SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Maymun da Firarda, Hayvanat Bahçesinden Kaçıran da!.

Maymun da Firarda, Hayvanat Bahçesinden Kaçıran da!.
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'da bir kişi, sahiplenilmesi yasak olduğu için kendisinden alınan makak cinsi maymunu Malatya hayvanat bahçesinden kaçırdı. Diyarbakır'da polisin aradığı şahıs, yerinin tespit edilmesi üzerine maymunu doğaya bırakıp bir kez daha kayıplara karıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen ay sahiplenilmesi yasak olan maymunu Ferhat K'den alarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

İşlemlerin ardından maymun, Büyükşehir Belediyesi'nin Orduzu Pınarbaşı'ndaki Malatya Hayvanat Bahçesine gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde Malatya'ya giden Ferhat K, maymunu istedi, red cevabı alınca, bir süre sonra maymunun  bulunduğu kafesin kilidini kırarak, maymunu alıp kayıplara karıştı.

Durumu fark eden hayvanat bahçesi yetkilileri, şüpheli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu üzerine çalışma başlatan polis, Ferhat K'yi Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Fiskaya Mahallesi'nde buldu.

Polisi görünce Ferhat K, hayvanat bahçesinden aldığı maymunu doğaya bırakarak kaçtı.

Maymunun bulunması ve şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bu arada, maymunun kaçırılması ile ilgili olarak Malatya'da da Büyükşehir Belediyesi tarafından sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığı, bazı görevlilerin görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Diyarbakır, AA-  malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Kayısı adam (1 yıl önce)
    Siz adamın meymununu alırsanız , adam da gelir meymunu geri alır . Belediye meymun çalacağına sokaklarda ki pitbull(yasak ırk) köpeklerini toplasın :) selo başkan boşuna soruşturma açmış , gece yarısı dahi olsa girer birisi oradan hayvan çalar bunun için personeli sorumlu tutamazsınız en iyisi güvenlikleri çoğaltın kimsenin ekmeğiyle oynamayın herkesin çağası çoluğu var
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Yaşamak (1 yıl önce)
    Belediye gerçekten o maymuna iyi davransaydı, güzel bir yaşam sağlasaydı o kafesin kapısı dahi açık bırakılsaydı ordan çıkıp gitmezdi... Demek maymun orda bir gelecek görememiş, ihmal edildiğini anlamış...
    %56
    %44
    Yanıtla
  • İSİMSİZ (1 yıl önce)Yaşamak isimli kullanıcı yorumuna
    hayatımda okuduğum en saçma yorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bu şehir eskilerin ifadesi ile malamat edilmeye devam ediliyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • suat44 (1 yıl önce)
    İyi ki aslanın kapılarını açıp gitmemiş adam :) adam geliyor o kadar kameranın ve görevlinin içinde maymunun kafesinin kilidini kırıp maymunu alıyor çalışanların nasıl görevlerini yerine getirmediği ortada ama sadece bazı kişilerin yeri değişmiş sanki gittikleri yerlerde görevlerini yapacaklar....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (1 yıl önce)
    Selo başkan bu işe ne diyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından sorumlular hakkında soruşturma başlatmış sonucunu çok merak ediyoruz. Ya arkadaş hayvanat bahçesindeki bir maymuna bile sahip çıkamayıp Malatya'yı reklam ettiniz.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Başkan ne diyecek bu işe iki elin parmak uçlarını birleştirip,cumhuriyet tarihinde bir ilk.ilk defa bir hayvanat bahçesinden hayvan çalındı.bu malatyamızın değerine değer katmıştır,ilimizin reklamını yapmıştır der.....
    %88
    %12
    Yanıtla