SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Millet Han'a Restorasyon

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir ilçesindeki tarihi Millet Han'ın restoresine bu yıl başlanacağı bildirildi.

Arapgir Belediye Başkanı Halit Konukçu, yaptığı açıklamada, "Bu hanın aslına uygun olarak restore edilerek turizm amaçlı kullanılması için belediyemiz tarafından 2001 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına restorasyon yapılması için müracaatta bulunduk. Belediyemizin mülkiyetinde olan iş hanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edildi ve restore edilmesi amacıyla 2006 yılında devrini bakanlığa yaptık. Bu güne kadar iş hanının restore edilmesi amacıyla Kültür Turizm Bakanlığı nezdinde bir çok girişimlerimiz oldu. Restorasyon için gerekli olan Rölöve, Retrorasyon ve Resüsütasyon projesini de Malatya Valiliği'nden aldığımız 50 bin TL yardım ile belediyemiz tarafından yaptırdık ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne sunduk. Projemiz ilgili Genel Müdürlük tarafından kabul edildikten sonra gerekli ödeneğin sağlanarak ihaleye çıkartılması için dosyamız Bakanlık bünyesinde bulunan DÖSİM Genel Müdürlüğüne gönderildi. Toplam tutarı 960 bin TL olan projemizin bir an önce ihaleye çıkartılması için Malatya milletvekilimiz Ömer Faruk Öz'ün de destekleri neticesinde, hanın restoresi için 2008 yılına 150 bin TL'lik ödenek çıkartıldı" dedi.

"Bu iş hanının ilçemiz için önemi büyük olup, korunması gereken bir yapı niteliğindedir. Restore işleminden sonra burayı turistik amaçlı olarak, müze, konuk evi, nostaljik alış veriş merkezi olarak değerlendireceğiz" diyen Arapgir Belediye Başkanı Halit Konukçu, tarihi Millet Han'ın restoresine bu yıl başlanacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız