SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ Genel Müdürlüğüne Mert Atandı

0
Güncellendi - 2021-08-27 16:53:44
MASKİ Genel Müdürlüğüne Mert Atandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü'ne, Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanı İnşaat Mühendisi Mehmet Mert vekaleten atandı. Bu görevi 2 yıldır sürdüren Mehmet Yaşar Karataş'ın ise emekli olduğu bildirildi.

Mert, MASKİ'de düzenlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da katıldığı törenle, görevi Karataş'tan devraldı.

BELEDİYENİN BÜLTENİ..

Düzenlenen devir teslim töreniyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Bülteni de şöyle:

"MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş’ın emekli olmasından dolayı MASKİ Binasında bir tören düzenlendi. Törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Genel Sekreter Cemal Nogay, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve personeller katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş’ın emekli olmasının ardından yerine vekaleten Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert atandı.  

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş’ın görev süresince MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hizmet ve yatırımların slayt olarak gösteriminin ardından konuşmalara geçildi.

Programda veda konuşması yapan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, “Böylesi bir günde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İş hayıtımın ve memuriyetimin 41. yılını doldurdum.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, MASKİ gibi dev kurumu bize güvenerek emanet etti. MASKİ Genel Müdürlüğü son derece büyük bir kurum. Önemli bir kurum. Çalışan arkadaşlarımızın gecesi yok, gündüzü yok. Kurum bünyesinde ciddi bir düzen kuruldu. Kurumsallaşma adına çok ciddi aşamalar kaydettik. Hayatım soyunca Sayın başkanımızdan çok şeyler öğrendim. Kendilerine teşekkür ediyorum. Zorluklara rağmen kurumumuz kendi yağıyla kavrulmasını bildi ve yatırımlarına devam etti. Bunu Sayın başkanımıza borçluyuz. Bizlerden desteğini asla esirgemedi. Hemşehrilerimiz adına kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş’ın görev süresince başarılı çalışmalara imza attığını belirten Başkan Gürkan ise, “Türkiye’de en fazla yatırım yapan belediye Malatya Büyükşehir Belediyesidir. Malatya Türkiye’nin değil inşallah dünyanın parlayan yıldızı olacaktır. Türkiye’de 30 büyükşehir belediyesi arasında en fazla yatırım ve hizmeti yapan Büyükşehir Belediyesi Malatya’dır. Bu tesadüf değildir. Niyet hayırsa, akıbet hayır olur. Yaşar bey burada iki buçuk yıla yakın görev yaptı. Görev süresinde buranın disipline edilmesi, bütçenin disipline edilmesi noktasında, hizmetlerin sağlıklı, adil ve eşit verilmesi noktasında büyük gayretler gösterdi. Kendilerine bu süreçte yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında da kendisine sağlıklı, huzur ve mutluluklar diliyorum. 41 yılın sonunda alnı açık bir şekilde emekli olmuştur. MASKİ Genel Müdürlüğüne Vekaleten Mehmet Mert kardeşimizi atadık. Kendileri de gece gündüz demeden çalışan bir kardeşimizdir. Birlikte bir ekip ruhu içerisinde daha iyi hizmetler sunmanın gayreti içinde olmanızı temenni ediyorum” diye konuştu.  

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Emekli olan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş’a bugüne kadar göstermiş olduğu hizmetlerden dolayı bir plaket verdi.

MASKİ’DE DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nde devir teslim töreni yapıldı. Yaş haddinden dolayı emekli olan Mehmet Yaşar Karataş, görevi Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert’e devretti

2.5 yıl boyunca görev yapmanın ve konularında uzman bir ekip ile çalışmanın gururunu yaşadığını ifade eden Mehmet Yaşar Karataş, görev yaptığı süre zarfında Malatya için önemli proje ve yatırımlara imza attıklarını kaydetti. Karataş, “Bugün benim için duygusal bir gün. Yaklaşık iki buçuk yıldır sürdürdüğüm görevim bugün itibariyle sona ermiştir. Burada kutsal bir hizmet vermeye gayret ettik. Malatya’mız için gece gündüz demeden takım halinde güzel çalışmalar yaptık. Alt yapıya yönelik güzel projeler geliştirdik. Bir kısmı bitti, bir kısmı devam ediyor. 65 yaşını doldurduk, zorunlu emeklilikten dolayı bu görevi Mehmet Mert kardeşimize devretmiş bulunuyoruz. Mehmet Bey bizden sonra bu bayrağı çok daha yükseklere taşıyacak. Çok daha güzel hizmetlere vesile olacaktır. Birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Mehmet Mert kardeşime de başarılar diliyorum” dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğü’ne vekaleten getirilen Mehmet Mert ise, kendisini MASKİ Genel Müdürlüğü görevine layık gören Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Mert, “Genel Müdürümüz Mehmet Yaşar Karataş beyi uğurlamaya geldik. Sayın başkan da bu görevi bize verdi. 30 yıldır Malatya’dayım, 30 yıldır kendisini tanıyorum. Benim ağabeyim. Her zaman bizlere yardımcı olmuştur. Yine yardımlarına devam edeceğini biliyorum. Bundan sonraki hayatında ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MASKİ eski Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş’a çiçek takdim etti.  

Genel Müdürlük makamında yapılan devir teslim töreni sonrasında MASKİ eski Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve personel ile tek tek kucaklaşarak vedalaştı. Karataş, kurum önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından uğurlandı."

malatyahaber.com- Bülten

FOTOĞRAF: Devir teslim töreninde Gürkan, Mehmet Mert (sol başta) ve Yaşar Karataş (sağ başta) ile birlikte

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • malatyanın içinden (2 yıl önce)
    mehmet mert kurt bir idarecidir eğer hala değişmediyse. maskideki daire başkanlarını ve şube müdürlerini mutlaka gözden geçirecektir
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    Yaşar Bey nasıl emekli olmuş. Daha saçları simsiyah. EYT çıktı da bizim mi haberimiz yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa k. (2 yıl önce)
    Mehmet Mert beyi tanımam ama en ücra mahallelerde dahi yapılan yol asfalt çalışmalarını görünce Maskinin başına böyle çalışkan ve başarılı birinin getirilmesi beni çok mutlu etti Malatya'ya çok faydasının dokunacagini düşünüyorum. Yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız Kem söz eden arkadaslar ; belediye ye geçmiş donemlerde tarikatlar cemaatler aracılığıyla getirilmiş ve yatmaya alışmış olan ( sözde müslüman) insanları elestirseniz veya onların hatalarını yanlışlarını konussaniz keşke ama tabi onları konuşmak yürek ister ?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Adil (2 yıl önce)
    Hayırlı olsun,belediyenin araçlarının denetimi yapılsın herkes özel işini arabalarla yapmasın devletin mazotu yazık günah Selaattin beye bu konuda büyük iş düşüyor denetim şart
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya'nın çocuğu (2 yıl önce)
    Yıllardır şerefiyle Malatya ya hizmet eden ; halkın kazasız belasız ulaşımını sağlamak ,kolaylaştırmak için aynı gün içinde Pötürgenin haydaran Mahallesi'nde , Arapgirin çaybasında Darende nin Doğanşehir in en ücra köşelerine yetişmeye çalışan adı gibi MERT MÜDÜRÜMÜZÜN HER DAİM YANİNDAYİZ . Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Selahattin Gürkan beyi yapmış olduğu çalışmalardan ve her işi ehline vermesi nedeniyle tebrik etmemiz gerekir ... Teşekkürler Selahattin başkan.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Memet Mert Maraş çocuğu ama iyidir, yıllardır Malatya'da çalışıyor
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    Selahattin Gürkan göreve geldi geleli en hayırlı işi yaptı.. Belediyenin, işini düzgün yapan nadir burokratlarindan biridir Sayın Mehmet Mert...Allah yardımcısı olsun
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Maske mesafe liyakat(hijyen) (2 yıl önce)
    Sayın Başkan Daha bizim ayrı bir çevre yolumuz metromuz yok. Şehir içi yollar malum zaten Kanalboyu diye övündüğümüz yerden burnumuzu tutarak geçiyoruz. Nasıl oluyor en fazla hizmet yapan il ve belediye oluyoruz. Ankara İstanbul belediye başkanları sormazmı biz armut mu topluyoruz diye Başkanım keşke Büyükşehir başkanı olmasaydınız kendi ekibinizi kuramadınız hep eski adamlar atanır oldu he bu arada yanıldım ben her devrin adamı S.. beyi beklerdim müdür olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    Gerçekten şunu anlamıyorum. Bir önceki yönetim Mehmet Mert'i yolsuzluk yaptığı iddiasıyla açığa aldı, süründürdü, ceza verdi. Mehmet Mert bu yönetim gelince de tekrar üst kademe de görev aldı. Bakın Mehmet Mert'i karalamak için demiyorum. Çelişkiyi anlatmak istiyorum.
    1. Mehmet Mert suçlu ise neden göreve tekrar geldi?
    2. Mehmet Mert suçsuz ise ona leke atan ve onun mağdur olmasını sağlayan insanlar hakkında (ki biri vekil şu anda) neden bir aksiyon alınmadı? ödül gibi vekil yapıldı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet MERT bey bütün davaları kazandı ve anlının akı ile belediyedeki görevine tekrar başladı. Malum bir grup ve daha öncesinde muhterem ! fetöcülerin emrine girmediği için kendisi ile çok uğraştılar. Hizmet kalitesi az veya çok tartışılır. Adamlığına laf yok. 2.5 yıldır imkanları doğrultusunda elinden gelenin en iyisini yapıyor. Yeni görevi hayırlı olsun.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Allah hayırlı etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (2 yıl önce)
    Adam gibi adam. Allah işini rast getirsin. Yaptığınız işleri asla unutmayacağız. Emeklilik hayatınız hayırlı olsun.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Dursun (2 yıl önce)
    Allah utandırmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • selim (2 yıl önce)
    Deveye boynun eğri, demişler; nerem doğru ki, demiş maski neren doğru hangi yaptığın iş hizmet doğru fazla değil 100 yıl değil 10 yıl önce Malatya 2 etap 2 bölge yapılırken bu alt yapıyı yapan firmadan döşenen borudan su şebeke hattına olur onayı veren müdür nerde şef nerde neden hesap soran yok. Yıl 2021 bütün alt yapı şebeke hattı yeniden yapılıyor şu an gel o yumuşak koltuktan kendini bir kaldır bir bak ne yapıyorlar en az 80 cm derinlikte döşenmesi gereken su hattı kaç cm ye döşeniyor kaçlık boru çekilmesi gerekli kaçlık boru çekilmiş o aldığınız maaş hak et kim işini yapmıyorsa haram zıkkım olsun bu milletin iki eli bu dünyada öteki dünyada da yakasında olsun geçmişte burayı kontrol etmeden onay verenler dahil olmak üzere. Bu milli servet yaptırılan iş denetleme yok işini yapan yok boşuna dememişler balık baştan kokar bu kurum kime bağlı daha ne söleyeyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun (2 yıl önce)
    Yakışır Allah uyandırmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ekici (2 yıl önce)
    Baskan hayırlı olsun inşallah sizden dilegimiz kiralik özel otolar icin personele verdiginiz araclari mutlaka kontrol etmenizdir onun yakıtı kirasinda kul hakkı vardır ateş olur birgun buna göz yumanlara
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İhaleli işlerde kontrolcülere verilen arabalardan belediyenin haberi belki de yoktur
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (2 yıl önce)
    Ahmet Çakır'ı Kayseri'den transfer yaptığı için eleştiriyorduk ama bugün dönüp bakınca ehliyet ve liyakata önem verdiği anlaşılıyor. Getirdiği adamın 15 yıl su kanal tecrübesi vardı, çevre mühendisi ve doçentti. Sonrası klasik Malatya hikayeleri. Aradan kaç yıl geçmiş hala onun projelerinin meyvesini yiyoruz. Adamın sistemini bozmasaydık daha da devam ederdi. Bakmayın başkanın rekor destan söylemlerine belediyeyi şey götürüyor. Yaşar bey emekli maaşını yükseltmek için geldi, şekil şemal ile uğraştı, kendi soyadını da kurumu da geri götürdü. Mehmet Bey saha tecrübesi olan çalışkan şantiyeci biri ama Özgür bey ile kıyaslandığında çok yetersiz. Allah Malatyamızı ve suyumuzu felaketlerden korusun, işimiz zor.
    %100
    %0
    Yanıtla