SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezar Başında Andılar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 yıl önce öldürülen 3 kişiden biri olan Alman Tilmann Ekkehart Geske, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Malatya'nın Kiltepe Mahallesi'ndeki Ermeni Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine, Tilmann Ekkehart Geske'nin eşi Suzanna Geske ve 3 çocuğunun yanı sıra Diyarbakır Protestan Kilisesi ruhani lideri Ahmet Güvener ve çevre illerdeki Protestan cemaat mensupları katıldı.

Türkçe ilahilerin okunduğu törene ailenin isteği üzerine basın mensuplarına yakında görüntü izni verilmedi. Polisin geniş önlem aldığı anma töreni sonrasında öldürülen Alman Tilmann Geske'nin kızı Miryem'in ağladığı görüldü. Tilmann Geske'nin oğlu Liukas ve diğer kızı Mechael'in ise soğuk kanlı oldukları görüldü.

Tilmann Geske'nin mezarının üzerine "İsa Mesih uğruna şehit oldu. Yaşamak mesihtir, ölmek kazançtır. Diriliş ve yaşam benim. Bana iman eden kişi ölse de yaşayacaktır. İsa mesih" sözlerinin yazıldığı görüldü.

Diyarbakır Protestan Kilisesi ruhani lideri Ahmet Güvener'in konuşma yaptığı anma programı sonrasında törene katılanlar sessizce dağıldı. Dağılırken, Tilmann Geske'nin kızı Miryem'in ağladığı görüldü.

Öte yandan, Mersin'den anma töreni için gelen Fuat Bir isimli şahıs da, geçen yıllarda anma törenine gelmeyi arzuladığını ancak işleri nedeniyle gelemediğini belirtip, bu yıl geldiğini söyledi.

18 Nisan 2007 tarihinde Protestan cemaatiyle yakın ilişki içerisinde olduğu iddia edilen Malatya Zirve Yayınevi'nde meydana gelen olayda, Alman uyruklu Tilmann Ekkehart Geske (46), Necati Aydın (35) ve Uğur Yüksel (32) öldürülmüştü.
Bu arada 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davası, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. 25. duruşması yapılan davada Hamit Ç. (19), Cuma Ö. (20), Salih G. (20), Abuzer Y. (19), Kürşat K. (18) ve Mehmet G. (19), "silahlı örgüt kurmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek, iş yeri dokunulmazlığını bozmak ve silahlı terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla yargılanıyor. Olayın kilit ismi olan ve henüz mahkemede ifadesi alınmayan Emre G. ise, "terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi olmakla" suçlanıyor. Olaya karışan 5 kişi hakkında 3'er kez müebbet hapis cezası talep ediliyor. Davanın 26. duruşması 14 Mayıs 2010 tarihinde görülecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız