SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mesut Hoca Devretti

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) yeni rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Mesut Parlak'tan devraldı. Rektörlük görevini kendi öğrencisine devrettiğini anımsatan Parlak, "Bu kutsal emaneti ona devrettiğim için mutluyum" dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleşen törene Prof. Dr. Mesut Parlak ve Prof. Dr. Yunus Söylet ile çok sayıda öğretim görevlisi katıldı. İstanbul Üniversitesi'nde 28 yıl sonra gerçekleştirilen ilk rektörlük devir teslim töreni sıcak bir ortamda yapıldı.

Önümüzdeki 4 yıl boyunca rektörlük görevini yürütecek olan Prof. Dr. Söylet'e başarılar dileyen Prof. Dr. Mesut Parlak, "Bu kutsal emaneti sağlık içinde devredebildiğim için çok mutluyum" diye konuştu. Parlak, İstanbul Üniversitesi'nde uzun yıllardan beri ilk kez böyle bir tören yapıldığını anımsatarak, "Artık bunlar olmalı. Türkiye Cumhuriyeti belli bir düzeye geldi. Yunus Söylet 34 yıl önce benim öğrencimdi. Bu kutsal emaneti ona devrettiğim için mutluyum" dedi.

Prof. Dr. Yunus Söylet ise görev süresince yaptığı hizmetlerden dolayı Mesut Parlak'a teşekkür ederek, İstanbul Üniversitesi'nde 28 yıl sonra ilk kez devir teslim töreni yapıldığını hatırlattı. Söylet, çok ağır bir yükü omuzlarına aldığının bilincinde olduğunu ifade ederek, Mesut Parlak'tan aldığı bayrağı daha ileri noktalara taşımak için çaba harcayacağını ifade söyledi.

Ardından Prof. Dr. Mesut Parlak üniversitenin temsili anahtarını ve mührünü yeni rektör Prof. Dr. Söylet'e teslim ederek, plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız