SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meğer 'Ebeveyn Odası'nı da İlk O Akıl Etmiş!

0
Güncellendi - 2016-12-07 05:58:47
Meğer 'Ebeveyn Odası'nı da İlk O Akıl Etmiş!
A- A+ PAYLAŞ

  • Battalgazi Belediyesi'nin rutin iş ve faaliyetlerinin birçoğunu "Türkiye'de ilk" diye lanse eden- ettiren Belediye Başkanı Gürkan, bu kez Türkiye'de ilk olarak evlerde- dairelerde "ebeveyn odası"nı da 12 yıl önce kendisinin gündeme getirdiğini öne sürdü

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlerinin sorunları masaya yatırıldı.

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Aslan, Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, bazı meclis üyeleri, Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Latif Okyay, Ruhsat ve Denetim Müdürü Süleyman Şahin, dernek yönetimi ve dernek üyeleri katıldı. Burada konuşan Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, istişarelerde bulunmak üzere bu toplantıyı organize ettiklerini belirterek, “Burada müteahhitlerin Battalgazi’mizin, Malatya’mızın sorunlarını paylaşmak üzere başkanımız bizlere bilgiler verecek. Bizde arkadaşlarla bundan yola çıkarak Battalgazi bölgesinde çalışan müteahhit arkadaşları toplayarak burada çeşitli konuları, sıkıntılarımızı, dertlerimizi başkanımızla paylaşmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Herkesçe malum olduğu gibi Battalgazi Belediyemiz güzel bir çalışma içerisinde. Bu çalışmalarından ötürü huzurlarınızda Battalgazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, yatırım ve yatırımcının önemine dikkat çekerek, “Biz belediye olarak müteşebbisimize, müteahhidimize bakış açımız, yani toplumda üretim yapan, yatırım yapan, istihdam oluşturan kişi ve kuruluşlara bakış açımız onların elemanıymışız gibi bakarız. Bizim felsefe anlayışımız, vizyonel görüş ve düşüncemiz budur. Çünkü üretim olacak ki toplum huzurlu olsun. Üreteceksiniz ki toplumda istihdam oluşsun. Bir kişinin istihdam maliyeti 100-150 bin lira arasındadır. Hepinizin yanında onlarca insan çalışıyor. Bu bizim için minnet duyulacak bir şeydir. Netice itibariyle toplumda bir kişi, bir başka kişiye ekmek veriyorsa, o kişi bizim için kıymetlidir ve muteberdir. Bir kişiyi azımsamamak lazım. Bazen o bir kişi tüm toplumu huzursuz edebilir. Biz olaylara bütüncül olarak bakarız” ifadelerini kullandı.

Haktan ve adaletten yana olduklarını belirten Başkan Gürkan, “Battalgazi Belediye Başkanlığı yaptığım, gerek daha önce çalıştığım yerlerde birinde bir haksızlık, bir adaletsizlik vuku bulmuşsa o muhakkak bize iletilsin. Kim olursa olsun ona müdahale ederim ve gözünün yaşına bakmam. Yani biz burada milletin adına gelmişiz, verilen kaynağı adil ve adaletli bir şekilde dağıtmak durumundayız. Burada bizler tevazuyu kendimize şiar edineceğiz. Burada ilgili başkan yardımcımız ve müdürlerimizde burada. Kendilerine verdiğimiz talimat şudur: Adaletten, haktan, hukuktan sakın ola ki bize bizden sonra beddua edecek bir şey olursa vebali günahı boyunlarına deriz. Burada bilerek haksızlık yapılıyorsa bunda benim haberim olursa zaten müdahale ederim. Eğer haberim olmaksızın yapılıyorsa da vebalim günahım boyunlarınızadır deriz. Siyasi kişi seçilene kadardır. Seçildikten sonra göğsümüzdeki parti rozeti kalkar, toplum rozeti vardır.  Biz gayet açık ve şeffafız. Bu anlamda sizin zihninizde en ufak bir soru işareti olursa, en ufak bir tereddüt veya kuşku varsa bunu bize lütfen iletin. Bizim görevimiz buradaki objektifliği, buradaki adaleti sağlamak, herkese eşit ve adaletli davranmanın temel esasını bu kurumda sağlamak durumundayız” diye konuştu.

Ebeveyn odası fikrini Türkiye’de ilk dile getiren kişinin kendisi olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Ne yazık ki bunu Malatya’da hayata geçiremedik” diyerek, “2004’te Belediye Başkanı olduğumda ebeveyn odası fikri vardı. Ana babalarına bakmayan gelin veya damatlar olur. Bir dördüncü odanın yanında beşinci oda yapın mutfağı olsun, tüm ihtiyaçlarını karşılayacakları bölümleri olsun. Bir kapısı evin içinde, diğeri öte tarafta olsun. İstedikleri zaman içerdekileri kullansınlar, istemedikleri zaman kapıyı kapalı tutsunlar. Günlük takip edilebilsin. Yani gelin bakmaz, evlat bakar, damat bakmaz, kızı bakar. Bu konsepti de yapmamız lazım dedik. Bu çok önemli bir şeydi. Bunu gündeme getiren Türkiye’de biz idik. Ne yazık ki bunu Malatya’da hayata geçiremedik” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

selahattin

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Hamza (7 yıl önce)
    O toplantıya katılmış biri olarak ve inşaat sektörü hem alaylı hemde Üniversite mezunu olan birisi olarak yazmak zorundayım Sayın başkanın anlatmak istediği mimari yapıyı anlayamayan yada yanlış anlayan arkadaşlar için izah etmem gerekiyor.Başkanın bahsettiği yapıda hem içerden hemde dışardan girişi olan amerikan mutfak ve içinde banyo tuvaletinde olduğu ek bir yapı yani yanında ebeveynleri ile kalmak zorunda olan ancak kendi çekirdek ailesinin rahatlığınida düşünerek hem bakıma ve ilgiye muhtaç büyüklerinin ihtiyaçlarını takip edebileçegi hemde eşi ve çocukları ile rahatça yaşayabileceği bir ev mimarisidir.Biz ekip olarak bu konuyu dikkate alıp 4+1 yerine 3+1+1 şeklinde evler planlamayı düşünüyoruz ve talebin olacağından da eminiz.Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Tülay (7 yıl önce)
    Bu memlekete çalışkan, dürüst, adil, yenilikçi adam yaramaz. Gürkan Malatya'da bir tane.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (7 yıl önce)
    Tüm eleştiriler bir yerden yazılmış gibi içi boş. kıskançlık. Duygusu ile yazılmış elestiriler olmuş. Geçmişinde şaibe olmayan büyükşehrin nimetlerden faydalandirilmayan kendi projeleri ile borcu olmayan yeni kurulmuş bir belediyeyi eleştirirken insaflı olun partizan duygular ile eleştirmeyin malatya ve değerlerine sahip çıkan tarihi değerlere ve malatya nin geçmişine saygı duyan proje üreten SON KALEDİR SN GÜRKAN YEDİRMEYİZ siyasi heveslerinize. . Son sözüm haberi yapan hanımefendiye belliki ön yargılı ve taraflı. gazeteci tarafsız ve malatya sevdalısı olmali
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan kardeşim, ön yargı ve tarafsızlıktan dem vurmuşsun da , artık nasıl bir talimat almışsın ki, haberin altında yazılı olduğu halde Battalgazi Belediyesi'ne ait bir bülten olduğunu görememişsin. Vatandaş kimin ne yaptığını biliyor, görüyor fakat sizin olmayan hizmetleri görüp övgüler dizmenize olduğu kadar haberin altında olmayan isimleri de görüp yaftalama yeteneğinize hayran kaldım.
    0
    0
    Yanıtla
  • ERSİN TEMEL (7 yıl önce)
    1995 Yılında çöşnükte bir daire aldım yaklaşık 25 yıldı ebeveyn dairesi kullanıyordu kaldıki bu gelenek osmanlıdan kalma bir gelenek olduğunu cümle alem biliyor eski örnekleri arapgir ve kemaliyede var gidip fikir sahibi olsunda zatı şahaneleri kendini nimetten saymasın. Atalarımız 100 yıl önce düşünmüş.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ışık (7 yıl önce)
    Sayin baskanim ebeveyn odasi olmasi artik farz olmustur. Insaatci firmalar buna el atarsa cok makbule gecer. dediginiz gibi gelin bakmasa oglan bakar. Damat bakmasa kiz bakar. Birileri bakar. Cok guzel olur. .ins en kısa zamanda insaat firmalari başlarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Sayın başkanı takip ederim. Sadece sahneye oynuyan hedefinde Büyükşehir başkanlığı olan, bürokratları kullanarak bir yerlere gelmeye çalışan ve çalışkan gözüken bir başkan gözümde. Amma takdir ettiğim tarafı vekilleri çok önemsemiyor ve takmıyor. Bu hoşuma gidiyor bazen. Başkada ne hizmeti olmuş merak ediyorum. Battalgazi'nin durumu ortada.Eski malatya geleniniz varsa bir şehir merkezini görün. Arabalar tıkış tıkış. Park edemiyoruz. Böylemi hizmet götürüldü. Tarih ne güzeldir. Bir milletin tarihine bakarak karar verebilirsiniz. Sayın Selahattin Gürkan'ı değerlendirmek için EskiMalatya'ya gelip bakın. İçler acısı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan Bey sizi kutlarım, güzel bir tespitte bulunmuşsunuz. Eskimalatya esnafı kan ağlıyor, dert anlatacak kimsesi yok. Eskimalatya'da herhangi bir esnafa sorun size anlatsın.. Bu iş öyle toplantı salonlarında yandaş grubuna nutuk atmakla olmaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (7 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    nankörlük farklı birşey senin orayı turist merkezi yaptı adam. sen eğer akıllı olsan başkanına sahip çıkardın tüm malatya çıksın gelsin eskimalatyayı görsün. eskiden dükkanınızın önü çamur at pislikleri ile doluydu. şimdi tüm türkiye hatta yurtdışından çıkıp geliyorlar izbelik kervansaray dönemlerini hatırla bence. eskimalatya niye iflah olmuyor belli. :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen Eskimalatya'ya heralde yeni taşınmışsın üstadım sen birde Selahattin başkandan önceki Eskimalatya'yı bir görseydin . Allah aşkına eleştiri yaparken biraz vicdanlı olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Yaptığı hizmetler saymakla bitmez o yüzden saymıyorum başkası yapar o üzerine atlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (7 yıl önce)
    Buraya hep eleştiri yazdım durdum hatta alay ettim ama, Malatya da çalışan iş yapan birşeyler katan biri varsa oda Selahattin GÜRKAN'dır.Gerçekten de benim gözümde halkının yanında hizmet yapan biri varsa oda başkandır Büyükşehir belediye başkanı bile bu dam kadar çalışmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Herhalde çöp kamyonlarından bahsediyorsunuz... Battalgazi belediyesi namına bir tek onlar var. Onlar da olmasa böyle bir belediye var mı yok mu terreddude dusecegiz. Hangi hizmet Allah aşkına...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (7 yıl önce)Nk isimli kullanıcı yorumuna
    Asfalt plenti, konkosör kurulmuuş köy yollarına kadar tüm yollar safaltlanıyor, Yeni belediye hizmet binası yapılıyor. nisana taşınacaklar, askerlik şubesi alınmış kanalboyundaki atatürk kız lisesine yeni okul yapıyor. temizlik tamam, tarihi hamam kamulaştırılmış yapılıyor tarihi çınar kamulaştırılmış yapılıyor bir çok belediyede olmayan araç alınmış hazır ama diger belediyeler gibi belediye personelinin altına değil. yeşil kuşak projesi yürüyor ki bu türkiyeye örnek bir proje mahalle müzeleri yapılıyor. muhtar evleri. kenti geliştirmek için turistleri çekecek şemsiye sokaak tur otobüsü gibi çalışmalar yapılıyor bu arada hesabında parası olduğu borçlu olmayan tek belediye deniliyor. Şimdi sana soruyorum kim ne yapmış bu kadar sürede bazıları evine misafir gelse iki tane fazla ekmek götüremezken tutup eleştiri yapıyorlar ya şaşıyorum. birde bu adam yanlız tek başına teşkilat tutmuyor büyükşehir yeşilyurta bakıyor. bu adam olmasa battalgaziyi bitirirlerdi güç yetmiyor diye tüm rahatsızlık. daha benim bilmediğim hatırlamadığımda çok şey var.
    0
    0
    Yanıtla
  • kara (7 yıl önce)
    Ebeveyn'i lastik gibi nereye çekerseniz oraya gider.oysaki haberi tam anlamıyla okumuş olsak, Başkan Gürkanın ne demek istediği her haliyle anlşılmakta. Ben Ortaokul kafasıyla anlıyorum da, sizler niye lastik gibi çekiyorsunuz. Ebeveyn dede-nine, teyze enişte, hala enişte neblem sırala sırala dur işte.bundan bahsetmiş. Allahım yarabbim sizler çekmişsinizde çekmişsiniz..ha babam zorlayın ha.parça felan kırmayasınız. Şu memlekette zaten hizmet eden başkan ne zaman alkışlanmış ki şimdide alkışlana veyahutta takdir edile. Başkan Gürkan'ın hizmetlerinden memnunuz..Allah razı ola...
    0
    0
    Yanıtla
  • Pervin (7 yıl önce)
    Ebeveyn odası nedir? Yüzyıllardır yatak odası denilen şey değil mi bu ebeveyn odası? Zorlama bir terim gibi geldi. Aslında demek istediği "Dede-Nine", yani "Dedeveyn-Nineveyn Odası". (Bu da benim sayın başkanın lügatına bir ilk olarak hediyemdir)
    0
    0
    Yanıtla
  • Uzaylı (7 yıl önce)
    Mars One Vakfı 24 ila 40 arasında yerleşimciyi 9 yıl sonra Mars'a göndermeyi planlıyormuş. Bence Başkanı da yanlarına alsınlar. Yenilikçi fikirleriyle Mars’ta lazım olur. Hem orada su içse dahi 'ilk' olur, ilklerine binler onbinler katar!
    0
    0
    Yanıtla
  • Begüm (7 yıl önce)
    Baskan gurkani elestirirken Allah rizasi icin hizmetlerine goz ayin.kesin elestirenler bir menfaati gerveklesmemistir.Ayrica haberi okudum.Haberde ne varki elestirmissiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Batuhan (7 yıl önce)
    Selahattin gurkan malatyani n tek vizyonu olan baskanidir.niye elestirirsiniz.konuyu nerelere cekmissinuz.yazik vallahi. Malatya icin calisan bir baskani elestirirseniz sizlerden suohrlenirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Nk (7 yıl önce)
    Şu müthiş aklını biraz da hizmete, Battalgazi bölgesini varoşluktan kurtaracak projelere birazcık ama birazcık kullansa keşke... Battalgazi'de yaşayıp bu şahsın başarılı olduğunu düşünen bir kişiye bile rastlamadim... Kendi adima diyorum ki elim kirilsaydi da bu şahsa oy vermeseydim... Bir dahakine asla ama asla oy vermem yine aday gösterilirse...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramo (7 yıl önce)
    evimde anneme bakan bakıcı var benim çok sıkıntı çekiyoruz. malatyalı mütahitlere sesleniyorum cidden böyle ev yapsanız tutar normal yaptığın 3+1 evin içine artı 1+1 şeklinde ebeveyinler için bir yaşam alanı yapılabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramo (7 yıl önce)
    ebebeyin odası yazarken bahsedilen olay 4. oda mı evin içinde bir ev düşünün ki diyor aynı ev ancak ikinci 1+1 şeklinde bir mutfağı olan tv sini izleyebileceği uyuyabileceği büyük bir oda bence mantıklı ben ilk defa duyuyorum ama hanım annenle yaşamak istemiyor düşün annende senle yaşamak istemiyor düşün aynı evin içinde farklıymış gibi olacak ben öyle ev olsa öyle bir eve geçmek isterim şahsen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilenci (7 yıl önce)
    Allasen Battalgazi Belediyesinde bir danışman yok mu ki bu türden basit işlerle övünen başkanı sakinleştirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • m.m.yilmaz (7 yıl önce)Dilenci isimli kullanıcı yorumuna
    bir dizide vardı , " ben buldum patladı gitti " diye övünen pilavcı karakteri , niyeyse o aklıma geldi şimdi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (7 yıl önce)
    Guinness Rekorlar kitabının merkezi Türkiye olsaydı bütün rekorları bu alırdı... Kesin bilgi .. Yayalım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    Bu şahsı İŞKURdan tanırız...dezavantazlı gurplar veya bundan dolayı,türkiyede tek malatyada 2 tane lafları meşhurdur...Onu ciddiye almayın...
    0
    0
    Yanıtla