Erken konuşma bence :) En az 30-40 oy alırsa hiç şaşırma.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Necatin (1 yıl önce)
    Başkan sen laf üretmekten başka bişey yapmıyorsun
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Mevcut yönetim anlayışı ve kadrolar ile geleceğin Malatya sının inşa edileceğine tecrübelerimizden dolayı inanmıyorum. Liyakatın bilimin arka plana atıldığı bir yönetim anlayışından kalite ve modern yaşanabilir şehirler çıkmaz. Ancak rant çıkar birileri cebini doldurur.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Kim ınanır kadir inanır bende ikna oldum
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Reel (1 yıl önce)
    Tamam, ben ikna oldum
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Sayın vali medyada fazla görünmeyi sevmeyen, işini yapmaya çalışan, mütavazi halkla içiçe olan bir yönetici idi, kendisine başarılar dilerim.
    %62
    %38
    Yanıtla