SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Meclise Taşıyacağız"

A- A+ PAYLAŞ
 
İlçe ve belde gezilerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın içme suyunu karşılayan Gündüzbey Pınarbaşı kaptajı çevresindeki taş ocakları olmak üzere gelişigüzel açılan taş ocaklarının insanlar için tehdit oluşturmaya başladığın ve bu sorunu Meclis’e taşıyacağını belirtti.
 
Yeşilyurt ilçe ve köylerini ziyaret eden vekil Ağbaba, “Son günlerde gündemde olan ve İsrail’i koruma amaçlı olarak ilimize kurulacak füze kalkanı ve Şeker Fabrikasının satışı dışında, Malatya için ciddi tehlike arz eden bir konu daha var.  O da gelişigüzel verilen ruhsatlarla açılan taş ocakları. Örneğin, 600 binden fazla insanın içme suyunu karşılayan Gündüzbey beldesindeki Kaptaj yakınlarında kurulan taş ocakları.  Buradaki taş ocakları Malatya merkez olmak üzere bir çok ilçe ve beldemizin içme suyu ihtiyacını karşılıyor.  Yani çok özellikli bir kaynak. Ama bu kaynağın etrafına taş ocağı işletmesi veriliyor.  Bilindiği gibi taş ocaklarında dinamit kullanılır.  Patlatılan dinamitlerin yarattığı yer sarsıntısı da içme suyu kaynağımız için büyük tehlike.” diyerek dikkatleri denetimsiz ve gelişigüzel verilen taş ocakları işletme ruhsatlarına çekti. 
 
Ağbaba;  “Malatya'nın dört bir yanında maden ve taş ocakları açılıyor. Birilerini zengin etmek için köylülerin hayatı tehlikeye atılıyor. Çevre yok ediliyor. Şimdi Örnekköy'de, köyün dört bir yanında taş kırma ocakları açılıyor. Bu ocaklar için ÇED raporu veren insanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Hiç böyle bir şey olabilir mi? Dünyanın hiç bir yerinde örneği yok. Sen 'taş çıkaracağım' diye köylünün sularını tehlikeye atacaksın, çevreyi yok ediyorsun ve onarılmaz şekilde çevreyi yok ediyorsun. Bunlarla ilgili mücadelemiz devam edecek. Bunun için Malatyalıların desteğine ihtiyacımız var. Önümüzdeki hafta içerisinde bu taş ocakları ile ilgili bir çalışmamız olacak ve bunu Meclis'e taşıyacağım. Sadece Yeşilyurt'ta değil, Doğanşehir'de, Arguvan'da ve Türkiye'nin her yerinde aynı problem var. Malatya'nın dağları birilerine peşkeş çekiliyor. Kimin eliyle, devlet ve hükümet eliyle" dedi ve konuyu meclise taşıyacağını ve halktan bu konuda kamuoyu oluşturmak anlamında kendilerine destek olmalarını istedi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız