Final

Final

Örnek Resim
İbrahim Yücel Reklam

Arion

Malatya Haber -

Memduh Ün Vefat Etti

Memduh Ün Vefat Etti
  • 28.12.2015

Ünlü yönetmen Memduh Ün 95 yaşında Bodrum’da hayatını kaybetti. 

Uzun süredir Muğla’nın Bodrum ilçesindeki bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören Memduh Ün, sabah saatlerinde vefat etti. Ün’ün hayat arkadaşı Fatma Girik ise acı haberle adeta yıkıldı. Memduh Ün Salı günü Torba’da toprağa verilecek.

ürk sinemasının usta yönetmenlerinden Memduh Ün’ün vefatının ardından hayat arkadaşı Fatma Girik büyük üzüntü yaşıyor.

Muğla’nın Bodrum ilçesi Torba Mahallesi’nde yaklaşık 20 yıldır oturdukları evde bulunan Fatma Girik’in oldukça üzgün olduğu öğrenilirken, Memduh Ün’ün cenazesinin Pazar günü karayolu ile Bodrum’dan İstanbul’a gönderileceği, Pazartesi günü ise İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nde saat 11.00’de düzenlenecek törenin ardından tekrar Bodrum’a geri getirileceği ve Salı günü Bodrum’un Torba Mahallesi’nde defnedileceği öğrenildi.

Memduh Ün’ün Torba Mahallesi’nde bulunan evinin kapısına ise yaklaşık 15 yıldır Memduh Ün ve Fatma Girik’in yanlarında çalıştığını söyleyen Dursine Yılmaz tarafından bir çift ayakkabı bırakıldı. Yılmaz gazetecileri ayakkabıları neden bıraktığını ise “Bir evde cenaze çıktığı zaman ölünün ayakkabısı kapıya konur diye biliyorum o yüzden koyduk. Bu ayakkabıyı ihtiyacı olan herhangi birisi giyebilir” diyerek açıkladı.

Fatma Girik’in yakını olduğunu belirten Filiz Kalkavan ise “Yaklaşık bir senedir Acıbadem’deydi biliyorsunuz yoğun bakımdaydı. Bugün saat on buçuk gibi kendisi kaybettik. Pazartesi günü saat 11.00’de Mimar Sinan Üniversitesi’nin önünde bir tören düzenlenecek. Ondan sonra tekrar buraya getirilip Torba Mezarlığı’nda defnedilecek” diyerek Fatma Girik’in çok üzgün olduğunu ve bu yüzden gazetecilerin yanına çıkmadığını da sözlerine ekledi.

MEMDUH ÜN KİMDİR?

Memduh Ün (1920-2015) eski futbolcu, sinema yönetmeni, oyuncu, senarist, yapımcıdır. Beşiktaş’ın 1940-41 sezonu şampiyon bitiren kadroda futbolcu olarak görev yapan Memduh Ün futboldan koptuktan sonra Turhan Ün takma adıyla 1947’de sinemada oyuncu olarak yer aldı, 1951’de Arşavir Alyanak’la birlikte Yakut Film adlı bir şirket kurdu. Yönetmenlik deneyimini geliştirince bu kez kendi adına Uğur Film adında bir şirket kurarak çalışmalarını sürdürdü. Oyunculuk, yönetmenlik ve yapımcılığın yanı sıra, film senaryoları da yazdı. Ayrıca bir filmin müziğini, iki filmin de kurgusunu yapmıştır.

Filmografisi

Oyuncu Olarak

Sinema Bir Mucizedir – 2005

Düş Gezginleri – 1992

Gün Ortasında Karanlık – 1990

Vazife Uğruna – 1986

Garip-1986

Kahreden Gençlik – 1985

Dağınık Yatak – 1984

Çarıklı Milyoner – 1983

Yaşamak Seninle Güzel – 1982

Gülsüm Ana – 1982

Zübük – 1980

Orta Direk Şaban

Vah Başımıza Gelenler – 1979

Köşe Kapmaca – 1979

Bekçiler Kralı – 1979

Derdim Dünyadan Büyük – 1978

Cemil Dönüyor – 1977

Yıkılmayan Adam – 1977

Delicesine – 1976

İki Arkadaş – 1976

Feryat – 1972

Umutsuzlar – 1971

İnsanlar Yaşadıkça – 1969

Canın Cehenneme – 1965

Kırık Hayatlar – 1965

İstanbul’un Kızları – 1964

Ayşecik Yavru Melek – 1962

Ölüm Perdesi – 1960

Namus Uğruna – 1960

Ölüm Peşimizde – 1960

Ana Hasreti / Dertli Ana – 1958

Yetim Ömer – 1957

Zeynebin Aşkı / Güllü Fatma – 1957

Ana Hasreti – 1956

Günahkar Baba – 1955

Öp Babanın Elini – 1955

Yetim Yavrular – 1955

Yaban Kız – 1954

Uç Baba Torik – 1953

Aşk Izdırabtır – 1953

Onu Ben Öldürdüm – 1952

Hayat Acıları / Gülnaz – 1951

Karadeniz Postası – 1949

Damga – 1948

Filmleri (Yönetmen)

Sinema Bir Mucizedir / Büyülü Fener – 2005

Yer Çekimli Aşklar – 1995

Zıkkımın Kökü – 1992

Bütün Kapılar Kapalıydı – 1990

Gün Ortasında Karanlık – 1990

Gönül Dostları – 1987

Garip – 1986

Postacı – 1984

Gülsüm Ana – 1982

Kaçak – 1982

Kanlı Nigar – 1981

Devlet Kuşu – 1980

Cevriyem – 1978

Bir Tanem – 1977

Cellat – 1975

Ağrı Dağı Efsanesi – 1975

Kadınım – 1975

Yaralı – 1973

Gönülden Yaralılar – 1973

Toprak Ana – 1973

Murat İle Nazlı – 1972

Para – 1972

Sezercik Aslan Parçası – 1972

Üç Arkadaş – 1971

Kara Peçe – 1970

Büyük Yemin – 1969

İnsanlar Yaşadıkça – 1969

İlk ve Son – 1968

Vuruldum Bu Kıza – 1968

Zilli Nazife – 1967

Son Gece – 1967

Aslan Yürekli Kabadayı – 1967

Yaprak Dökümü – 1967

Fakir Çocuklar – 1966

Aslan Pençesi – 1966

Altın Çocuk – 1966

Vahşi Sevda – 1966

Namusum İçin – 1965

Yıldız Tepe – 1965

Dağ Başını Duman Almış – 1964

Öp Annemin Elini – 1964

Ağaçlar Ayakta Ölür – 1964

Halk Çocuğu – 1964

Kanun Karşısında – 1964

Kırk Küçük Anne – 1964

Çapkın Kız – 1963

Yavaş Gel Güzelim – 1963

Bire On Vardı – 1963

Kısmetin En Güzeli – 1962

Üç Tekerlekli Bisiklet – 1962

Akasyalar Açarken – 1962

Belalı Torun – 1962

Güneş Doğmasın – 1961

Avare Mustafa – 1961

Boş Yuva – 1961

Mahallenin Sevgilisi – 1960

Ölüm Peşimizde – 1960

Ateşten Damla – 1960

Ayşecik – 1960

Bir Serseri – 1960

Kırık Çanaklar – 1960

Murada Ereceğiz – 1958

Çoban Kızı – 1958

Üç Arkadaş – 1958

Ayşe’nin Çilesi – 1958

Zeynebin Aşkı / Güllü Fatma – 1957

Yetim Ömer – 1957

Zeynep’ın İntikamı – 1956

Piç / Kahpe Dünya – 1956

Ana Hasreti – 1956

Düşman Aşıklar – 1955

Öp Babanın Elini – 1955

Yetim Yavrular – 1955

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici, saygısız ifadeler, cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, suçluyu ya da suçu övücü, uygunsuz gönderici adı, 'naylon- uyduruk' mail adresli, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır. Ayrıca, mesajların tüm yasal ve cezai sorumluluğu, mesajlarıyla birlikte IP numaraları da düşen göndericilere aittir."