SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mimari Projeler Elektronik Ortamda Saklanacak

0
Güncellendi - 2017-03-24 02:04:20
Mimari Projeler Elektronik Ortamda Saklanacak
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Elazığ 16. Bölge Müdürlüğü arasında ‘Mimari Projelerin Elektronik Ortama Alınması ve Saklanması’ ile ilgili protokol imzalandı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, imzalanan protokolün önemine dikkat çekerek, “Bu protokolle hizmetlerin daha hızlı ve sıhhatli bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Battalgazi Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Elazığ 16. Bölge Müdürlüğü arasında ‘Mimari Projelerin Elektronik Ortama Alınması ve Saklanması’ ile ilgili protokol imzalandı. Bu kapsamda Tapu ve Kadastro Elazığ 16. Bölge Müdür Vekili Mahir Tuncer ve Battalgazi Tapu ve Kadastro İlçe Müdür Vekili İlhan Sağlam, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Burada konuşan Tapu ve Kadastro Elazığ 16. Bölge Müdür Vekili Mahir Tuncer, imzalanan protokol hakkında bilgiler vererek, “Bugün başkanımızla Bölge Müdürlüğümüz arasında Mimari Projelerin Elektronik ortama aktarılması ile ilgili protokol imzaladık. Bu protokol ile Tapu Müdürlüğü’nde bulunan kat irtifaklı ve kat mülkiyetli gayrimenkullerin tüm projelerin müdürlüğümüz tarafından taranarak TAKBİS sistemine aktaracağız. Bundan sonraki aşamada da müracaat edilen projeler belediyemiz tarafından TAKBİS sistemine aktaracak. Burada tüm paydaşlarımız imzalanan protokolle işlemlerden faydalanacaktır. Zaman kaybı olmayacak, evrak güvenliği sağlanacak, projeler bundan sonra değiştirilemeyecek. Bu hususlarla Battalgazi Belediyemiz ile protokol yaptık. Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, imzalanan protokolün önemine dikkat çekerek, “Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Battalgazi Belediye Başkanlığı tarafından “Mimari Projelerin Elektronik Ortama Aktarılması’na ilişkin usul ve esasların belirlendiği bir protokol imzaladık. Protokolün amacı Battalgazi Belediyesi ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile elektronik ortamda mimari projelerin gönderilmesi ve müdürlükte mevcut bulunan kağıt ortamındaki projelerin belediyeye iade edilmesi suretiyle, hizmetlerin daha hızlı ve sıhhatli bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır. Bu anlam da hem e-devlet kapsamı içerisinde yapılanan belediyemiz, aynı zamanda hem mimari projeleri, hem imar durumunun herkes tarafından evinde oturduğu ortamda veya bizim Belediyemizin sitesine girdiği takdirde hem arsasının, hem arazisinin imar durumunu görmesi, hem de kat irtifakı ile ilgili imar durumunun görülmesi ve objektif anlamda vatandaşımıza bu bilgilerin sunulması, hem insanların zihninde oluşabilecek olumsuz algıların ortadan kalkmasına neden olacak. Hem de işlerin daha hızlı görülmesini sağlayacak. Bu anlamda protokolü imzalayan Tapu Bölge Müdürümüze ve Battalgazi Tapu Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız