SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ Rektörlüğü İçin YÖK'ten Adaylara Mülakat Daveti

MTÜ Rektörlüğü İçin YÖK'ten Adaylara Mülakat Daveti
A- A+ PAYLAŞ

Mevcut rektör Aysun Bay Karabulut'un 4 yıllık görev süresinin sona erecek olması nedeniyle yeni rektör atama süreci işleyen Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne (MTÜ), rektör adaylığı için başvuran ve ön elemenin ardından kalan isimlerin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından mülakata davet edildikleri öğrenildi.

Önümüzdeki Eylül ayından itibaren 4 yıllığına yeni rektör atanacak 15 üniversiteden biri olan MTÜ için, 1 Ağustos'ta başlayan ve 12 Ağustos'ta sona eren adaylık başvuru sürecinde 30'un üzerinde ismin YÖK'e başvurarak rektör adayı olduğu öğrenilmişti. YÖK tarafından yapılan ön inceleme sonucu, bazı isimlerin elendiği ve aday sayısının 22'ye düştüğü bildirildi. Bu isimlerin, 26 Ağustos'ta mülakat yapılmak üzere YÖK'e davet edildikleri haber alındı.

Önümüzdeki Cuma günü yapılacak bu mülakatın ardından belirlenen aday isimlerinin YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığına iletileceği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu isimlerden birini MTÜ Rektörlüğüne atayacağı belirtildi.

Mevcut rektör Aysun Bay Karabulut, 6 Eylül 2018'de bu göreve atanmıştı ve görev süresi önümüzdeki 6 Eylül'de sona eriyor. Aysun Bay Karabulut'un da, yeni dönem için başvuran isimler arasında olduğu bildirildi.

Savaş BARIŞ, malatyahaber.com- Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Malatyali (1 yıl önce)
    Kendimizi ve YÖK ü yormayalim Malatya'nın ablası kardeşi varken kimseler rektör olamaz şimdiden Aysun hanıma başarıları dileyelim ablada büyükşehir belediye başkanlığı hayırlı olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bana göre ,eminim gene liyakatli biri seçilecek.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Erol Doğan (1 yıl önce)
    Umarım liyakatlı, siyasi kimliklerle ilişkisi olmayan , bilimi ön planda olan biri getirilir. Galiba söylediğime ben bile inanmıyorum. Malatya da bu vekiller oldukça , kötü siyasi kimliklerimiz bulundukça benim dileklerim yalnızca beklenti sanırım.Bu kötü düzen hiçbir siyasi fikri kast etmediğimi belirterek söyleyeyim bir gün değişir ve toplumumuz hak ettiği liyakatlı bilimsel çağdaş bir yapıya kavuşur.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Aman dikkat etsinler de liyakatli birini getirmeyeler ;))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    parti rektörü, partinin adamı, partinin atadığı rektör…. ÜNİVERSİTE OLGUSU İLE ÇOOK ALAKALI OLDUĞU İÇİN ÜNİVERSİTELERİMİZ HEP DÜNYANIN İLK BEŞYÜZÜ İÇİNE GİRİYORLAR
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Pçi (1 yıl önce)
    (Bir buynuzlunun kendini anlatımı...)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Akp'ye bu kadın oy kaybettiriyor diye yazan arkadaşlara sesleniyorum. Memleketin geldiği şu durumda hiçbir şey değil de şu kadının yaptıklarından dolayı oy vermiyorsanız, gerçekten bir dönün memlekete bakın
    %69
    %31
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    Malatya ablamızın emanetinin kıymetini bilemedi yeni bir üniversiteyi dünya sıralamasında üst sıralara çıkaran teşkilatlanmada liyakatte tüm kurumlara örnek yapı kuran çevresine bir tane bile tanıdık yerleştirmeyen kamu kaynaklarının tek kuruşunu bile boşa harcamayan rektör ablamıza destek olarak o 21 kişinin ya özür dileriz siz varken biz kimiz demeli ....
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Mevcut rektör değil seçilmek, mülakata bile cagrilirsa bu Malatyalilara hakaret demektir.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kandal (1 yıl önce)
    AKP nin hiçmi Bi sözü geçen siyasi si yok Malatya da bu kadının rektör lüğünü engelleyecek babayiğit. Yoksa bu bir daha seçilirse AKP Malatya da biter. Çevremde yüzlerce böyle düşünen var. Hatta bunların yaptıkları yolsuzluklar, haksızlıklar vs. Hakkında soruşturma açılmalı. Bu ülke bu kadarmı sahipsiz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    Allah korkusu olan biri gelsin başka önüne geçemezler bu yolsuzlukların
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    Bakın AK PARTİ 'ye Malatya'da bu kadın o kadar çok oy kaybettiriyor ki... Hiçbir siyasi isim bunu Cumhurbaşkanı'na iletmiyor mu ? Tüm personelleri torpilli, eğitimci diye alınan hepsi özel kadro ile gelen tipler. Yolda görseniz iş vermezsiniz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Bırakırmı hiç peşini .inşallah başka biri olur liyakatli adaletli biri gelir
    %94
    %6
    Yanıtla