SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Milli Eğitimi Taşıyacak Başka Yer Kalmadı mı?!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 800 kız öğrencinin eğitim gördüğü Yeşilyurt Fatma Aliye Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne taşınmak istenmesini eleştirerek, karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Çevreyolu üzerinde Sabancı Kültür Sitesi yanında bulunan ve yaklaşık 800 kız öğrencisi olan  Yeşilyurt Fatma Aliye Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Adıyaman Yolu üzerindeki Yakınca Abdulkadir Eriş Meslek Lisesinin olduğu binaya taşınması için  karar alındığı belirtiliyor.

BOŞALTILAN SGK BİNASI DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Kararı eleştiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; “Şehirde Milli Eğitim Müdürlüğü yapacak başka hiçbir yer kalmamış gibi meslek lisenin binasına el konulması acı.Malatya İl Milli Eğitim müdürlüğünün hizmet binası  yetersiz ve Malatya’ya yakışmıyor. Bu gerçeği biliyor ve yıllardır söylüyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün farklı binalarda  dağınık şekilde çalışması  hizmet kalitesini de olumsuz etkiliyor. Ancak bu durum özellikle pandemi döneminde çok önemli işlere imza atan, 7 tane meslek alanında eğitim veren bir okulun binasını göz dikilmesini haklı kılmaz.850 bine yaklaşan nüfusa hizmet edecek modern bir milli eğitim müdürlüğü binası kazandırmak gerekiyor.Kısa sürede mümkün değilse boşaltılan SGK Binasının Milli Eğitim Müdürlüğü olarak değerlendirilmesi düşünülebilir” dedi.

KARAR TEKRAR DEĞERLENDİRİLMELİ

Merkezde bulunan Hafize Özal Meslek Lisesi öğrencilerinin de farklı bir okula gönderildiğini ve sıkıntıların devam ettiğini belirten Ağbaba, “Şimdi aynı problemin Fatma Aliye Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri için ortaya çıktığı görülüyor. Çoğu alt gelir seviyesindeki yüzlerce kız öğrencinin 2 araç değiştirerek yeni okula gitmelerini istemek doğru değil.Alınan karar mutlaka iptal edilmeli, öğrencilerin mağduriyet yaşaması engellenmelidir” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Hamza (1 yıl önce)
    Milli Eğitim Bakanımızın haberi var mı acaba böyle bir uygulamadan. Adam Meslek Liselerini kalkındırmak ve geliştirmek için tüm gücü ile çalışıyor bizimkiler de meslek liselerini bitirmek için elinden geleni yapıyorlar. Malatya merkezde meslek lisesi olarak ulaşımı en rahat bu okul kaldı. Kız Öğrenciler okulun kapısında inip okulun kapısında biniyorlar. Ayrıca pandemi döneminde tüm Malatya ve Türkiye ye maske üreterek ülkenin kalkınmasında başarı sağlamış bir okulu neden bu şekilde ücra bir yere tasfiyesi yapılıyor? Gerçekten anlamak çok zor...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Meslek yüksek Okulu'nun yerine il ve ilçe milli eğitim binaları taşınsa ve Arge sınav hizmetleri gibi bölümlere de binalar tahsis edilse, halk eğitim merkezleri laboratuvarları açılsa güzel bir kompleks olur. Merkezi ve kampüs tarzı milli eğitim halk eğitim merkezi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Kardeşim dört yolda SSK yeni yerine taşındı şu anda boş neden bura olmasın
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Turgay (1 yıl önce)
    Sayın vekilin söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. O okulda kızım okuyor. Yürüyerek okula gidip geliyor. Abdulkadir Eriş binası şehrin en ücra yerinde. Kızımın oraya gitmesi için 2 araba değiştirmesi lazım. Maddi durumum buna el vermez. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kanka44 (1 yıl önce)
    İl müdürlük ek binası el den gitti ana bina elden gitmek üzere neden ne için bu kararlar l
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    SGK Binası uygun fuzulide bulunan Bagkur binası yine öyle il müdürlüğü il dışında olmaz merkez de olur.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Sayın Ağbaba Malatya yi sıradanlaştıran İl Milli Eğitimin kadrosuz Müdürlerine neden dokunmuyorsunuz.Burasi acemi ocağına döndü.İl MEM Müdürleri Malatya ya kadro almak için geliyorlar.Turkuyenin hiç bir ilinde böyle sıradan beceriksizler in olduğu bir il ve merkez ilçe müdürleri yok.bunlar ancak okul yerlerini değiştirirler.siyasi emirleri yerine getirirler.Adam her hafta gidip bir belediye başkanının babasının elini öperek yerini koruyor.Digeride her gün bir partinin binasını ziyaret ediyor.
    %76
    %24
    Yanıtla