SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karıştırmak İsteyenlere Müsaade Etmeyeceğiz"

0
Güncellendi - 2017-11-23 19:41:58
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Cemal Gürsel Mahallesi’nde evlerin işaretlenmesinin Alevilere yönelik yeni bir provokasyon olduğunu belirterek, “Malatya'yı karıştırmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz, hukuk önünde hesap soracağız."dedi. Ağbaba, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Soylu tarafından cevaplandırılmak üzere bir de soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, olayın Alevilere yönelik bitmek bilmeyen provasyonların son halkası olduğunu belirtti. Malatya’da daha önce de Alevilerin evlerinin işaretlendiğini hatırlatan Ağbaba, Türkiye’nin dört bir yanında tahrik kokan bu tür olaylarla karşılaşıyoruz.Adıyaman’da, İstanbul Bahçelievler’de , Üsküdar’da Alevi vatandaşlarımızı tedirgin etmek isteyenler tarafından Alevilerin kapıları işaretlenmiş, ancak failler ortaya çıkarılmamıştı. Bu saldırıların son durağı Malatya, Cemal Gürsel Mahallesinde yaşandı” dedi.

Ağbaba, “Alevi-Sünni arasında ayrım yapmak,kardeşi kardeşe düşürmek isteyenleri 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Cemal Gürsel Mahallesi’nin komşusu olan Paşaköşkü Mahallesinde de gördük. O gün halkımız sağduyulu davranarak bu kişilere geçit vermemiştir. Bugün de Cemal Gürsel Mahallesi’nde evlerin işaretlenmesinin ardından bu tür provokasyonlara geçit vermeyeceğimizin bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, “Gerek Malatya Valimiz ve Emniyet Müdürümüzle , gerek mahalle sakinlerimizle sürekli diyalog halinde olup, gelişmeleri yakından takip ediyoruz.İl örgütümüz mahallede gerekli incelemeleri yapıp, mahalle sakinleri ile görüşmeler gerçekleştiriyor.Olayın faillerinin bulunup hukuk önünde hesap verinceye kadar mücadele edeceğiz.Cumhuriyet Halk Partisi olarak , Malatya’yı karıştırmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmak üzere konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na bir de soru önergesi verdi.

Ağbaba, önergede özetle Malatya’da yaşanılan gelişmelerden bahsederek, “Türkiye genelinde bugüne kadar Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği kaç olay yaşanmıştır? Bu olayların tarihleri nedir? Hangi yerleşim yerlerinde gerçekleşmiştir? Bugüne kadar Alevi vatandaşlarının evlerini işaretleyen kişilerden kaçı yakalanmıştır? Bu kişilerden kaçı ceza almıştır? Malatya Cemal Gürsel Mahallesi’nde yaşanılan saldırının ardından hangi işlemler yapılmıştır? Cemal Gürsel Mahallesi’nde evleri işaretlenen vatandaşların tamamının Alevi olması tesadüf müdür? Bölgede bir daha aynı saldırıların yaşanmaması için bir önlem alınması düşünülmekte midir?" ifadelerine yer verdi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Murat (6 yıl önce)
    Öncelikle böyle bir terbiyesizliği,adiliği,alçaklığı,kınıyor ve lanetliyorum,Alevi yada Sünni olarak değil insan olarak lanetliyorum,mezhepçi olduk ırkçı olduk,menfaatçi olduk herşey oldukta insan olamadık,bu tür provakosyanlar pirim amaçlı yapılır,bir olabilsek insan olabilsek,bu çarpı olayı kimin umrunda olacakki gülüp geçerdik,birbirimize düşman olmak kime ne fayda sağlayacak,sen sucusun sen bucusun kardeşlerim bizi yıllarca mezhepçilikle,siyasi görüşle bölüp , salt çoğunluğu sağlamak için bizleri birbirimizle korkutup,düşmanlaştırıp yönettiler,ve bu mezhepçilik olayını taze tutup,alevi vatandaşlarımızın içindeki o malum endişeleri diri tutmak için kasıtlı yapılmış olaylardır,bu olayın arkasındada kim veya kimler varsada bintürlü belasını versin
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (6 yıl önce)
    Bunu yapan her kimse ne alevidir ne de sünni ne kürt ne de türk.Yine kirli eller iş başında. Herkesin ayık olması lazım.Malatyada bir huzur havası hakim.Kimse kimsenin inancına karışmıyor.Alevi sünni kürt türk herkes kardeştir Malatyada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyin kafası (6 yıl önce)
    Bir sünni olarak bunu yapanları kınıyorum. İnsanlık tektir, bunu yapan bedbahttır. Zaten mobeseden çabuk yakalanıp ceza alırlar. O mahalledeki kardeşlerimizde bizim can kardeşimizdir, selam olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (6 yıl önce)
    Bu devirde her tarafta kamera varken bu şerefsizler yakalanıp cezalandırılmazsa böyle durumları çok yaşarız.malatya'yı yönetenlerin hep birlikte olayı bir an önce açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla