SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mersedes Kadir, Abisi Neco'nun Mezarında

0
Güncellendi - 2017-02-27 01:44:48
Mersedes Kadir, Abisi Neco'nun Mezarında
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın renkli siması olan 'Mersedes Kadir', 2 Şubat günü kaybettiği, kendisi gibi renkli bir kişiliği olan 'Yarım Pedal Neco' lakaplı ağabeyinin mezarını ziyaretinde duygulu anlar yaşadı.

Doğuştan zihinsel özürlü olan kardeşlerden Fatih Kaydı Malatya'da 'Mersedes Kadir' lakabıyla tanınırken, aynı zihinsel rahatsızlığa sahip ve  'ağır sigara tiryakisi' olan  42 yaşındaki ağabeyi Necmettin Kaydı 'Yarım Pedal Neco' lakabıyla biliniyordu. Necmettin Kaydı, solunum yetmezliğine bağlı rahatsızlık nedeniyle tedavi görmekte olduğu Malatya Devlet Hastanesi'nde 2 Şubat günü vefat etmiş, cenazesi 3 Şubat Cuma günü Malatya Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Ağabeyinin ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Mersedes Kadir'i, kendi isteği üzerine bir grup genç, ağabeyi Neco'nun (yandaki ve alttaki fotoğrafta) mezarına götürdüler. 'Yarım Pedal Neco'nun mezarının başında ellerini açan Mersedes Kadir'in, o sırada sarfettiği  "Neco'ya yemek vermişler" sözü üzerine, yanında bulunanlar "Hani nerede?" diye sorarken, Kadir'den "Bir tek Neco'ya vermişler" yanıtı geldiği ve sonra hiç konuşmadığı ifade edildi.

Mersedes Kadir'in ağabeyinin mezarını ziyaretiyle ilgili fotoğrafı, kendisini mezarlığa götüren sevenlerinden Vural Can, sosyal medya hesabından paylaştı.

Mersedes Kadir'in mezarlıktan ayrılırken, ağabeyinin namazını kıldırıp duasını yaptıran imam, cenazeyi yıkayan ve defneden görevlileri görmek istediği, onların yanına giderek tokalaştığı ve böylece teşekkürünü ifade ettiği öğrenildi.

Kaydı ailesinin ikamet ettiği Tecde Mahallesi'nin muhtarı Ali Yiğit, Necmettin Kaydı'nın vefatıyla ilgili olarak, “Mahallemizle ismi ile özdeşleşen Mersedes Kadir’in abisi olan Necmettin Kaydı, Malatya sokaklarında el arabası ile gezerdi. Malatya insanı kendisini sever ve yardımda bulunurdu. El arabasının üzerine koyduğu müzik seti ile Malatya’nın sokaklarını turlardı.Yaklaşık bir ay önce kaldıkları ev yanmış yangından şans eseri kurtulmuşlardı.Yanan evleri muhtarlığımızın girişimleri doğrultusunda yetkililerin ve duyarlı vatandaşlarımız sayesinde ihtiyaçlarının büyük çoğunluğu karşılandı. Mersedes Kadir ve ailesi evlerinin onarılmasına, yardımlara sevinirken Necmettin Kaydı’nın ani vefatından dolayı büyük üzüntü yaşadılar” diye konuşmuştu.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Erhan (7 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun; gençlerden de Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (7 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin başta Mercedes Kadir olmak üzere tüm kardeşlerine sabır diliyorum Malatyamızın bir sevilen yüzünü daha kaybettik rahmetli ile en son yattığı hastane de görüştük annem de orada yatıyordu rahmetli çok sigara içiyordu Neco mekanın cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Barış (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Akin (7 yıl önce)
    Allah rahmet etsin Insallah
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali elmas (7 yıl önce)
    ALLAH RAHMET EYLESİN
    0
    0
    Yanıtla
  • İLHAN DOĞAN (7 yıl önce)
    ALLAH RAHMET ETSİN ALLAH SABIR VERSİN KADİR BEY'e
    0
    0
    Yanıtla